Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušujúca práca v luxusnom hoteli – to je vysnená budúcnosť, ktorú si predstavuje Saliya (Kostja Ullmann) už od detstva. Ako teenager však začne strácať zrak, až nakoniec vidí len slabé svetlo a matné obrysy. Svet vidí akoby naň pozeral cez mliečne sklo. Zdá sa, že jeho životný sen je v troskách. Saliya aj napriek svojmu handicapu postupne získava väčšie sebavedomie, vracia sa do normálnej školy a nakoniec sa dokonca odváži poslať prihlášku na stáž do päťhviezdičkového hotela. Vďaka dôkladnej príprave, pozitívnemu prístupu a hlavne s podporou veľkého blafovania uspeje a miesto získa. Len nikomu neprizná, že vlastne tak trochu skoro vôbec nevidí...  Odhalí ho až jeho nový priateľ a kolega Max (Jacob Matschenz), ktorý mu pomáha, aby sa vysporiadal s ťažkými situáciami a úlohami, ktoré prevádzka veľkého a špičkového hotela prináša. Saliya sa po nociach učí naspamäť všetky trasy, počty schodov, prestieranie stolov... Vtĺka si do hlavy tvary predmetov, rozmiestnenie vecí v bare a v izbách pre hostí. V jeho prípade platí, že je nakoniec schopný robiť svoju prácu poslepiačky. Behom svojej praxe v hoteli si aj napriek svojej zrakovej vade všimne Lauru (Anna Maria Mühe), bláznivo sa do nej zamiluje a vyzerá to tak, že okrem zraku naviac stratí aj srdce, a bohužiaľ, i rozum. Jeho blamáž začne dostávať praskliny a hrozí, že nakoniec neuspeje ani v láske a ani v hoteli... Našťastie nielen film, ale aj skutočný život máva rád šťastné konce. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (193)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,ON ZA TO NEMŮŽE, JE SLEPEJ JAK PATRONA…“ /// Taková „limonáda“ o klukovi, kterej přišel o zrak, ale odmítá přijít o sny… Sali není žádnej debil (jako negramota), takže to má optimistickej podtext díky lehkýmu vtipu a solidní tempo, páč příběh nezatěžuje podrobnejma píčovina, ale přímočaře cílí k cíli. Konec je kurevsky přeslazenej, ale to se dalo (jelikož nikdo nechcípnul) celkem čekat. Ten kluk (jako Saliya Kahawatte) si zaslouží za svoje úsilí 5*. Film ne, ale když budete chtít, mile pohladí na duši, protože dobrejch (a slušnejch) lidí není nikdy dost. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Mein Blind Date mit dem Leben“, kterou v roce 2009 napsal Saliya Kahawatte, neznám. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Nemíním na prvním rande řešit slepotu. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

venison 

všetky recenzie používateľa

Když jsem si pouštěla komedii „Rande na slepo“, absolutně jsem nevěděla, do čeho jdu.. Čekala jsem romantiku.. Vlastně ona to romantika byla, ale spíše okrajově.. Spíše o lásku mezilidskou jde o lásku k práci, kterou by hlavní hrdina i přes svůj handicap rád vykonával.. Spíše je to hodně ironická sranda na téma skoroslepoty.. A to mě vcelku bavilo.. Tvůrci si z toho dokázali dělat opravdu černou srandu v přijatelných mezích.. Tempo filmu je divácky přívětivě svižné, hlavní hrdinové jsou sympatičtí (osobně mě nejvíce bavila postava, kterou ztvárnil Jacob Matschenz), příběh je velice idylický, nechybí tomu ani dobrácký záporák.. Chybí mi tu výraznější emociální momenty, tento způsob pojetí mi přijde jako svižně odříkaná básnička.. Na nějaké události bych kladla větší důraz.. Trošku navíc mi přijde zápletka s ignorantským otcem a klidně bych i vynechala pilulkový pád.. Příjemná podívaná, pokud se chcete pobavit a zároveň Vás baví příběhy o síle lidské vůle.. ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

U nás za barákem máme údolí a to praská ve švech, jak je narvaný takovejhlema romantickejma serenádama. Koho má furt bavit čučet na sladký limonády, kde se nic nestane ani když nedorazíte? Takový škody... Rád bych viděl, jak to měl Saliya doopravdy těžký a co všechno obnášelo tahat je tak dlouho za nos, místo toho tady největší zápletkou bylo jestli na film stihnu včas dojet metrem. Klika, že Němci jsou ve formě a uměj dobře naservírovat i zvětralou limču. P.S.: Přihazuju hvězdu navíc, protože nabízet takovouhle komedii jenom s dabingem je podle mě na žádanku o pracovní neschopnost. ()

zsn 

všetky recenzie používateľa

Jak nemusím německé filmy, tak mne v poslední době překvapují.Toto byl moc dobrý scénář s handicapovaným v hlavní roli. Líbí se mi, že zde naleznete snad všechny emoce, humor i životní překážky, nespravedlnost i beznaděj - to zažívám i já jako zdravý člověk. Motivace nejen pro postižené, pěkně to nakoplo i mne - s vírou, že naděje umírá fakt poslední. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Krásňučký príbeh takmer Inda, inak rodeného Nemca samozrejme, ktorý je skoro slepý a stážuje v 5 hviezdičkovom hotely v Mníchove. No uznajte, neni to zlaté? Ako tí Nemci dávajú možnosť aj hedikepovaným pracovať? Škoda len že skoro Ind ich tak trochu ojebe a ž keď zruší honosnú svadbu, všimne si jeho neodstatok celé vedenie a pošlú ho do piče. Ale ni, nebojte, všetko končí krásnym happyendom a ešte aj tá pekná modrooká blondska ho nakoniec vezme do rodiny. Aspoň že to neni ultra edepkárené nezmyselné zvážtanie o tom, ako je život nespravodlivý, ale slušne to odsejpa a je tam aj pár vtipných scénok. 3 z 5 ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)
  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)

Reklama

Reklama