Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Írsky farmár Joseph Donnelly (Tom Cruise) vezme po otcovej smrti spravodlivosť a svoj život do vlastných rúk a rozhodne sa hľadať šťastie v „novom svete“. Na ceste do Ameriky ho sprevádza svojrázna Shannon Christieová (Nicole Kidman), ktorej sa priečilo žiť ako bohatej anglickej dáme so stovkami príkazov, zákazov a obmedzení. V Amerike sa chcú ako stovky iných ľudí pokúsiť získať kus vlastnej pôdy. Ružové sny o zasľúbenej zemi sa však veľmi rýchlo roztrieštia o drsnú realitu. Musia žiť v krutých podmienkach a tvrdou si prácou si zarábať na živobytie i cestu do Oklahomy, kde ešte možno získať pôdu. Navyše Joseph musí často tolerovať povznesenú a nadutú povahu Shannon. Napriek tomu zažívajú krátke okamihy šťastia i prehier. I keď sa však jeden druhému páčia, stále nemôžu nájsť k sebe cestu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (202)

cab 

všetky recenzie používateľa

Sice je mezi herci jiskreni viditelne, ale do takto ladeneho snimku mi (Tom Cruise) nesedl a svoji roli neutahl, protoze velkolepe pojata dobrodruzna vyprava chudeho chlapce a zamozne divky z Irska za snem, ktery lezi na druhe strane oceanu a rychleho vystrizliveni je pekne natocena, ale postrada kouzlo, ktere by povysovalo snimek do kategorie nezapomenutelnych zazitku se sdelenim od srdce. Krasne obazky a "nacancani" protagoniste v nich nejsou vsim. 65% ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Nemíním se s nikým přít o to, že Ron Howard skutečně umí filmové řemeslo. Sice obvykle víc než jen krapet selhává po té vnitřní stránce, ale dobře se na to kouká. Pokud se tedy několikrát nezopakuje červenoknihovnové cosi a nezavrší se to naprostou haluzí. To si pak můžete vykreslovat dobovou společnost jak chcete, a některé herečky se můžou taky před kamerou vyvíjet (a svíjet) jak chtějí, stejně vás to nepřesvědčí o tom, že Book Of Days od Enyi v závěrečných titulcích není daleko příjemnější zážitek než ta ukrutně dlouhá doba před ní. Tahle story měla zůstat jen na papíře, (nejen) s Rozumem A Citem se nemůže měřit. 50% ()

Reklama

otík 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem se tomuto filmu bránil, ale manželka nakonec zavelela a já to musel shlédnout. A nelituji. Je to hezký příběh mladých lidí v těžké době s až téměř pár pohádkovými scénami včetně pohádkového konce. No ale budiž. I život někdy přináší pohádkové zážitky, proč by je tedy neměli zažít i Cruise s Kidman za tónu skvělé Williamsovy hudby? Jen ta minutáž! ()

jasiska 

všetky recenzie používateľa

Dnes ma už tento kus až tak neberie ako voľakedy, ale bývali časy, keď som si myslela, že toto je najlepší film na svete. Neviem, či ma to prešlo s viacerými vzhliadnutiami alebo s vývojom môjho filmového vkusu, stále mám však Far and Away veľmi rada a v živote nezabudnem, aké som mala šoky prvýkrát na konci:-) ()

Lokutus 

všetky recenzie používateľa

Vcelku vydařený výpravný romantický film, který velmi utrpěl Tomem Cruisem a nepříliš vytíženými střihačskými nůžkami. Závěrečná scéna závodu o půdu patří díky vynikajícímu propojení krásného obrazu, pod kterým je coby kameraman podepsán Mikael Salomon a epické hudby Johna Williamse, mezi to nejlepší, co tento film nabízí a brání jeho uplnému propadnutí do hranice průměru. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (8)

  • Boxerské scény boli natočené v čiastočne zrekonštruovanej stanici v Billings. Opustený Price Club v Billings slúžil aj ako továreň na výrobu gumových kurčiat používaných vo filme. Bordel bol postavený vnútri a požiarne čerpadlá poslúžili na vytvorenie dažďa. (misterz)
  • Pro natáčení Velkého oklahomského závodu o půdu bylo použito 800 komparzistů, 400 koní a 200 vozů. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama