Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najlepšie kamošky a zároveň najlepšie študentky v triede Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) sú veľmi múdre, šikovné...a dosť neobľúbené. Myslia si, že život je ukrytý len v učebniciach a na svojich spolužiakov s horšími známkami sa pozerajú s neskrývaným dešpektom. Lenže deň pred ukončením štúdia si obe zrazu uvedomia krutú pravdu – 4 roky šprtania boli v podstate stratou času a ony si mohli užívať presne ako všetci ostatní. A tak sa rozhodnú, že poslednú noc na strednej škole si to všetko vynahradia a roztočia to ako sa patrí. Čaká ich veľmi dlhá noc plná dobrodružstiev, na aké ich žiadna z kníh nemohla ani zďaleka pripraviť. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer 2

Recenzie (216)

Othello 

všetky recenzie používateľa

Jakkoli mám strašnou radost, že Olivia Wilde resuscitovala tu pravou 1998-2009 teen komedii (a nikoli tolik častý dospělý pohled na měnící se dospívající, vydávající se za film pro teenagery), nedokážu film hodnotit jinak než komparačně k Mottolovým Superbad. I zde se tichý Asterix s vulgárním a expresivním Obelixem vydávají na poslední párty jejich střední školy, která pro ně možná znamená poslední šanci něco spolu zažít vzhledem k tomu, že nad oběma se vznáší Damoklův meč vstupu do dospělosti. A i zde si musejí svoji přítomnost tam tak trochu zasloužit, nicméně odměna visící ve vzduchu je opět ultimativní zás-...ah do jejich prozatím netknutého milostného života. Ačkoli velikosti svého předobrazu nedosáhnou (což dle mě dnes ani nelze dokázat), za probuzení tohoto hybernovaného žánru jim patří obrovský dík, nemluvě o tom, že na většině míst to funguje tak jak má. Je to vtipný, postavám fandíte i přesto, že vás vlastně serou a když dojde na první náznaky, jemné doteky, schovávání pod hladinou bazénu a karaoke, těch sedmnáct vám zase bude (pokud nejste již úplně obalený tukem dospělosti). Timing většinou není sice dokonalý, scénář si jde občas za svým jen aby byl oblouk a snaha najít v obsazených vedlejších postavách mojí Emmu Stone vzala zavděk alespoň vzdálenou soulmate Gigi, nicméně jsem rád, že holky dostaly konečně svojí dobrou teenagerovskou komedii - žánr, který s nimi po celou dobu svého vrcholu vůbec nepočítal a místo toho jim byla pak na bedra naházena tíživá a fatalistická odpovědnost Young Adults filmů, zatímco chlapci mohli z teen žánrů rovnou přesednout na superhrdinský vlak směr do vesmíru a ještě dál, který mohou následovat až do smrti. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Booksmart" nakoniec bude patriť medzi lepšie americké komédie. Vždy keď vstupujem do tohto teritória som trošku opatrný, lebo vedia byť aj vynikajúce, aj absolútne príšerné. Vedia byť originálne ale aj plné klišé. A toto je našťastie ten prípad, kedy som vysoko spokojný. Je tu veľa scénok, kde som sa smial, a bolo aj pár, pri ktorých som sa rehotal na plnú pusu. A nemohol som prestať. Najviac asi počas jazdy taxíkom. Treba vidieť. Hlavné hrdinky v podani Beanie Feldstein a Kaitlyn Dever sú podľa mňa veľmi dobré. Pôsobia ako skutočne kamarátky, no súčasne som si počas filmu uvedomoval, aké zvláštne to priateľstvo medzi nimi je a niečo mi tam vadilo. Lenže film to aj reálne skutočne adresuje a postavy počas filmu niečo pochopia. Molly totiž vidí svet podľa Molly. A chce, aby to tak bolo. A potom bolo veľa momentiek, kedy mi bolo Amy maximálne ľúto. Jej pocity zo situácie boli totiž často úplne iné a veľmi dobre jej v tomto smere rozumiem. Ostatné decká sú tiež podľa mňa zaujímavé a ako postavy sú aj veľmi zapamätateľné. Ľudia, čo sa javia ako typickí stredoškoláci, čo majú posledný deň v škole a tak urobia poriadnu rozlúčkovú párty majú podľa mňa viac charakteru, než by som si na prvý pohľad myslel. V tomto to funguje. Čo je podľa mňa ale absolútne scestné je slovenský a český názov filmu. Inklinuje to k niečomu úplne inému než podľa mňa film reprezentuje. Toto nie je sex komédia. To si z toho skúste vziať. Pár scénok bolo predvídateľných, boli momentky, kedy som trošku prevracal oči, ale na druhú stranu to hodnotím ako jednu z najlepších komédií za tento rok. Uvidíme čo ešte príde, máme tu len koniec mája. Každopádne na sledovanie odporúčam. "Hodnotenie: A- ()

Reklama

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě lepší než by jste čekali, začátek sice takový všelijaký, ale od záchodu se to rozjede, vtipné hlášky padají jak na běžícím páse a o bizarní situace neni nouze. Film se nevyhne klasickému kliše, kdy se hlavní postavy rafnou, to aby se pak mohli udobřit. A vedlejší postavy sou úplně boží a každá postava, by si zasloužila víc prostoru. Pohodové čtyři. ()

Toren 

všetky recenzie používateľa

9/10. To byl hrozný náser. Dialogy neuvěřitelně nápaditý, nahláškovaný a přesto zcela přirozený. Chemie mezi ústředním duem dodává celému konceptu fantastickou šťávu a fakt smekám klobouček. Obrovský překvápko, které sice přichází s tisíckrát viděnou zápletkou, ale ta forma je podobně v topu, jako kdysi u Jump Streetu. Nechápu, že jsem se k tomu dostal až teď. Komediální náhul! ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Skôr príjemné, než vtipné. No vtipných momentov sa tu našťastie nájde dostatok (porno cez mobil, "Toy Story",...). Nečakajte Prci, prci, prcičky nabušené do štýlu Pařby ve Vegas. Dostanete komédiu o dvoch trapkách, ktoré za pomoci pre nich trapných situácií spoznávajú svojich spolužiakov. Dojem a zábavu narúšajú občasné výchovné momenty, kde sa Vám šprtky snažia "skryto" odovzdať niečo do života. Ústredná dvojka funguje bez zádrheľov. Vlastne celkovo casting vyšiel bez zásadných minel. Napriek tomu, že tvorcovia nechceli vytvoril len komédiu, tak atmosféra a dialógy fungujú od začiatku do konca. Fajn záležitosť, ktorá pri správne nastavených očakávaniach nesklame. ()

Galéria (192)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém festivalu South by Soutwest v Austinu. (Varan)
  • Natáčení začalo v květnu 2018, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)

Súvisiace novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (viac)

Reklama

Reklama