Reklama

Reklama

Zakázaná láska

  • Česko Lovingovi (viac)
Trailer 1

Richard Loving (Joel Edgerton), biely stavebný robotník v Caroline County v štáte Virginia, sa zamiluje do čiernej ženy, rodinnej priateľky Mildred Jeterovej (Ruth Neggaová). Po tom, čo Mildred zistí, že je tehotná, Richard sa rozhodne vziať si ju za ženu. Keďže rasovo zmiešané manželstvo by v roku 1958 porušilo zákony štátu Virginia, odcestujú na svadbu do hlavného mesta Washingtonu. Richard plánuje postaviť dom pre Mildred necelú míľu od jej rodinného domu, ale aj tak manželov v roku 1960 zatknú a pošlú do väzenia. Boj manželov Lovingovcov sa skončil až na Najvyššom súde. Jeho prelomové rozhodnutie v kauze Loving vs. Virginia z roku 1967 vošlo do histórie a príbeh zakázanej, rasovo zmiešanej lásky Lovingovcov obletel celý svet. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (57)

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Jeff Nichols takhle prostě točí a je to fajn. Pořád si myslím, že svůj nejlepší film má před sebou. Jinak film tu už dobře vystihli ostatní a já tu jen zabírám místo, abych také pochválil svým slovem Joela Edgertona, netušil jsem, že tak dobře zvládne i takovou hereckou polohu, zase u mě o něco víc stoupnul. Mělo se o něm letos mluvit víc v souvislosti s cenami. ()

Jhershaw 

všetky recenzie používateľa

Přiznávám, že jsem čekal o něco víc, než jen vizualizaci wikipedie/ článku v novinách. Loving plyne pomalu (ale jistě), občas se přeskočí měsíc, občas rok, ovšem život jde dál. Bez nějakých výraznějších momentů a zapamatování-hodných scén, ale v té všednodennosti je jisté kouzlo. (ale zajímavé bylo, že snad pokaždé, když Edgertonova postava stavá nějaký dům, je jeho zeď stejně vysoká.) Herecky výborné. 70 % ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Pomalá, precítená real-life-love-story o zmiešanom páre, ktorý v 50. rokoch m.s. bojuje s predsudkami a zákonmi konzervatívneho amerického štátu. Z Edgertona sa stáva herecký prevtelovač par excellence, jeho prostý bručoun s čistým srdcom je highlightom filmu. Potešila tiež minirola Michaela Shannona. Nečakajte ružovú knihovňu ani veľké zdramatizovania. Sociálny konflikt tu riešia mimo obraz právnici a film sa komorne sústredí predovšetkým na narušenie harmonického vzťahu dvoch zamilovaných ľudí. [Cannes] ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Jeden z "nejpomalejších" filmů, které jsem kdy viděl, v němž navíc z jakéhosi důvodu není příliš místa pro jakékoli okázalejší herecké výkony; ni bouřlivé emoce či vyhrocené dramatické scény, a přesto - anebo naopak právě díky onomu minimalizování všech umocňujících elementů - se jedná o nesmírně vtahující příběh. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Zmiloval som sa nad týmto filmom, ktorý má pozoruhodnú myšlienku, ale nedokáže s ňou pracovať tak, aby som bol vo veľkom záujme, voči sledovaniu. Dúfam, že v skutočnosti to mali Mildred a Richard LOVINGOVCI, o čosi pestrejšie, ako vo filmovom prevedení, pod taktovkou režiséra a scenáristu - Jeffa Nicholsa, ktorého považujem, za nie príliš dobrého tvorcu, možno s výnimkou snímku Mud. Pochválim aspoň hercov, ktorí hrajú, čo im scenár predpisuje, možno, z Joelovej strany, sa v niekoľkých momentoch jedná o účinnú improvizáciu, lebo tento herec je totálnym chameleónom, ale tak to má byť. Ruth Negga si zahrala jeho manželku, ale taktiež, to nie je nič, čo by ma položilo na lopatky, jej nominácia, je do počtu, celkovo, tento, vlastne, minulý rok, je akosi rasovo motivovaný, asi sa splácajú staré resty, keď zavládla veľká nespokojnosť, zo strany Afroameričanov, a tak sa s nimi teraz roztrhlo vrece. Bojkotovali ceny Akadémie, t. j Oscarov, teraz by mali byť, pre zmenu, spokojní, až by som povedal, že vo vytržení. Na oplátku, ja BOJKOTUJEM, aktuálny 89. ročník, ktorý je predo dvermi, to len tak na margo, mám na to svoje dôvody, prečo tak činím... Teraz k filmu. Beloch si vzal černošku, za manželku, na konci 50. rokov v USA, učinili tak ale v inom okrese, v štáte, pretože v ich domovskej Virgínii, sa miešané manželstvá neuznávali, keď sa vrátili domov, niekto ich UDAL, prišla si pre nich polícia, ju na čas uväznili, neskôr sa na súde dohodli na tom, že ich vyhostia zo štátu, v ktorom sa obaja narodili. Nová životná etapa nastala v hlavnom meste, Washingtone, kde po niekoľkých rokoch, na popud manželky, žalovali štát Virgínia, aby sa dokopali spravodlivosti, a tým pádom pomohli ďalším párom, ktoré takto uvažovali, pretože sa vďaka nim zmenila ústava spojených štátov. To je na jednej strane - obdivuhodné, ale na strane druhej, z filmového hľadiska, sa nejednalo o nič, čo by ma znepokojovalo. Nedeje sa tu nič také, čo bolo typické na koniec 50. a začiatok 60. rokov. Richard, je taký ťuťmák, ktorý chodí z roboty do roboty, Mildred sa stará o decká, predtým, na čas REBELOVALI, ale inak, je to priemerná filmová NUDA, z ktorej by sa dalo vyťažiť VIAC, pokiaľ by títo herci ostali, ale prišiel by si niekto iný sadnúť na režisérsku stoličku, vtedy by bol výsledok lepší ! ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Virgínia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama