Reklama

Reklama

Nie veľmi úspešný pesničkár Jack (Himesh Patel) chce zavesiť gitaru na klinec. Jeho  pesničky nikto nepočúva okrem jeho najlepšej kamarátky Ellie (Lily James). Všetko sa zmení keď ho počas záhadného globálneho zatmenia zrazí autobus. Zatmenie okrem iného spôsobí hudobnú katastrofu. Na párty, ktorú pre neho pripravili priatelia na počesť uzdravenia si zabrnká legendárnu pieseň "Yesterday" od Beatles. Notoricky známu melódiu nikto nespozná, priatelia sa tvária, akoby jednu z najznámejších piesní všetkých čias počuli prvýkrát v živote. Mohol by to byť nepodarený vtip, ale vyhľadávanie  v googli sa chová rovnako. O Beatles nie je ani zmienky, ako keby nikdy neexistovali. Jack vycíti svoju príležitosť. Stačí, keď si vybaví všetky hity legendárnych Chrobákov z Liverpoolu, a svet mu hneď bude ležať pri nohách. A ono to funguje! Dokonca tak dobre, že aj slávny Ed Sheeran (hrá vo filmeu seba samého), ktorý vezme Jacka ako predskokana na svoje turné, uzná, že tento chlapec odnikiaľ je oveľa talentovanejší než je on sám. Radosť Jackovi kazia len dve „maličkosti“ – vedomie, že sa dopúšťa celosvetového podvodu, a strata najlepšej priateľky Ellie. Tá má pocit, že by ho mala konečne prestať milovať, keďže jej láska je jednostranná, a so zlomeným srdcom ho pošle do L. A. natočiť najlepšiu platňu všetkých čias. Lenže keď spievate o tom, že k životu stačí iba láska („All you need is love“), môže vám to zrazu dosť zmeniť vaše priority. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (502)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Ma to dve chyby. Ten neskutocne uzasny namet nebol dokonale vyuzity a od tandemu Curtis/Boyle som cakal viac. Inak som si to velmi uzil. Smial som sa, plakal som a uzival som si ten napad aj s myslienkou o dolezitosti umenia. To, ze to bolo zaobalene v lubivom, sentimentalnom a naivnom baleni mi vobec nevadilo. Krasny film a este krajsia pocta jednej dokonalej kapele 8/10 ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Opäť ďalšia postava, ktorá má priezvisko : Malik ? Prosím, bez toho ?, pretože je to holý fakt, a vyzerá to tak, že sa pozerám na „voľné” pokračovanie Milionára z Chatrče, s podtitulom = YESTERDAY (podst. meno včerajšok, či ešte príslovka včera), keď sa snáď niekedy dočkám i zavŕšenia tejto pútavej trilógie... ? (Extrémne zaujímavé je taktiež to, že herci stvárňujúci obidva filmové charaktery majú rodinné meno : PATEL, keď sa nazývajú Dev s Himeshom, a tak už za tým hľadám iba číri úmyseľ ?) _Nie som si ale 100%. istý, či to takto zrovna zamýšľal najmä oscarový, britský režisér - Danny Boyle, ale keď tentokrát scenárista Dick Curtis zase používa toto pomenovanie pre hlavnú postavu, prišlo mi to veľmi podozrivé, že som si skrátka nemohol odpustiť dôkladné porovnávanie. Síce Jamal s Latikou sú si už dávno svoji, a tak ich vystriedajú na opačnom konci sveta Jack s Ellie, ktorí si k sebe stále dlaždičkujú cestu. Jackovi sa prihodí zvláštna vec. Odjakživa je neúspešným muzikantom, ktorý sa snaží dlho presadiť v šoubiznise. Po premárnených príležitostiach sa mu jednej noci prihodí veľmi zvláštny jav. Totiž, na malý okamih nastane black-out, keď po jeho skončení si okrem Jacka nikto nepamätá na legendárnu kapelu : THE BEATLES. Teda, takmer nikto, a to je to prekvapenie, ktoré si pre nás tvorcovia na neskôr prichystali. Ale nielen to, odporúčam, aby ste pozorne sledovali tento snímok, v ktorom postupne ponachádzate viacero indícii... I taký všemocný GOOGLE je bezmocný, bezbranný (nevie ani prd), čiže Jack toho využíva, aj zneužíva, že čochvíľa ZATIENI i takého populárneho Eda Sheerena, keď systematicky oprašuje najväčšie hity „chrobákov” , a