Reklama

Reklama

Americká fabrika

  • USA American Factory
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument popisuje obrovské naděje spojované se znovuotevřením zchátralé továrny v Ohiu čínskou společností. Americký sen ale možná čeká pád kvůli kulturním odlišnostem. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (53)

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu je to docela i smutné a bordel co se v té továrně děje na druhou stranu mám jich litovat to ani omylem. Sami měly možnost na změnu a zvolit si odbory, ale nechtěly to tak dobře jim tak. P.s. je docela zajímavé, že ten podnik začínal jako čínsko/americký a na konci je dovětek, že tam je už jen 200 Číňanů takže ti co tam byli na začátku jsou nejspíše už na dlažbě. 60 procent ()

HellFire 

všetky recenzie používateľa

American Factory je dokument o zkrachovalé továrně automobilky GM, jejíž majetek odkoupila po letech čínská společnost Fuyao s plánem vyrábět sklo pro auta. Problém je ale v tom, že Číňané jsou naučení makat od nevidím do nevidím za malé peníze a naproti tomu Američané nechtějí být otroky své práce, kterou dělají jen pro peníze. Tomu nasvědčuje například snaha potlačit vytvoření unie z čínské strany, aby se dali lépe ovládat zaměstnanci a nátlak Američanů na opačné pro zavedení unie. Co se zpočátku zdálo jako skvělá investice a příležitost k práci, začíná zavánět terorem. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónov║ Jednoznačne zaujímavý dokument, spojenie života američanov s tým čínským režímom. Je vôbec šokujúce, že odbory im tam nedovolili v tej čínskej firme pôsobiacej na území USA ale s kamerou im tam dovolili pobehovať natáčať, troška čudné. Nuž je vidieť len že každému nevyhoviete, či už sú také či onaké praktiky. /70%/ ()

Kwaichi 

všetky recenzie používateľa

Nová doba. V polovici 19. storočia, keď ázijskí migranti prichádzali do Ameriky sa z nich "miestni" snažil spraviť "američanov". Teraz číňania prichádzajú do USA so snahou transformovať američanov na číňanov, oddaných a verných pracovníkov vo svojej fabrike na výrobu skla. Tak ako predtým domáci američania nechápali kultúrne zvykolosti a tradície prichádzajúcich čínskych migrantov, teraz číňaňia nechápu kulturu a pracovné nároky američanov. Ako sa podarí tento gordický uzol rozseknúť? Riešenie na koci dokumentu je prozaické. Netýka sa len osudu Fuyao Glas. Podobný osud čaká aj ostatné produkčné linky po celom svete. ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý dokument o zkrachovalé továrně v americkém Ohiu, kde se draví Číňané rozhodli postavit zbrusu novou fabriku. Jenže čínská a americká pracovní morálka jsou dva odlišné světy. Číňan pracuje minimálně 12 hodin denně, má měsíčně jen 1-2 volné dny a za svou rodinou jezdí maximálně 2 krát za rok. Číňan také neví, co jsou, a ani nikdy nepotřeboval odbory. Na rozdíl od Američanů. Jak se továrna vyvíjela a jací jsou Číňané v businessu, na to se podívejte v tomto dokumentu. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama