Reklama

Reklama

Punk je hned!

  • Česko Punk je hned! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Punkáč prezývaný Kvičkožije na periférii spoločnosti. Drobné krádeže a podvody sa stali zdrojom jeho obživy a najmä spôsobom, ako sa dostať k drogám.Juraj Šlauka pôvodne realizoval projekt ako dokument, až v priebehu natáčania sa rozhodol pre hraný film. Dráma Punk  je hneď! prináša naturalistickú výpoveď o skupine drogovo závislých outsiderov. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (61)

retroslovak 

všetky recenzie používateľa

Vcelku slušne a autenticky natočený film. Súhlasím, že s Punkom to nemá nieč spoločné avšak bohužiaľ dnešná doba je aj takáto. Tak to vyzerá, keď niekto nemá žiadne záľuby a celý deň len zháňa čo by kde ukradol aby mal na drogy, smutné, ale je to tak. Takíto ľudia by nemali mať deti, ale je to presne naopak, práve takíto ľudia spravia deti a potom nevedia čo s nimi, zatiaľ čo normálne usporiadané páry majú problém otehotnieť, alebo jednoducho práca a kariéra nadovšetko a na deti akosi nevychádza čas. Ale nechcem tu teraz moralizovať. Na film som sa vybral dnes v stredu podvečer lebo som akosi nemal nič iné na práci a zaujala ma téma a aj to, že sa jedná o slovenský snímok. V kine nás bolo presne 12 aj tak dobré číslo. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Punk je tady spíš jen lákadlem pro diváky, protože s touto subkulturou má hlavní hrdina společný jen účes a tričko s Pistolema. Jinak se jedná o obyčejnou socku, která žije jen pro to, aby si za prachy získané krádežemi koupila něco do žíly. Že má dítě ho zajímá jen okrajově. A upřímně řečeno nevím, proč bych se měl na něco podobného dívat. Určité body má film za autentičnost, ale to mi prostě nestačí. 25% ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,PÓJDEME KÚPIŤ PLÉNKY.“ ,,TY MÁŠ PRACHY?“ ,,NA TY PLÉNKY BUDÚ PRACHY.“ ,,TAK MI KÚP AJ PIVO PROSÍM ŤA, KEĎ UŽ PÓJDEŠ KUPOVAT TÍ PLÉNKY.“ __ Vzhľadom na predchádzajúce Ostrochovského projekty som mal obavy, že Punk je hneď bude vyzerať ako Koza, prípadne Môj pes Killer, ktorých kameňom úrazu bola nerozhodnosť medzi hraným a dokumentárnym spracovaním, čo sa odrazilo na ich technickej stránke.  Punk je hneď je však formálne v poriadku, pretože disponuje kamerou doplnenou o škrabance a neostré zábery (trefná podpora rozprávania), zrozumiteľným zvukom, výbornou hudbou a najmä sofistikovaným strihom, ktorý sa naplno ukazuje v posledných 15 minútach. V svojej podstate pokrýva nejasnú realitu drogovo závislého a nedalo mi nespomenúť si na strihovú skladbu Otca, kde sa pokúša navodiť videnie sveta očami pacienta s alzheimerovou chorobou. Postavy z dna spoločnosti boli samozrejme predstavené skvelo. Ktovie, čo s tých ,,hercov“ je teraz? Sarkastický happy end je vlastne úplne v poriadku, pretože punk´s not dead.  (760. hodnotenie, 56. komentár k filmu) ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Výborný! Juro Šlauka by mohl být slovenským Kenem Loachem. Mohl by být lepší než on, protože Loachovi vyvrhelové a outsideři jsou proti těm Šlaukovým middle class. Tohle je díra na filmovým trhu. Míra autenticity maximální. Mělo to atmosféru, děj, spád...bylo to prostě hodně dobrý. Nepotěšili mě zvukem, ale nesmím na to koukat o půlnoci, mohl bych si to víc ohulit. Respekt, vážně... ()

mourinho 

všetky recenzie používateľa

Syrový pohled na dno lidské společnosti. Lehce zavádějící název filmu pro mě nebyl překážkou, naopak jsem přesvědčen, že spousta takovýchto individuí si slovo punk takto idealizuje a svůj opovrženíhodný styl života jím pak následně omlouvá. Škoda, že si tvůrci nepohlídali zvukovou stránku. Tam jsou, jak už tady bylo někde zmíněno, velké rezervy a některým dialogům jde skutečně velmi špatně rozumět. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (2)

  • Jeden z hlavních představitelů, Juraj Gerža, zemřel den před premiérou na následky autonehody. (ČSFD)
  • Hlavná postava jazdí na motocykli Jawa Pionier, ktorý neskôr vymení za britský Austin Allegro. (shushen)

Reklama

Reklama