Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja nájomní pátrači sú na stope tomu istému chlapovi - Indiánovi. Najprv ide každý z nich svojou cestou, ale napokon sa dajú dohromady a pokúsia sa hľadať ho spolu. Ale prečo po ňom pátrajú? Majú obaja ten istý dôvod? (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (571)

H34D 

všetky recenzie používateľa

Dost možná třetí nejlepší western (snad nemusím ani jmenovat první dva), Clint Eastwood je drsný, ale přesto sympatický chlapák a třebaže "kloboukový" zápas s Lee Van Cleefem prohrál, u mě je pořád jednička divokého západu. Pro pár dolarů navíc je zajímavý příběh o dvou lovcích lidí, kteří si zprvu tak trochu překáží, ale nakonec se spojí a na to všichni bandité krutě doplatí, Sergio Leone režíruje výborně a závěr je tradičně skvélý napínak, pro milovníky westernů není co rešit, já tento žánr příliš nevyhledávám a tak jsem se trochu nudil. 8/10 ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Výborný western. Clint Eastwood a Lee Van Cleef jako lovci lidí. No a samozřejmě Ennio Morricone a jeho nezapomenutelná hudba. A stejně jako Tenkrát na Západě má svoji harmoniku, tento film má svoje hodinky. Z trilogie (Pro hrst dolarů; Pro pár dolarů navíc; Hodný, zlý a ošklivý) je podle mě nejlepší. ()

Reklama

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Vzpomínka: Je mi tak 13-14 let a po dobrém obědě odpočívám na gauči. Taťka sleduje v telce nějáký western a já vlastně po očku tak trochu taky. Pak se ozve cinkavá melodie kapesních hodinek a ta mě uchvátí. Nejde mi z hlavy dalších deset let... PRO PÁR DOLARŮ NAVÍC je spíš příběh o Lee Van Cleefově plukovníku Mortimerovi než o Clintově hláškujícím Monkovi, ale v zásadě mají stejně prostoru. Leone zvedá laťku, rozpracovává hlavní charaktery a nabízí i kvalitnější zápletku. Moc moc dobré. ()

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Lepší než svůj předchůdce, ale horší než Hodný, zlý a ošklivý. Sergio Leone opět dokázal, že to byl mistr žánru a atmosféra a vůbec prostředí jaké vytvořil ve svých filmech je neopakovatelné a jedinečné. Clint Eatswood, kterému zdárně sekundují Lee Van Cleef, Gian Maria Volonté či Klaus Kinski výborně zapadli do svých rolí. Další co stojí za pochvalu je hudba Ennia Morriconiho, ale ten snad nikdy nic špatného nesložil. Na pět hvězdiček to, ale stále není, pořád to beru jako nácvik před vrcholem Leoneho tvorby - Tenkrát na Západě...... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bál som sa, že neviem počítať. Ale už to sedí.“ Jednotka v porovnaní s dvojkou pôsobí ako zastaralá televízna inscenácia. Dvojka dodnes žije a dýcha a to predovšetkým vďaka špičkovému technickému prevedeniu (lepšia výprava, akcia, dekorácie) a tiež vďaka tomu, že Eastwood (ktorý na koňoch jazdí ako surový primitív, kto sa v tom vyzná, dá mi určite za pravdu) tentokrát (na rozdiel od jednotky, ktorá bola jeho one man show) rovnocenného partnera. Konkrétne v skvelom Lee Van Cleefovi. Spolu tvoria dvojicu, ktorá prekvapuje nás i seba a nuda s týmto ostrým buddy párom nehrozí. Dvojnásobne, ak je scenár vcelku kvalitný, hrá do toho hudba Ennia Morriconeho a medzi gaunermi nájdeme takých spoľahlivých prašivcov, ako sú Gian Maria Volontè alebo uhrančivý pošuk Klaus Kinski. Oproti jednotke pribudol drsný chlapský humor („Prečo sa pozeráš na mňa, keď to hovoríš?“) a neznesiteľne (v dobrom) dlhé, extra napínavé scény (klobúk, čakanie na výbuch). ()

Galéria (190)

Zaujímavosti (43)

  • Proslulá úsečná, pomalá a odměřená mluva postav ztvárněných Clintem Eastwoodem, později využívaná nejen v Leoneho snímcích, se poprvé objevila až v tomto filmu. Eastwood byl totiž nadšen dabérem, jenž ho v „jedničce“ (Pro hrst dolarů, 1964) namluvil pro italskou verzi právě tímto způsobem. Tak ho tento projev uchvátil, že způsob mluvy přijal za svůj. (DaViD´82)
  • I když byl film v USA z počátku poměrně neúspěšný a vzbuzoval pochybnosti (stejně jako Pro hrst dolarů, 1964), Clint Eastwood si uvědomoval, že tento snímek bude díky své odlišnosti znamenat revoluci ve westernovém žánru. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené