Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušujúca práca v luxusnom hoteli – to je vysnená budúcnosť, ktorú si predstavuje Saliya (Kostja Ullmann) už od detstva. Ako teenager však začne strácať zrak, až nakoniec vidí len slabé svetlo a matné obrysy. Svet vidí akoby naň pozeral cez mliečne sklo. Zdá sa, že jeho životný sen je v troskách. Saliya aj napriek svojmu handicapu postupne získava väčšie sebavedomie, vracia sa do normálnej školy a nakoniec sa dokonca odváži poslať prihlášku na stáž do päťhviezdičkového hotela. Vďaka dôkladnej príprave, pozitívnemu prístupu a hlavne s podporou veľkého blafovania uspeje a miesto získa. Len nikomu neprizná, že vlastne tak trochu skoro vôbec nevidí...  Odhalí ho až jeho nový priateľ a kolega Max (Jacob Matschenz), ktorý mu pomáha, aby sa vysporiadal s ťažkými situáciami a úlohami, ktoré prevádzka veľkého a špičkového hotela prináša. Saliya sa po nociach učí naspamäť všetky trasy, počty schodov, prestieranie stolov... Vtĺka si do hlavy tvary predmetov, rozmiestnenie vecí v bare a v izbách pre hostí. V jeho prípade platí, že je nakoniec schopný robiť svoju prácu poslepiačky. Behom svojej praxe v hoteli si aj napriek svojej zrakovej vade všimne Lauru (Anna Maria Mühe), bláznivo sa do nej zamiluje a vyzerá to tak, že okrem zraku naviac stratí aj srdce, a bohužiaľ, i rozum. Jeho blamáž začne dostávať praskliny a hrozí, že nakoniec neuspeje ani v láske a ani v hoteli... Našťastie nielen film, ale aj skutočný život máva rád šťastné konce. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (193)

JADIM 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemná a uveriteľná kombinácia komédie a drámy s dobre vystihujúcim originálnym názvom. Spoznávame tu sympatického Saliya, s ktorým sa prostredníctvom vtipných a aj vážnejších situácií zbližujeme až na toľko, že keď sa mu niečo pokazí, tak s ním dokážeme dokonalo súcitiť. Občas to malo aj trochu romantický nádych, čiže som čakal extrémne romantický a najpozitívnejšie možný záver, v ktorý som aj celý čas dúfal, čo sa však bohužiaľ nedostavilo a mojim vysvetlením je to, že tomu bolo tak, lebo je to komédia z Nemecka a nie z USA. 8/10 (Videné 12.7.2020, CZ dabing) ()

chrispe 

všetky recenzie používateľa

Příjemný film na který jsem narazila náhodou v televizi a jsem ráda, protože kdybych se měla rozhodovat podle toho hroznýho plakátu a nudnýho názvu, tak by to nevyhrál a takhle jsem byla mile překvapena. Hlavní hrdina je sympaťák, nebylo to přeromantizovaný a to, že je to napsaný na motivy skutečného životního příběhu mi přijde trochu šílený. Klobouček. ()

Reklama

aquiver 

všetky recenzie používateľa

Až po zhlédnutí jsem zjistil, že je film podle skutečné události. Scénář je totiž upraven tak, že uvěřitelně absolutně nepůsobí, což může zklamat. Jako odlehčený film, který má mladou cílovou skupinu, funguje dobře, byť nic převratného, přesah se slepotou je minimální, je tam celá řada klišé a sluníčkových vyústění. A pak utajování slepoty je jednoduše lež, ale naštěstí ne tak špatná, když to nikdo nepozná, takže jsem úspěch hlavní postavě celkem přál. 55 % ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

True-based romantický príbeh, v šatoch s nálepkou „komédia“ (aj keď daný príbeh by som ani zďaleka nenazval komédiou). Príbeh Saliya Kahawatte, s ktorým súcitím, má slúžiť predovšetkým inšpiráciou pre ľudí, ktorý sa pevne držia svojich snov a sú odhodlaný s vytrvalým úsilím dosiahnuť svoje ciele. (Veľká úcta im!) Na druhej strane však zo samotného filmu mám trošku zmiešané pocity. Neviem, že „čo všetko sa stalo tak, ako je to zachytené“ a čo je iba „plus od scenáru a režiséra“. Niektoré časti príbehu „filmového Kajawatteho“ mi prídu, a ospravedlňujem sa za výraz, „zjednodušené“. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Sidonka 

všetky recenzie používateľa

Kupodivu rychle a zajímavě plynoucí film o tom, že člověk musí o své štěstí a životní cíle bojovat bez ohledu na překážky. Motivující životní příběh handicapovaného mladíka, který se nechtěl nechat vtlačit do role invalidy, ale dělal vše pro to, aby se mohl zařadit do normální společnosti. Nevím, jak dalece byl životní příběh Saliyho ve filmovém zpracování upravován, ale jeho životní postoj je v každém případě obdivuhodný. Jako na postiženého se na něho nedíváte, je prostě především mladíkem, který se snaží uplatnit v práci, která ho baví a najít si partnerku a přátele. Velmi příjemně a svižně plynoucí odlehčený film. Přestože to není rozřehtaná komedie, kdy se smějete každému gestu nebo super vtipné hlášce od začátku do konce, odcházela jsem po závěrečných titulcích s úsměvem na rtech. - Původně jsem dala jen tři hvězdy, ale za motivační poselství dávám dodatečně ještě o hvězdu navíc. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)
  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)

Reklama

Reklama