Reklama

Reklama

Suburra: Krvavé předměstí

(seriál)
  • Taliansko Suburra: La Serie (viac)
Trailer
Taliansko, (2017–2020), 19 h 29 min (Minutáž: 40–63 min)

Predloha:

Carlo Bonini (kniha), Giancarlo De Cataldo (kniha)

Hudba:

Scott Morgan

Hrajú:

Filippo Nigro, Francesco Acquaroli, Alessandro Borghi, Adamo Dionisi, Giacomo Ferrara, Claudia Gerini, Eduardo Valdarnini, Francesco De Rosa (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

V roce 2008 se spor o pozemky v přímořském městečku nedaleko Říma proměnil na smrtící bitvu mezi organizovaným zločinem, zkorumpovanými politiky a Vatikánem. (Netflix)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (36)

tragicus 

všetky recenzie používateľa

Formálně la serie zdaleka nedosahuje kvalit filmového zpracování, a tak zůstává někde na úrovni seriálové Gomory, což ale v žádném případě není málo, prostě jen jí chybí ten uchvacující wow efekt filmu s v pravdě apokalyptickou atmosférou. Některé momenty viděny právě optikou filmu nedávají úplně smysl, na druhou stranu díky většímu prostoru jsou postavy snad trochu živější, potažmo má dívak více času k emociální investici. A skladba ze závěrečných titulků pak byla vždy kladivem, jež udeřilo třešničku na dortu. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Seriál, ktorý prináša toľko krvi, špiny, korupcie a intríg, koľko len zvládnete uniesť. Pre diváka sú postavy dobre zapamätateľné, lebo sú vykreslené s výrazovou presnosťou nielen čo sa týka vyjadrovania, ale aj charakteru, štýlu obliekania, či áut, ktoré sú pre nich typické. V podstate je nosnou konštrukciou päť postáv – Samuraj a traja „kamaráti“, ktorí by inak o seba nezavadili, ale zblíži ich napojenie na Samuraja. Predstavujú rodiny, na ktorých čele stoja alebo by chceli stáť: Aureliano Adami, Spadino Anacleti a tretí - Lele Marchilli (ktorý by mal byť na opačnej strane barikády, je synom policajta). Svet politiky reprezentuje  Amedeo Cinaglia a je ako chameleón, môžete od neho očakávať hocičo. Celý dej vás upúta a bude držať v napätí, nie je toho veľa, čo môžeme autorom vyčítať – snáď: niekedy sa myšlienka - motív omieľa viackrát a vy si uvedomíte, že ste túto vetu už počuli. Niektoré nápady Aureliana a Spadina sú priam naivné, ale možno to bude mladým diváčkam sympatické. Tretia séria bola o triedu slabšia, hoci sa všetko vyjasní. ()

Reklama

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Italská mafiánská jízda od Netflixu, která je víc derivátem celovečerní Suburry (2015) než dvojčetem seriálu Gomora, který je u mne na prvním místě moderních gansterských filmů. Zatímco Gomora je komplexní ( více postav, více zápletek, pohled na věc jako celek) tak seriál Suburra je o jednom malém incidentu ( trio hrdinů začne vydírat kněze, který zkolabuje na gruppen sex party), který vede linkou k miliardovému mafiánskému projektu v Osti ). Technicky skvělé, způsob vyprávění perfektní rozpočet výživný, obsazení převzaté z celovečerního filmu. Hvězdy dávám za pozitiva: 1) námět a způsob vyprávění 2) trio hrdinů vykresleno perfektně - každý jiný ale spojuje je to, že jsou outsideři ve svých rodinách 3) Řím jako z cestopisu 4) nahota - absolutně přirozená, postavy Isabelle ( Lorena Cesarani ) a cikánská nevěsta Angelica ( Carlotta Antonelli ) full nude scény no problem ( to se v český televizní tvorbě může jen nechat zdát) ()

Atheas 

všetky recenzie používateľa

Zasrané charaktery všech postav jsou naprosto dokonalé. Na nikom nezůstané nitka suchá, na každém kousek špíny ulpí. Samuraj je ještě výraznější postavou než ve filmu a pro mě hlavní postava seriálu Aureliáno, by za mě mohl hrát i i šíleného Římského císaře. Emoce ve filmu jsou, jen jsou temné, zkažené a devastující. Nádherný seriál, který krásně vykresluje lidskou přirozenost, která pokud jde o peníze, neštítí se ničeho. Atmosféra je podmanívá, fascinující. ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

První dvě řady byly boží. Totální nářez v podsvětí Říma. Ani si seriál nesnažil hrát na Gomorru. Jel si svoje intrikánství, víc sahal do politiky a církve. Všechno s napětím, nábojem, přiměřeně celkem, až do momentu třetí série. Studie hlavních postav nabírá na obrátky, změny jsou uvěřitelné, ale ten konec? Seriously? O čem bude čtvrtá řada? U Odinových krakvců... ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (2)

  • Krvavé znamení, které si udělal na čele během oslavy Manfredi (Adamo Dionisi), mění v různých záběrech tvar. (Duoscop)
  • Seriál vznikl v koprodukci italského Netflixu a italské televize RAI. Jedná se zároveň o jejich první koprodukci. (ČSFD)

Reklama

Reklama