Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živá a akčná adaptácia animovanej klasiky je vzrušujúcim príbehom o šarmantnom pouličnom zlodejíčkovi Aladinovi, odvážnej a cieľavedomej princeznej Jasmíne a džinovi, ktorý môže byť kľúčom k ich budúcnosti. (Saturn)

Videá (14)

Trailer 6

Recenzie (557)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vďaka tomuto filmu nemusíte zapínať MTV, Očko ani rádio. Každých 5 minút pesnička, ale naozaj spievať tam vie len Naomi Scott. Ale na to, že nemám rád muzikály tu musím uznať, že pesničky boli fakt dobré, niektoré aj lepšie ako samotný dej okolo toho. Inak miestami vtipné a taký modernejší Aladin sa bez problémov vyrovná starším verziám. Herecky bol Will Smith skvelá voľba. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Na tohle jsem se fakt netesil, ale nakonec to byla prekvapive pohodova podivana. Kdyz hned ze zacatku zaznela prvni pisnicka, rikal jsem si, ze to vzdam, ale nastesti film neni jen o tom zpivani, i kdyz pisnicek tu je dost. Pribehove samozrejme nic moc komplikovanyho, ale to se tak nejak ceka, hlavne ze dej svizne odsejpa. Navic herecky obsazeni je banda sympataku, Massoud byl v trailerech na pest, ale ve filmu prijemne prekvapil, Scott je desne roztomila a i ten zaporak je relativne v pohode. Vetsinu foru nebo nejlepsich scen ocekavane zajistuje Smith, kterej nastesti dostal dostatek prostoru, ale nemuzu si pomoct, herecky byl naprosto mimo, jeden z jeho nejhorsich vykonu, jak kdyby mistama vubec netusil, kde je. Ale celkove proste fajn odpocinkova zabava se super vizualni strankou, sympatickejma hercema, ne uplne spatnejma pisnickama a cool rezii od Ritchieho, takze vlastne nakonec spokojenost. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $183miliónov║Tržby USA $355,559,216║Tržby Celosvetovo $1,054,304,000▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $30,385,681║ Tržby za predaj DVD v USA $14,031,092║ Na daného režiséra je to trošku málo. Príde to čisto len na klasickú štúdiovú prácu. Nič čo by nejak zvlášť dostalo do kolien. Kde sú citelné okate triky. Herci ušli, tam nevidím problém, dokonca tam medzi ústrednou dvojicou bola aká taká iskra, aj tie dobieračky sedeli ale príbehová schéma ich aj tak dosť brzdí. Rovnako tak tam nebol ten správny nadhľad, takže ako že tie vtipné scény proste nebavili. Piesne v slovenčine dosť zanikajú pod hudbou. Pre mňa troška zbytočná verzia výborného animáku, skoro podobne bledé ako hraná Kráska a zviera. /videl v kine: 65%/ ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Na moje veľké prekvapenie to nebolo až tak zlé, aj keď miestami to vyspevovanie mi liezlo na nervy, no aspoň neiritovalo. Po vizuálnej stránke taká pastelková nádhera, ktorá by sa nestratila ani v Bollywoode, až sa čudujem, že ide o čisto americký snímok. Sympatickí herci, milá opička a vyžarovanie pozitívnej nálady. Škoda toho záporáka, mohol byť lepšie urobený, po vizuálnej aj obsahovej stránke. Lepší priemer. 65/100 ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Džina chceš mít za kámoše hned teď! Will Smith je bourák, a ostatní nadmíru sympatičtí herci mu zdatně pomáhají v tom, dělat z téhle písničkové pohádky zábavný nadprůměr. Původní animák si navíc vůbec nepamatuju, takže další plus pro člověka, kterýmu smrděj doslovný remaky. P.S. Jen malé varování pro ostatní podobně doufající: fakt to není Král Artuš pro děti. Richieho jsem tam skoro nepoznával. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (41)

  • Výtvarnice filmu Gemma Jackson byla pověřena úkolem stvořit pohádkové město Agrabah. Představovala si ho jako bránu do východního světa, jako město plné pestrých barev, rozmanitých kultur a nejrůznějších zvuků. Inspirovala se především marockou, perskou a turskou architekturou a do svých návrhů zakomponovala prvky arabské, indické a jihoasijské kultury, protože Agrabah je městem, které se nachází na Hedvábné stezce, kde bylo možno narazit na vlivy ostatních kultur v této oblasti. (Zdroj: Falcon)
  • Jasmínina (Naomi Scott) ložnice v paláci naznačuje inteligenci a vnitřní sílu této postavy. Dekorace zahrnují knihy, mapy, okázalé tapiserie a další umělecká díla, která princezna získala. (Zdroj: Falcon)
  • Výtvarný tým pod dohledem Gemmy Jackson vybudoval masivní dekorace města Agrabah pod širým nebem na rozlehlé asfaltové ploše u ateliérů Longcross za pouhých 15 týdnů. Dekorace města Agrabah obsahovaly látky, textilie a vyřezávané sošky podobné těm, které byly nalezeny v Marrákeši, spoustu pestrobarevných dřevěných ozdob, kovů, ovoce a zeleniny a také tisíc let starý olivový strom. (Zdroj: Falcon)

Súvisiace novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (viac)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (viac)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (viac)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (viac)

Reklama

Reklama