Reklama

Reklama

Maudie

(festivalový názov)
Trailer 1

Obsahy(1)

Maud (Sally Hawkins) je inteligentní žena se zářivýma očima, kterou od dětství trápí artritida a každý pohyb je pro ni utrpením. Protože ale touží po nezávislosti na své až příliš starostlivé rodině, odpoví na inzerát, ve kterém 40letý starý mládenec Everett (Ethan Hawke) hledá hospodyni. Přestože to Maud v kuchyni vůbec nejde a většinu času tráví malováním, postupem času si Everettovo srdce získá. Když oběma dojde, že je mezi lidmi o Maudiny obrázky a kresby zájem, je to právě Everett, kdo ji podporuje v další snaze. Díky svému úsilí a přátelství s Everettem se z Maud nakonec stane slavná umělkyně. (Bontonfilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (100)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekné, emotívne, dojemné... Ale na mňa to akosi až tak nefungovalo (a to som obrovská citlivka). Film mal kopu silných momentov, no zároveň aj dosť stagnácie deju. Akosi som mal pocit, že sa to točilo stále v tom istom kolotoči - Everettove cholerické výpady kombinované s Maudinou submisívnou toleranciou vyústili zakaždým do vzájomnej harmónie - a stále dokola a dokola. Áno, príbeh to bol pekný - o to krajší, že sa to skutočne stalo. Ale akosi som pri tom neprežíval to, čo pri filmoch s podobnou témou postihnutých hlavných hrdinov. Treba však podotknúť, že herecký výkon Sally Hawkins bol absolútne famózny! Napriek tomu nemôžem dať tomuto filmu s čistým svedomím viac ako 3*. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Absolutně jsem nečekal, že by mě tento téměř životopisný film mohl tak bavit, ale stalo se. Bylo to asi tím, že se tvůrcům podařilo do vážného až tragického příběhu dostat nenápadný, jemný humor a velmi dobré herecké výkony ústřední dvojice. 115 minut uteklo neuvěřitelně rychle, aniž bych věděl proč, neobsahoval prakticky žádnou akci, pokud nepočítám cesty z domku do města a zpět a přece... Celou dobu jsem se dobře bavil, navíc mám rád filmy, které mě donutí dohledávat fakta, takže i když jsem o Maude Lewis nevěděl vůbec nic, dnes již vím. ()

Reklama

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Krásný a dojemný příběh, ze kterého přímo tryská upřímnost a lidskost, což bylo až hmatatelné. Dlouho jsem takový film neviděla. Nechtěla jsem se od něho odtrhnout. Před Sally Hawkins musím smeknout. To byl tedy výkon. Při sledování jsem měla chvilkami pocit, že se mi ruce taky kroutí artritidou. Ethan Hawke mě velmi mile překvapil. Mám ho zařazeného v poněkud jiné škatulce. Pořád nedokážu pochopit, kde se v Maud brala ta obrovská vnitřní síla, která ji poháněla ve všem, co dělala, tedy vlastně v malování. Malování jí taky jistě dávalo sílu. Měla čisté srdce. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziserka Aisling Walsh /Sinners 2002, Song for Raggy Boy/ natocil dalsi ultimativny dojak, oproti ktoremu je to svinstvo Boyhood 2014 len regulernym hnojom a silne precenovanym filmom. Take tie kecy tam boli ze film je vynimocny svojou obycajnostou a podobne vatovo plane kokotie plky. Nasrat. To svinstvo Boyhood 2014 som  aj patricne zjebal.  Tu su kvalitne temy - zena s arttritidou, do toho 40 rocny stary maldenec hlada kucharku. Obaja si prirastu k srdcu a dokonca aj nejaka ta slava sa stane. proste oddychovka jak ma byt s dobrymi dialogmi. 95 % ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Wow👍 no ani neviem, kde zacat. Maudie je krasny film!!! Umelecky zazitok, pohladenie duse :-). Ma co ponuknut. Je to presne to, kvoli comu mam rada filmy. Je to nielenze skutocny pribeh, ale zaroven filmove umenie. Mne sa to velmi pacilo. Hned po skonceni filmu, som musela googlit a nedalo mi, aby som link na tento film neposlala aj vsetkym svojim priatelom! Sally Hawkins ma dar od Boha, neuveritelny herecky talent!!! Ako to, ze za rolu Maud nedostala Oscara? Bola taka presvedciva, ze by som jej dala rovno aj dve zlate sosky. Ethan Hawke ako cudak cudesny tiez velmi dobre. Inspirujuci pribeh, perfektne az dokonale herecke vykony, krasna kamera, vyprava a hudba. A nadherna kanadska priroda. Hoci nakrucane v Newfoundland, vyzera to uplne ako Nova Scotia, prekrasne prostredie. Kanada je moja srdcovka, kvoli nej by som dala aj plny pocet, ale aby to bolo fer, nechavam 4*. Film vrelo odporucam. Maud obdivujem nielen ako umelkynu (doteraz som o nej nepocula), ale aj ako cloveka. Obdivujem jej pokoru, skromnost, optimizmus! Aj zo starej rozpadavajucej sa chatrce dokazala vytvorit utulny domov. Klobuk dole. Len jedna malickost sa mi nepacila a to make-up. Na konci filmu vyzeraju herci len o trosku starsi, v skutocnosti presli desiatky rokov, ale ten skok v case nebol poznat. 85%. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2016 na Telluride Film Festival. (BMW12)
  • Na konci svého života prodávala Maud Lewis (Sally Hawkins) obrazy za 7 až 10 dolarů. V květnu roku 2017 byla malba „Portrait of Eddie Barnes and Ed Murphy, Lobster Fishermen“ vydražena za trojnásobek odhadované ceny, $45,000. (schwita)
  • Snímka bola v príprave celkovo trinásť rokov a kamery bežali počas šiestich týždňov na jeseň roku 2015 (posledný záber patril zimnej krajine a bol natočený koncom januára 2016). Paralelne s touto snímkou bol o Maudie pripravovaný aj ďalší film, kde ju mala stvárniť Rachel McAdams, z toho ale nakoniec zišlo. (classic)

Reklama

Reklama