Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, príležitostný vodič Uber taxi a najväčší fanúšik Aktov X. Emily študuje psychológiu, má zmysel pre humor a rozhodne sa teraz nechce viazať. Teda aspoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komikov. Duchaprítomný Kumail, Emily okamžite padne do oka a aj keď obaja tvrdia opak, skoro je jasné, že nepôjde o záležitosť na jednu noc. Nádejne sa rozvíjajúci vzťah, ale naruší záhadná choroba, ktorá Emily uvrhne do umelého spánku... Až v nemocnici sa stretne Kumail s jej svojráznymi rodičmi, ktorí sa napriek začiatočnej nedôvere s Kumailom postupne zbližujú, čo generuje množstvo vtipných situácií. (Continental film)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (297)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Chvíli trvalo, než jsem si na Kumaila zvyknul. Cirka asi dvacet minut jsem si byl dokonce dost nejistý s tím, jestli tahle komedie je opravdu komedií a nebo neotřelým dramatem. Jakmile se ale Zoe Kazan objevila na scéně (potažmo v kómatu) rozjela se smršť skvělého situačního humoru, který z Kumaila vycházela tak přirozeně, že byla radost na něj koukat. Třeba jeho první setkání s rodiči Emily je neuvěřitelně povedený. A podobných scének je ve filmu daleko víc. Nakonec se z neotřelého dramatu stala neotřelá dramedie, která ve mně dokázala po zbytek filmu vyvolat tak dobrou náladu, že jsem se jí nezbavil ani po shlédnutí. Přečetl jsem si totiž o filmu, že je podle pravdy a že hlavní postavou opravdového příběhu je stejný Kumail jako ten z tohoto filmu. V tu ránu film dostál úplně nové dimenze. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Dobrých komedií je teď jak šafránu (fráze co jsem nikdy nepoužil), tohle je taková ta civilní/ ze života, a to sice velmi pěkná. Baví herecky, spíná po stránce emocí, vyniká i takovým tím mezi českou lůzou populárním "multi-kulti" zabarvením a tématem lásky ve střetu kultur, potažmo zajímavou ústřední situací. Snad jen fáze zamilovávání mohla být ještě přesvědčivější. Takže nečekejte velký haha (vtípků je tu spousta, ale na vedlejší koleji) a s trochou štěstí... Mně to sedlo. ()

Reklama

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Milý film, který mě sice nechytl za srdce tolik, jak bych (v rámci romantiky) čekala, ale možná právě jeho autenticita a prostý styl se špetkou toho humoru v podání hlavní postavy je na něm to lákavé a osvěžující. Žádné obří citové výlevy a velké dojáky, prostě jen příběh o sblížení dvou lidí z odlišných kultur, přičemž právě to, že je hlavní postava muslim, je v dnešní době obzvlášť aktuální, a řekla bych, že především z tohoto důvodu stojí film za pozornost. Jen víc takových podnětů, které dají napovědět, že opravdu nemůžeme všechny vyznavače islámu házet do jednoho pytle! Oceňuji i to, že celý film je podle skutečného příběhu a že hlavní roli hraje sám ten chlápek, kterého je to příběh (scénář si očividně napsali sami s manželkou). Jeho styl humoru má něco do sebe a je skvělé, že si právě i z toho, že muslimové jsou všichni často zaměňováni s teroristy, dokáže udělat legraci. ~(3,9)~ ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemný mix romantiky a melodrámy, ktorá ale našťastie od tých Kórejských nekončí tragicky. Ale dojať dokáže rovnako intenzívne. Pritom romantický rozbeh filmu je taký príliš obyčajný. Korenie tomu dodávajú len Pakistánske korene hlavného hrdinu. Ale v momente keď sa film nečakane prepne do drámy, tak to začne získavať poriadne grády, ale pritom to je naďalej stále aj dostatočne vtipné. Akurát s jedinou výnimkou a to sú stand-up výstupy hlavného hrdinu. Čo je trochu divné, keďže Kumail Nanjiani sa podieľal aj na scenári celého filmu, tak nejaké nadanie na humor mať musí, ale asi ho len nevie poriadne podať. Našťastie je celkom sympaťák a mimo humoru, ktorý dostatočne obstarávajú ostatné postavy, je v pohode. Chémie medzi ním a roztomilou Zoe Kazanovou funguje skvele. Takisto ma bavili rodičia jej postavy. Odzbrojujúco úprimná Holly Hunterová a manžel pod papučou Ray Romano. Takže po tuctovom rozbehu film neustále gradoval až do skvelého finále. Dávam spokojných. CZ dabing sa tiež vydaril. 8/10. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie politicky korektné dielko, ktoré chce prilákať na dávno vyvrátené teórie, že multi kulti je super a nie každý moslim je terorista. Aj preto sa tento film asi ocitne na výplatnej listine homoakademikov a bude do nebies chválený. Ono nebol celkom zlý, má svoje vtipné miesta, ale celkový dojem fádnosti u mňa prevyšuje. Navyše ten pakoš vôbec nevie hrať. Ale aspoň sme sa naučili, že Pakistan je jeden z najväčších vývozcov bavlny a betónu na svete. Doteraz som mal za to, že je v popredí len v ekonomickej migrácii. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (12)

  • Komedie vypráví skutečný příběh populárního amerického komika, který ve filmu hraje sám sebe. (Zdroj: Aerofilms)
  • Scéna, kde Terry (Ray Romano) spomína hru "Throw the Chalk at Jimmy" bola improvizovaná. (lebarbo)
  • Meno Emily Gordon (Zoe Kazan) bolo pre potreby filmu kozmeticky upravené na Emily Gardner. (lebarbo)

Reklama

Reklama