Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátkometrážny film z dielne Oats Studios, vytvárajúceho experimentálne filmy, sa zameriava na dystopickú budúcnosť, v ktorej bola Zem kolonizovaná neznámou mimozemskou rasou. Zostávajúca ľudská populácia sa aj naďalej snaží udržať nažive a vzdorovať nepriateľským votrelcom. (fichilles)

Recenzie (106)

Melios 

všetky recenzie používateľa

Konečne niečo ,čo je aspoň trocha dobré a hrala v tom Sigourney Wever (sorry Alien fanboys). Na krátky film je to dosť ohurujúce ,ale ja si myslím ,že sa už dávno kúzlo vytratilo z filmov o invázií mimozemšťanov. Ale toto dokázalo príjemne prekvapiť. Bohužial sa stále neviem zbaviť pocitov ,že by tomu prospelo keby to bolo dlhše ,keby tomu zasadili nejakého hlavného protagonistu a hlavne keby si nebrali príklad z mainstreamových scifi filmov ako Alien a Deň Nezávislosti ,potom to trochu vyzerá ako vykrádačka....Ale nebudem tu rozoberať keby bolo keby...teraz tomu dávam 68% - má to svoje muchy ,no za pozretie to stojí. ()

ilemas 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že je to kratkometrážní, byl by z toho dobrý celovečerní film nebo ještě lépe seriál. Sigourney Weaver už značně zestárla a ani v tom nemusela hrát. Že točí Neill Blomkamp stále na jedno brdo mě nevadí, líbí se mě jeho styl a vize postapokalyptické budoucnosti, ale co mě vadí, že točí samé krátkometrážní filmy. ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa

Jednohubka bez poriadneho úvodu a konca, ale ako kraťas potešila. Potenciál tu je nie malý a ukázať potenciál na takom malom priestore, to predsa tiež treba vedieť. Blomkampa škoda (nie len v zmysle tretieho Votrelca, rovnako, ako ten, by sa mu do kariérneho rastu zišiel poriadny scenárista - s výnimkou District 9 aj na celovečeráky). ()

Corpsegrinder 

všetky recenzie používateľa

Blomkampova špinavá variace na post-apo část Terminátora kde roboty nahradily obří ještěrky a kde se s lidma zachází jako s dobytkem včetně porcování na kusy. Úvod do toho světa je super, Blomkamp vždycky uměl vymyslet funkční hierarchii pro svůj film a tady to neni jinak, obří mimozemský elektrárny pumpující metan do ovzduší, ničení přírody atd. Efekty na rozpočet špičkový. Co se mi však nezdálo byla poslední část filmu neboť to vyznívalo trochu jako klišé "kdo je tu vlastně monstrum" a v případným celovečeráku bych od toho radši upustil. ()

Blue.Shark 

všetky recenzie používateľa

Absolutní nekriticá unešenost distopickým pohledem na přátelské návštěvníky z mojí strany. Těch 20 minut nastínilo obrovské množství směrů, kterými by se mohlo potenciální (jasně, že jen vysněné) pokračování ubírat. Porce hnusu a dehumanizace, které je tu divák vystaven, je něco, co jsem dlouho nezažil. Tohle by v případě celověčeráku nebo seriálu byl masakr první třídy. A Sigourney Weaver je prostě dokonalá. Vibes prvního Termouše. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama