Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (80)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Na to, jak to od prvého momentu smeruje presne tam, kde to celý čas čakáte, prekvapivo nenudiace. A nie je to ani hercami, vôbec nie dojímaním, ale hlavne enormným množstvom vizuálnych stimulov a Leslie Mann má strašne príjemný hlas.  Ten reálny prípad nepoznám. Má to s ním najskôr spoločného toľko, ako Eiza Gonzales s kuchárkou  v redneckom bistre. Ale i tak je to v pohode film.  Na takú úchyláčinu. Akurát ten Carell je nejaký divný. Medzi 3 a 4* celý čas, zaokrúhlujem dohora za lietajúce auto. Ps: Janelle Monáe je tu strašne nevyužitá. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Robert Zemeckis už niečo vo filmovom priemysle dokázal, preto je na prvý pohľad dosť veľkým prekvapením, že jeho nový film ohodnotilo zatiaľ iba 611 divákov. Po zhliadnutí sa ani ja veľmi nečudujem. Mám pocit, že Zemeckis nevedel čo presne chce točiť. Ako životopisný film, je veľmi nepresvedčivý, ako komédia postráda vtip a ako dráma vás za srdce rozhodne nechytí. Po technickej stránke film klape na výbornú a herecky S. Carell odviedol slušný výkon, ale nestačí to. Zaslúžený priemer a nerád to hovorím, ale aj zaslúžený divácky nezáujem. 50%. ()

Reklama

lamps 

všetky recenzie používateľa

Vítejte v Marwenu představuje skrz na skrz rodinný příběh, v němž si toho ale dospělí mnoho nenajdou. Střílí se v něm na figurky nacistů, hlavní hrdina má slabost pro ženské boty a originální cestou se řeší ta nejméně originální a nedostatečně hutná zápletka. Steve Carrell dělá, co může, a z každé scény přímo sálá, jak se Robert Zemeckis baví, takže to celé samozřejmě krásně vypadá a nenechává na pochybách, že se sešli mistři svého řemesla. Škoda, že emoce jsou tentokrát až příliš strojené a atrakce zastiňují sílu vyprávění, kterou jsme si u autora tolika filmových klasik zamilovali. Přestože si to nezaslouží, Marwen se nejspíše brzy obrátí v sutiny a matné vzpomínky. Recenze zde. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Námet o chlapíkovi, ktorý sa traumatickej udalosti uteká do svojho fantazijného sveta mi pripomenul Gilliamovho Kráľa rybára. Akurát tentoraz si hlavný hrdina svoje predstavy aj zhmotňuje vo forme miniatúr, ktoré si fotí, vďaka čomu nie je považovaný za divného exota, ale získa určitý obdiv ako umelec. Príbeh hlavného hrdinu je síce dojímavý, ale kľúčové dramatické momenty sú stvárnené v jeho fiktívnom svete v ktorom namiesto hercov vystupujú male figuríny. Vďaka tomu tieto scény na mňa nepôsobili dostatočne emocionálne. V tých pár dramatických scénach v ktorých má možnosť sa predviesť aj Steve Carell, len smutne pozerá do blba. Kráľ rybár ma tiež nenadchol neustálymi únikmi do fiktívneho sveta, ale po emocionálnej stránke bol oveľa dojímavejší vďaka intenzívnemu výkonu Robina Williamsa. Pritom sa u Welcome to Marwen scenáristi riadne nadreli pri snahe o prepojenie reálneho sveta s Marwenom. Fanúšikovia série Návrat do budúcnosti sa dočkajú gigantického pomrknutia v podobe rekonštrukcie jej najslávnejšej scény pri hodinách. Výsledkom je netradičný film u ktorého by som privítal, keby sa častejšie venoval reálnemu svetu a ich postavám namiesto rôznym predstavám. Zdá sa, že Zemeckisa už nadobro zaujíma len vizuál na úkor príbehu. P.S: Ten absolútny nezáujem divákov o tento film ma aj tak prekvapil. 5/10. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Robert Zemeckis je bezpochyby pojmem. Jenže kromě toho, že je skvělý vypravěč, si dlouhé roky libuje v technologickém experimentování a prozkoumává pestré možnosti současné animace. A právě tím opakovaně naráží. I tady volí hranou podobu s animací. Znovu v tom byly ambice, znovu ale selhal zejména scénář. Fotograf Steve Carrell přežil útok skupinky primitivů. Odnesl si ovšem značné poškození mozku, přišel o veškeré dosavadní vzpomínky a žije sám obklopený figurkami a úctyhodným modelem belgické vesnice z období druhé světové války. Nechybí v ní on coby hrdinný kapitán, sličné dívky i pětice násilníků, kteří mu zranění způsobili. Imaginární svět, který mu pomáhá s traumatem. Když jsme v Marwenu, koukáme na dlouhé ženské nohy a kopeme nácky do zadku, je to radost pohledět. Zemeckis umně prolíná reálný i animovaný svět v jednom záběru, jenže jednoduše předkládá příběh, který spoléhá jen a pouze na svůj dechberoucí vizuál. Přitom je tu i Carrell v reálu, který má s blížícím se soudem projít „proměnou“, která ovšem nestrhne a dění okolo něj je zoufale nevýrazné. Bída je to i s vedlejšími postavami. Prostě hračička Zemeckis v posledních letech ztratil schopnost navázat kontakt s divákem a úsilí věnuje zejména trikovým exhibicím. Emoce tu zapůsobí jen na pramálo diváků, humor schází a průhledný příběh je místy až moc ubulený. Škoda. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (8)

  • Při první návštěvě Marwenu lze na hospodě s názvem „The Ruined Stocking“ vidět logo Pilsner Urquell. (MartinS96)
  • Pro inspiraci k filmu posloužil oceňovaný a strhující dokument Marwencol z roku 2010, jehož režisér Jeff Malmberg se stal součástí filmu Vítejte v Marwenu jako výkonný producent. (Jamal)
  • Film je natočen na motivy reálné události, jenž se stala v životě Marka Hogancampa. (iampatrik)

Reklama

Reklama