Reklama

Reklama

Smrtiaca návnada

  • Slovensko Greta: Smrtiaca návnada (neoficiálny názov) (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá a naivná Frances McCullenová (Chloë Grace Moretz) pracuje v New Yorku ako servírka a býva s priateľkou Ericou (Maika Monroe). Ťažko sa vyrovnáva so smrťou svojej matky, ktorá nedávno podľahla rakovine. Jedného dňa nájde v metre kabelku a rozhodne sa ju vrátiť. Vyhľadá preto v Brooklyne jej majiteľku Gretu Hidegovú (Isabelle Huppert), bohatú osamelú vdovu, ktorá trávi väčšinu času v spomienkach a hrou na klavír. Obe ženy sa rýchlo spriatelia a Frances začne Gretu navštevovať. Onedlho materské city Grety začnú presahovať rámec priateľstva, a keď Frances objaví v dome niekoľko rovnakých kabeliek, z ktorých jedna je označená jej menom, vzťah rázne ukončí. Až vtedy sa však začnú veľké problémy, keď Greta začne Frances prenasledovať a dokonca v reštaurácii spôsobí škandál a dievča príde o prácu. Frances sa rozhodne Gretu naposledy navštíviť a oznámiť jej, že opúšťa krajinu. Žena ju omámi a uzamkne v dômyselnej skrýši. Francesin otec Chris (Colm Feore) spolu s Ericou začnú po stratenej dievčine pátrať. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (80)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Rádoby psychologický teror (s veskrze provařeným námětem) dává pořádně na frak právě psychologii a jednání postav. Namísto jejich prokreslení se rychle uchýlí k typickým hororovým postojům, v nichž i taková paní herečka jako Isabelle Huppert vypadá častokrát směšně (stalkování na ulici). Vzhledem k obsazení i režii jsem asi čekal víc, než takovouhle podvyživenou žánrovou chujovinu. ()

Sabrewulf 

všetky recenzie používateľa

Neile Jordane, jak jsi mohl?! Proč se takový režisér zahazuje s tak tuctovým scénářem, který by byl obehraný už v devadesátkách? Mé druhé já sice taky zrovna nesršelo originalitou, ale zatímco téma pomsty je věčné, téma psychopatických stalkerů, posedlých milenek atd. fakt nejde ždímat donekonečna. Chtěl jsem dát ušmudlané tři hvězdy za snahu, přijít s pár zajímavými nápady, jenže pak si vzpomenu na ULTIMÁTNĚ STUPIDNÍ scénu s pronásledovanou kamarádkou hlavní hrdinky, která před tou pošahanou babkou utíká z diskotéky plné lidí (jako proč?), což je podpořeno nadpřirozenými schopnostmi záporačky (babča je neviditelná a umí se teleportovat) a dost mi cuká ruka, abych nedal odpad. Takže jedna za prst, ať nežeru. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Greta" je malý thriller s jednoduchou zápletkou a vyvrcholením, no podľa mňa funkčný a dobre spracovaný. A dôvodom je pre mňa hlavná trojica v podaní Isabelle Huppert, Chloe Grace Moretz a Maiky Monroe. Aby som bol úprimný tak Maika Monroe mi najprv prišla ako ten typický stereotyp otravnej americkej kamošky, no postupne si ma získala viac a máme tu vďaka nej pár skvelých scénok. A musím uznať, že je veľmi dobrou kamoškou a urobí ozaj maximum. Ako bolo povedané v tomto filme našou Gretou: "Everyone needs a friend". A je dobré, keď ho niekto má. Isasbell Huppert je tu vynikajúca ako zloduch. A užíva si to. Greta je skutočne psychopat a je v tej role skvelá. A rovnako je na tom aj Grace Moretz v role obete, ktorá bude najprv stalkovaná a postupne to začne byť horšie a horšie. Najlepšia momentka filmu je pre mňa s výťahom, ktorý neprestane ísť nižšie a nižšie. Vynikajúco to vyzerá, má to dobrú atmosféru a funguje to. Kde film podľa mňa ale maximálne nefunguje je jednanie polície. S typickými hlášakami - "Môže to trvať niekoľko mesiacov" , "Nemôžeme nič urobiť" , a potom prepustenie stalkera na slobodu... a podobne. To sú proste veci, ktoré sa dejú vo filmoch, aby boli dlhšie a aby bola situácia beznádejnejšia. A potom je tu ešte jeden súkromný detektív. A je bohužiaľ musím povedať, že to bol čistý hlupák. Niekedy treba vedieť urobiť správne rozhodnutia. A tie zlé nás môžu vyjsť draho. Bohužiaľ. Celkovo ale má film dobrú atmosféru, vie nás šikovne zmiasť a chcel som to sledovať od začiatku až do konca. Takže dávam filmu pozitívny rating a hodním ako dobrý malý thriller. A súhlasím s tým čo už bolo povedané... keby to vyšlo v 90s, bol by to veľký hit. Hodnotenie: B+ ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Uffff!! Tak ne, naštěstí to nebylo o NÍ! Když pominu tradiční využití celé řady nelogických situací, které se už v podobných filmech udomácnily, byla to celkem slušná zábava pro diváky, kteří disponují nějakou tou fobií, tady bylo z čeho vybírat, ale klaustrofobici by to zřejmě vyhráli. Příběh byl naprosto jednoduchý, děj nepřinesl nic nového, ale i tak jsem se vcelku dobře bavil, občas jsem se mohl i zasmát (ne, že by šlo o záměr tvůrců) a navíc tady hrála Chloë Grace Moretz, jež mě rozhodně svým zjevem od obrazovky nevyhání. ()

Flipnic-RE 

všetky recenzie používateľa

Tohle bylo nečekaně parádní. Takovej malej, nenáročnej thriller na první pohled. Ale díky skvělejm hereckejm výkonům to mělo hodně do sebe. Pošahaná psychopatka, kterou hrála Isabelle Huppert byla tak strašně nepříjemná a reálná, že mi fakt mrazilo. Asi měknu na starý kolena, ale prostě ten hereckej výkon byl fakt úžasnej. Takovou odpornou, nesympatickou, nepříjemnou bábu ztvárnila jako vystřiženou z reálu. Protože takový potkávám po Brně každej den, třeba v MHD, na úřadech apod. Co dokáže nešťastnej člověk ... Poslední třetina už je docela řezničina, ale muselo se to nějak vygradovat. Krev a gore nečekejte, spíš psychickej tlak, hustou atmosféru, napětí atd. Fakt mě to mile překvapilo. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Dublinu (Irsko), Torontu (Kanada) – scény z metra, a v New York City (USA). (ČSFD)
  • Gretino příjmení „Hideg“ je maďarské slovo pro „chladný“. (ČSFD)

Reklama

Reklama