Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelné svety

  • Česko Spider-Man: Paralelní světy (viac)
Trailer 12

Nosiť modro-červenú masku nikdy nebolo nebezpečnejšie! Po tom, čo tínedžera Milesa Moralesa pohryzne rádioaktívny pavúk, musí sa naučiť, ako sa stať Spider-Manom. Pomôže mu v tom Peter Parker a ďalší pavúčí hrdinovia, ktorých diabolský Kingpin preniesol z iných dimenzií. Podarí sa im Kingpina zastaviť skôr, než Brooklyn zhltne čierna diera? (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 12

Recenzie (793)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $90miliónovTržby USA $190,241,310Tržby Celosvetovo $384,256,930 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,652,794║ Tržby za predaj DVD v USA $11,184,906║ Konečne na záver roka niečo podarené a nadmieru. Išiel som do kolien! Dokonca to schová s prehľadom aj tohto ročné (2018) komiksovky. Ale poďme pekne poporiadku: Veru keď som videl pôvodne ukážku, tak som doslova mávol rokou, pomyslel čo im šibe??!!! zase ďalší Spider-man, to už sa nedá a ešte v takej ošuntelej grafike, ani náhodou som nemal v pláne to vidieť, očakávania pre mňa žiadne. Lenže prišlo nakoniec k veci, ospevujúce kritiky ma nenechali na pochybách, obrátili moju nedôveru na ruby a nakoniec som tomu dal šancu. A teda, tvorcovia mi vytreli zrak a asi väčšine, tých čo obľubujú komiksové filmy, prípadne tohto hrdinu, o ktorom som videl zatiaľ všetky kino filmy práve v prítmí kinosály na striebornom plátne. Takže ak dobre rátam v poradí 7 kino film o tomto hrdinovi je aj najlepší. Využíva naplno potenciál, údernosť. Aj keď mi na začiatok sekajúca grafika - vizuál asi prvých 15minút aj troška vydala ale zvykol som si, po úvode keď sa nám v spleti scénok zhrnie čo bolo, ako hrdina funguje a kto je jeho nástupca, to naberie na razancii a zabáva a udivuje nápaditosťou, či poctami stvoriteľom predlohy až do konca. Kvitujem dobrý nápad s ponúknutou výtvarnou stránkou animáku, rovnako tak zlúčenie komisovej biografie hrdinu v rôznych podobách - dimenziách. Pre mňa úplne jasný adept na Oscara za animovaný film. /videl v kine: 100%/ ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

na začátku jsem si musel ověřit, jestli jestli se vážně koukám na verzi v nejvyšší kvalitě a že se mi jen neseká obraz, ale hned jsem si na zpracování zvykl. Každopádně jsem byl rozhodně nadšený tímto novým příběhem o spider-manovi a asi nejkomiksovějším filmem co jsem kdy viděl. Jediné co se mi na filmu nelíbilo byly do příběhu později dodané spidermanové postavy z jiných vesmírů, ale nebylo to tak hrozné aby to ovlivnilo moje hodnocení. ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Krásná animace, byť třeba s kamerou se dalo dělat podle mě víc. A dobrý nápad, i když i tady to není na doraz - je tu fakt hodně postav, které nemůžou mít prostor samy pro sebe a zároveň kradou čas z ústředního konfliktu. Pár momentů bylo hodně vyčnívajících - ale tím spíš jsem viděl u tohohle fajn filmu nevyužitý potenciál. ()

liskam 

všetky recenzie používateľa

Fascinující jak může zaujmout Animovaný film (tento) a nezaujmout hraný film (Aquaman). Oba vychází ze stejných komixových kořenů. Jeden ale potenciál komixu oslavuje, zdokonaluje a rozšiřuje, zejména svou stylizací nápaditostí a hravostí. Druhý se primárně snaží o Whooou efekt a vše ostatní zanedbává nebo na to prostě kašle. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Lord s Millerem si připisují další velezábavnou pecku. Vizuálně nejnabouchanější film minimálně roku, který v divokém tempu vypráví neméně divoký příběh, spojující origin s týmovkou s paralelními verzemi hrdiny, kdy je původní Spider-man/Peter Parker za zahořklého losera a neochotného mentora a na návštěvu zaskočí i Spider-prase. Hlavně ve finále je to neskutečně zběsilé, epické a ultrakomiksové a celkově pak milé, vtipné a nápadité. Hrané komiksárny jen tiše závidí. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (48)

  • Několik týdnů před premiérou bylo oznámeno započetí prací na pokračování společně se spin-offem s ženskými hrdinkami. (Sydonai)
  • Hlavními záporáky Web-Warriors byli v komiksu Doctor Octopus, Sinister Steven, Ghost Spider, Wolf Spider, Norman Osborn, Taskmaster nebo Carnage (Second Version). Ve filmu vidíme záporáky jako Doktor Octopus, Kingpin, Scorpion, Green Goblin, Tombstone, Prowler, Chameleon, Nightwatch, Hammerhead a Rose. (3T)
  • Tvůrci sáhli k simulaci špatného soutisku barev, což vytvořilo velmi neobvyklé rozostření obrazu – jedná se o neklasický způsob rozostřování. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (viac)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (viac)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (viac)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (viac)

Reklama

Reklama