Reklama

Reklama

Mustangy

Trailer 2

Obsahy(1)

Film podľa scenára dramatika Arthura Millera, ktorý ho napísal na mieru svojej vtedajšej manželke Marilyn Monroe. Tá vo filme stvárňuje bývalú striptérku Roslyn, ktorá sa so starnúcim kovbojom Gayom a ďalšími priateľmi vydáva po stopách divokých mustangov. Spolu sa snažia zachovať si aspoň zvyšok ilúzií a nájsť trošku šťastia v príbehu, ktorý borí tradičné mýty amerického západu. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (115)

Lynn 

všetky recenzie používateľa

Nikdy jsem nechápala, co všichni na té Marilyn mají. Jo hezká byla, to jo, ale sex-appeal u ní hledám marně. Ne tak v "The Misfits", tady měla neuvěřitelné kouzlo. On to vůbec pro celou hlavní hereckou trojici, scénáristu i režiséra byl jaksi osudový film. Film nádherný i smutný, hlavně jeho poslední třetina, ukazující lidskou beznaděj i neschopnost soucitu, který je tu vysmíván. Nejzajímavější vývoj prodělává postava Clarka Gablea, který jí dal neuvěřitelnou barvitost. O této postavě stále přemýšlím, nenechá vás k sobě proniknout na první pohled a o to je zajímavější. Každopádně "Mustangové" jsou poprávu legendou. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Krehká blondínka veľkomestská nájde útočisko v náručí ,,divochov", ktorí jej ukážu obrátenú stránku života, bezstarostnú, energickú a vášnivú, aby jej pokojne ubiehajúci život bol znovu pochovaný krutými maniermi Divokého západu. Slávne ikony filmového neba si zahrali v príjemnej romantickej konverzačke, kde sa až v druhej polovici filmu zoznamujete so skutočnými povahovými črtami postáv, nie zrovna očakávanými. Som zaťažená na sladký úsmev Clarka Gablea, ale inak sa mi film chvíľami nepríjemne vliekol, záverečná polhodina však stála za to. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser John Huston /Bila velryba, Poklad na Sierra Madre, Asfaltova Dzungle/ natocil slusnu spolocensku konzervacku s Clarkom Gable-om /Gone with the Wind, Run Silent, Run Deep/ v hlavnej roli. Norma Jean tu bola v poslednej roli, a je mi teda luto jednak jej krusne detstvo a jednak aj jej smrt - umrela prilis mlada. Film o opustenych ludskych dusiach, ktore mali nestastne vztahy dokaze zaujat nielen filmoveho diviaka - ba dokonca aj pozersky dementalny artovy picus ako som ja si tuna zakrochka od spokojnosti. Napriek fascinujucej kamere a obdivuhodnym hereckym vykonom sa film v dobe vzniku nestal hytom. Chyba sice vyrazna dejova linia, ale ako som spomenul, vdaka hercom ako Gable, Norma Jean a Montgomery Clift film dobre a rychlo ubieha a clovek sa co- to dozvie aj z dialogov. Jo a Clark Gable kratko po filme umrel, to len ako pikoska, Norma Jean az roku 1962. 80 % ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Zomierajúce hviezdy zachraňujú mustangy... Neo- a anti-western s úchvatnou nostalgiou za starými dobrými časmi, ktorá sa tu miesi s tragikou prítomnosti (hodnou dramatika Arthura Millera). V kontexte okolností  je to naozaj pecka na plné. Okolnosti: Miller napísal scenár a ušil rolu osobne pre Marilyn v snahe zachrániť  ich manželstvo; ona na pľac večne meškala, bola neustále pod vplyvom a bola to pre ňu posledná filmová rola; Huston na pľaci pravidelne popíjal; Gable zomrel pár dní po nakrúcaní; o necelé dva roky po ňom ho tragicky nasledovala aj Marilyn a pre oboch tak šlo o ich labutie piesne. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Pribeh nic moc, naivni blondyna, kterou chce ohnout kazdy kovboj, jedou na lov mustangu nekde v Nevade. Krome chytani divokych koni, film predevsim zaujme hereckym obsazenim, v cele s Marilyn Monroe. Ne, ze by to byla nejaka vyjimecna herecka, zajimava ale byla bezesporu. Z hercu se mi nejvice libil Eli Wallach. Jinak, sotva hledat v nejake postave kladneho hrdinu. Jeden z tech lepsich Hustonovych filmu (diky obsazeni), krome Pokladu na Sierra Madre me ale jeste nikdy moc nepresvedcil. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (36)

  • Přes hvězdné obsazení a vysoké náklady (4 milióny dolarů) snímek nebyl příliš komerčně úspěšný. (contrastic)
  • John Huston inkasoval 250 dolarů za vlastní komparsní roličku hráče karetní hry "oko". (Kulmon)
  • Společnost Magnum Photos získala exkluzivní práva na pořízení fotografií z natáčení. Fotografie Inge Morath a Eve Arnold byly od té doby představeny na mnoha výstavách po celém světě. Scenárista Arthur Miller, v době natáčení manžel Marilyn Monroe (Roslyn Taber), se v roce 1962 oženil právě s fotografkou Inge Morath, kteréžto manželství vydrželo až do roku 2002, tedy do její smrti. (SeanBean)

Reklama

Reklama