stáva sa najväčším muzikantom na zemeguli ! Našťastie má svedomie, a tak je už iba otázkou času, kedy si bude musieť vybrať medzi slávou (plagiátorstvom, vykrádaním) a láskou k nežnej, sympatickej učiteľke matematiky Ellie Appleton... ? A ako sa nakoniec rozhodol, to ponechám na zvážení divákov, lebo je sa na čo pozerať ! _ Boyle s Curtisom a Patelom vzdávajú HOLD, POCTU, ÚCTU spomínanému k-v-a-r-t-e-t-u, že je to občas i strhujúce v romantickom, hudobnom šate, ale Dickov SCENÁR mi prišiel, ako poriadne pritiahnutý za vlasy s tým, že má síce niečo úsmevné do seba, no po zamyslení sa nad ním mi prijde, ako extrémne utopistický, že so science-fiction by si asi dobre rozumel, ak by sme trebárs jestvovali v inej realite ? Ale inak dosť v pohode, lebo mám rád tie všetky Dannyho vizuálne režisérske orgie, ktoré má už navždy vo svojej umeleckej krvi !!! Skrátka, tento režisér má stále veľký potenciál ! Na záver vychvaľujem jednoznačne Patela, James, ďalej - strih a d.p. Chrisa Rossa, a samozrejme, že aj hudobnú zložku ! ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Po nesmrtelných písních od Queen a Eltona Johna vzkřísili filmaři The Beatles, na jejichž stejně nadčasové písně si však najednou takřka nikdo nepamatuje. Samotný námět je vskutku zajímavý a líbilo se mi, že se tvůrci jistým způsobem snažili Brouky a jejich vesmír přizpůsobit dnešní době. Půvabná Lily James mě opět okouzlila a doufám, že se nováček Himesh Patel objevím v dalších filmech. Pobavila mě humorně pojatá účast Eda Sheerana, na druhou stranu se mi ani po tomto snímku nepodařilo přijít na chuť Kate McKinnon. Když by se chtěl člověk ve filmu zevrubněji rýpat, určitě by něco našel, ale já byl v kině spokojený - nechal jsem se unášet na nesmrtelných rockových klasikách, prožíval jsem s hlavními postavami jejich turbulentní vztah a v neposlední řadě jsem se nechal dojmout a překvapit "účastí" jistého nejmenovaného zpěváka, který povstal z mrtvých. Místy je to sice kýčovité a na city hrající, ale je to podáno tak milým způsobem, že jsem to spolkl i s navijákem. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $26miliónovTržby USA $73,286,650Tržby Celosvetovo $151,286,650Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,900,125Tržby za predaj DVD v USA $2,061,818║ Hudobné filmy v poslednej dobe dosť bodujú, tak prečo nenačať tému s Beatles. Odľahčená téma ušitá na mieru Danny Boylemu, tu sa vie nájsť. Pobavilo, prima oddychovka, hudobne potešilo, osviežujúce. /80%/ ()

boshke 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem myslel, že si mnou neoblíbený Danny Boyle snímkem Yesterday trošku poupraví celkem tristní bilanci, ale s odstupem několika měsíců po filmu nezbylo vůbec nic. Ne že bych se nebavil, ona základní premisa je vtipná dostatečně sama o sobě a moc "pomoci" ani nepotřebuje, ale v hlavě mi uvízl akorát tak nesympatický hlavní hrdina, takže pravděpodobnost, že se na to podívám někdy znovu, moc velká není. Tak zase někdy příště, Danny... 60% ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (22)

  • Letuška v soukromém letadle Eda Sheerana je ve skutečnosti jeho snoubenka, Cherry Seaborn. (buzzwoody)
  • Kromě The Beatles v tomto světě neexistuje ani kapela Oasis, Coca-Cola, cigarety a Harry Potter. (Raimok)

Súvisiace novinky

Fanoušci Any de Armas žalují studio

Fanoušci Any de Armas žalují studio

23.01.2022

Pakliže se řadíte k fanouškům kubánské herečky Any de Armas (Blade Runner 2049, Není čas zemřít), jistě si dobře vzpomenete na kauzu, kdy se sympatická kráska objevila v trailerech na film Yesterday… (viac)

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (viac)

Reklama

Reklama