Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

  • USA The Vast of Night (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (87)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

V úvode filmu nás tvorcovia zoznamujú s obdobím, v ktorom hlavní hrdinovia žijú. Robia to však skutočne nezáživným spôsobom. Ústredná dvojka sa prechádza pred štadiónom, testuje magnetofón a rozpráva sa s cudzími ľuďmi o... v podstate o ničom. Dialógy mi väčšinu času prišli nemastné neslané a v podstate som celý čas čakal, kedy už hrdinovia začnú pátrať po mimozemšťanoch. Snímka začne byť napínavá v momente, keď sa Everettovi (Jake Howitz) v rádiu ozve záhadný Billy. V tej chvíli sa dvaja mladí protagonisti vydávajú na malé dobrodružstvo a zisťujú, že na oblohe sa pohybuje neznámy objekt. A vtedy som konečne začal byť trochu spokojný! Bohužiaľ, to už sa v skutočnosti pomaly blížil koniec. A napriek tomu, že je film väčšinu stopáže iba náznakový, záver je oproti tomu možno až príliš doslovne podaný. Ak si niektorí diváci užívali retro pozlátko, návrat do obdobia starého sci-fi, v poriadku. Mňa to však minulo. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Nejdřív čekáte, kdy se začne něco dít, a když se to začne dít, konspirační vykecávání postav - prokládané pobíháním postav sem a tam - v nekonečných záběrech nebere konce, aniž by bylo výrazněji zajímavé, až to konečně dospěje k nepřekvapivému konci. Atmosféru to díky dobré kameře má, ale pořádnou záhadu nebo napínavý děj bohužel ne. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Niekto to nazve mysterióznou konverzačkou, pravdou však je, že tí herci proste neprestávajú rozprávať, nie je tu takmer ani sekundu ticho. To je trochu priveľa a v realite takéto dialógy ani neexistujú. Potom nastúpi telefonická ústredňa a v nej nič zaujímavé okrem toho, že sa podivne pozeráte na okuliare hlavnej predstaviteľky v tvare motýľa. Nasleduje telefonát s nekonečným príbehom nejakého Billyho, opäť len automatické rozprávanie určitého textu s monotónnym hlasom, ktorý svojou záhadou veľmi neupúta. Záver s čumením do nebies ma skoro rozosmial. Takéto filmy mohli mať zmysel tak pred 50 rokmi. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Velice komorní s důrazem na rádio a klidně by to mohlo fungovat, jako rozhlasová hra, jelikož největší napětí je dosaženo pouze působivým vyprávěním vzpomínek. Ať už je to bejvalej voják na drátě, nebo nemohoucí důchodkyně ve vile. Má to pěknou tajemnou atmosféru padesátých let. A nenápadná hudba je taktéž skvělá. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Na začiatku som to chcel realne vypnúť. Je umenie sa ním prekúsať. Niekde od polky to začne byť mysteriózne a strašidelné. Potom to už ide celkom v pohode, vťahuje to do príbehu, zaujímate sa, čo sa bude diať a ako sa k tomu celému postavia hlavní hrdinovia. Rozuzlenie a samotný záver však prináša viac otázok ako odpovedí. Na jednej strane by bolo zaujímavé tento príbeh a svet rozvynúť, na strane druhej, takto si to uchováva svoje čaro a tajomno. O dvadsať rokov, keď si to pustí nejaký mľadas, polovici úkonov, čo tam robia nebude rozumieť. Pche, že ústredňa. 3 z 5 ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (7)

  • Film se potýkal s obtížnou premiérou. 18 filmových festivalů odmítlo tento film, dokud v roce 2019 neproběhla premiéra na festivalu Slamdance. (MarLin)

Reklama

Reklama