Reklama

Reklama

Zlé časy v El Royale

  • Česko Zlý časy v El Royale (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží neďaleko jazera Tahoe a prechádza priamo cez neho hranica dvoch amerických štátov, Nevady a Kalifornie. Hostia si tak môžu vybrať izbu buď v Nevade alebo v Kalifornii a porušovať či dodržiavať zákony jedného alebo druhého. Tento hollywoodskými celebritami kedysi obľúbený hotel má svoje slávne časy dávno za sebou. Jeho slávu pripomínajú len čiernobiele fotografie slávnych hostí na stenách, chátrajúci luxusný interiér, veľký jukebox so starými šlágrami a neurotický zamestnanec, ktorý sám všetko udržuje v chode. Keď sa v jednom dni v hoteli zíde päť hostí, je to podozrivé. Kňaz, soulová speváčka, dve mladé dievčatá a niekto, kto na prvý pohľad vyzerá ako obchodný cestujúci. Podozrivým je aj hotel El Royale, ktorý nielen vo svojich stenách ale aj pod podlahou ukrýva mnohé tajomstvá. S príchodom noci a ďalších nepozvaných hostí bude mať každý z prítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastné vykúpenie, predtým než sa všetko odoberie do horúcich pekiel. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (526)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Tak tento snímek se mi trefil jak do nálady, tak do vkusu. Svým pojetím opravdu připomíná Quentina Tarantina a není to vůbec na škodu. Neřekl bych, že je snímek příliš rozvláčný a dialogy zbytečné či o ničem, tedy i nudné. Naopak. Nejsou možná tak perfektní jako od zmíněného Tarantina, ale i tak velice dobře fungují, seznamují nás s postavami, pomáhají budovat atmosféru a často dobře oddalují finální rozuzlení. Rozčlenění vyprávění na příběhy ohledně jednotlivých pokojů, resp. postav, které se prolínají, je zdařilé a když přihlédnu k celkové atmosféře, nemohu hodnotit menším počtem hvězdiček. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku to vypadá opravdu velice zajímavě, spousta postav, super retro atmosféra i hotel, dobří herci, Tarantino feeling...ale čím víc děj ubíhá tím víc se odvrací od zajímavých témat a začíná se zajímat o naprosto nezajímavé charaktery a splétá dohromady totálně rutinní příběhy s rutinní zápletkou i chabou pointou a to má přitom ze začátku tak úžasně rozdané karty. Jakmile ale umře agent FBI, věděl jsem, že je zle a že příběh půjde jiným směrem a to je kurva, ale kurva škoda. Historie úchylného hotelu, ve kterém se sjížděli (doslova) všichni důležití lidé USA, přičemž je sledovala a odposlouchávala tajná služba a jako bonus jejich hrátky nahrávalo samotné vedení hotelu má takový potenciál, že upřímně doufám a modlím se ve vznik seriálu třeba pro HBO, protože vidět pár slavných herců a politiků, sledovat tajnou službu a jejich motivy a hry plus zjistit vše o vedení hotelu a jejich úmyslech s pásky slavných osobnosti přímo vybízí ke vzniku naprosto legendárního a předem kultovního seriálu a natočit VOD show s jednoduchým názvem El Royale je snad kurva povinnost! Protože všechno tohle úžasný režisér doslova přelítne a divákovi servíruje příběh senilního zloděje, ublížeňoučký opice a dvou vypatlaných sester, které utekli něco jako Charlesu Mansonovi, kterého hraje nabukvičelý Thor. Ze zklamání a letargie mě v druhé hodině vytrhnul příběh pikolíka, který to celé vytrhl z nudy a překvapil svojí originalitou. Jinak si ale Goddard neúspěšně hraje na Quentina Rekreanta a famozní pod zápletku nechá nepochopitelně ležet nevyužitou. ZKlamání, veliké.60%, ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Hlavným lákadlom bol pre mňa Jeff Bridges a odviedol presne to, čo som od neho očakával. Ako spomínajú mnohí určite vám réžia pripomenie niečo od Tarantina, samozrejme nesmie chýbať kvalitný sountrak. Fajn príbeh, kvalitná réžia , ale myslím, že príbeh a obsadenie sľubovali niečo bombové, čo sa bohužiaľ nestalo. Každopádne stojí za pozretie. 70%. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Čím to je, že na veľmi dobrý film príde do kina tak málo divákov, že si to v skutočnosti táto novinka Drewa Goddarda, ktorý nemá nič spoločné so Jeanom-Lucom Godardom, vôbec nezaslúži ? Na jednej strane mi to vyhovuje, lebo aspoň nezaznamenávam hocaké rušivé elementy, ktoré s väčším počtom divákov pridávajú na vyššej pravdepodobnosti, že sa tak aj udeje_ Režiséra a scenáristu v jednej osobe mám už dávno zafixovaného z čias legendárneho seriálu- Nezvestní, ktorým som venoval strašne veľa času, keď na nich spolupracoval, a odniesol si z neho veľký dôraz a cit pre vizuálnu stránku a retrospektívu-flashbacky. A to je pre Zlé časy v El Royale skrátka zásadné ! Niekoľko postáv príde do jedného HOTELA, ktorý ukrýva viacero hádaniek, a s príchodom týchto charakterov sa situácia začína čoraz viac vyhrocovať, stupňovať, znepríjemňovať, keď NAJLEPŠIE na všetkom je to, že nikdy nedokážete poriadne odhadnúť, čo sa ďalej stane, je to nepredvídateľné ! Títo ľudia, ktorí tu strávia jednu noc, sú samy o sebe obalení rúškom tajomstva. A klasický, nočný spánok nepripadá v úvahu. Film perfektne funguje v prítomnosti, ale i v spomienkach_ Herci. Sú viac, než dobrí, najmä Jeff Bridges a Cynthia Erivo. „Príde i THOR, ktorý bude za takéto tchora” . Prekvapila Dakota i jej filmová sestra Cailee Spaeny. Celé to ma taký retro nádych, a la 60. roky, čiže kostýmy a výprava sú tomu aj patrične upravené a prispôsobené. Kameraman Seamus McGarvey vytvoril parádne zábery_ Spočiatku som ani netušil, že zhliadnem v kine konečne obstojný film, pretože riadiť sa podľa iných recenzií, komentárov, názorov, nie je občas najlepší nápad, lebo aj tak si to musím nakoniec pozrieť sám, a podľa toho si vytvorím svoj ucelený obraz o tom, čo som videl. Nenechávam sa ovplyvňovať úvahami druhých, vtedy by som ani nevedel rozlíšiť, čo je dobré, a čo je naopak veľmi zlé !!! ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch případů, kdy se režisér po výrazném filmu, který se zapsal do povědomí, hodně snaží překonat a trochu to ve svojí snaze přepískne - výrazně přecení svoje schopnosti a celá věc mu přeroste přes hlavu. Pořád se mi to docela líbilo a umím si představit časem dojít k pozitivnějšímu dojmu, přece jen tu je spousta věcí, co stojí za šanci sympatické a skvěle nacastované postavy, jejichž život jako by přesahoval potřeby příběhu - proto na nich divákovi záleží), ale zatím ten mišmaš považuju především za moc velký a zbytečný sešup - Goddard se potřebuje trochu nadýchat čerstvého vzduchu a smířit se s tím, že další jeho filmy mohou být normální a nemusí překonávat sám sebe - a pak se mu to klidně může povést. Takže dávám tři hvězdy, ale rve mi to srdce a na tom filmu mám vlastně hodně rád. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčelo se v Kanadě (Vancouver) a v Los Angeles v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Nabízení scénáře filmovým studiím probíhal v utajení. Potencionální kupci si scénář mohli přečíst pouze na tabletu, který po přečtení museli okamžitě vrátit. (tedvidek94)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Súvisiace novinky

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (viac)

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (viac)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené