Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Armand Goldman (Robin Williams) je gay v stredných rokoch, ktorý vlastní vychýrený travesty-club Vtáčia klietka. Žije roky s precitliveným Albertom (Nathan Lane), ktorý je zároveň najväčšou hviezdou klubu, a spolu s ním vychováva svojho jediného syna Vala (Dan Futterman). Prekvapenie nastáva, keď Val príde so správou, že sa chce oženiť s mladučkou spolužiačkou Barbarou Barbie Keeleyovou (Calista Flockhart), ktorá je dcérou ultrakonzervatívneho republikánskeho senátora Kevina Keeleyho (Gene Hackman), vodcu hnutia Morálneho poriadku. Mladí snúbenci si teda pred plánovanou spoločnou večerou s Keeleyovcami vymyslia prijateľnú historku: rozhodnú sa presvedčiť Armanda, aby zahral rolu normálneho rodiča a gréckeho kultúrneho atašé. Ale je tu ešte Albert, ktorý sa o chlapca tiež roky staral a teraz by mal chýbať na jeho svadbe? To však ani zďaleka nie je posledný problém, ktorý treba vyriešiť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (214)

Fujara777 

všetky recenzie používateľa

ÁNO: Absurdná zápletka, ale výborná komédia s veľmi hravými pesničkami. Neviem, prečo je v popise dráma. Našťastie, drámu som neočakával a príjemne som sa zabavil. Výbuchy smiechu. A to nielen na hláškach, ale aj na fyzickom herectve hviezdneho obsadenia. Dovolím si tvrdiť, že z časti je toto tu aj pekne nastavené zrkadlo tím fanatickejším konzervatívcom. NIE: Ak máte odpor voči homosexuálom, nevidím dôvod, prečo si by ste si týmto filmom kazili deň. Ak ho nemáte, zamrzí vás, že miestami má človek pocit, že ide o adaptáciu divadelnej hry a nie plnokrvný film. A ak som vám v niečom podobný, od uzavretia príbehu budete možno rovnako čakať viac, ako len odchod z klubu SPOILER a záber na svadobčanov SPOILER. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Skvelá komediálna dráma s priklonením na zábavnejší žáner. Nichols potvrdzuje dominantnosť v tomto žánrovom spojení a ja som sa skvele bavil. Situačná komika funguje naplno, najmä Nathan Lane a jeho travesty kreácie ma privádzali do šialenstva smiechu. Ostatní herci boli fajn, scenár nenásilný a Calista pre mňa prvýkrát herecky dokonalá. 90%. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Podařená komedie s mnoha velice dobrými momenty, z nichž většinu má na svědomí Nathan Lane (Každý jeho hysterický výstup stojí za to... A co teprve když se zkouší chovat jako muž!). Všechno, co jsem viděl v první hodině, ovšem hravě přebila závěrečná společná večeře, při níž Gene Hackman obdivoval paní Colemanovou / Goldmanovou, Robin Williams se neustále hroutil, ultrateplý Hank Azaria coby majordomus Agador Spartakus sebou mlátil o zem, jelikož nebyl zvyklý nosit boty... No, něco neskutečného. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Už z doby, kdy jsem chodil do videopůjčovny pro VHSky si tenhle film pamatuju. Dokonce si i pamatuju, že to byl jeden z těch filmů, které jsem už tenkrát nedokázal dokoukat do konce. Ptačí klec si totiž utahuje z teploušů a dělá to docela vznešenou formou. Vznešenou formou proto, že jednu z hlavních rolí tu má Robin Williams a ten si ji doslova užívá. Už z námětu je ale patrné, že tenhle film bude buď obrovská zábava z toho, z čeho si velice chytře a neurážlivě utahuje nebo obrovská nuda. No a já se bohužel přikláním k té druhé variantě. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Smál jsem se a to jsem opravdu nečekal. Na první pohled jsem podceňoval tuto komedii, ale postupem času jsem si oblíbil všechny šílené postavy mezi kterými rozhodně dominují Robin Williams, Gene Hackman a Nathan Lane. Kdo neviděl neuvěří, že něco tak fádního a šíleného může fungovat jako komedie, která nezná tabu. ()

Galéria (116)

Zaujímavosti (8)

  • Uklouznutí a následný pád Armanda (Robin Williams) v kuchyňské scéně s krevetami nebylo plánované. Williams opravdu spadl a poté společně s Hankem Azariou zadržovali smích. Scéna ve filmu zůstala. (PogoJoe)
  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. července 1995 ve státech Kalifornie a Florida. (Varan)
  • Za role v tomto filmu byli Nathan Lane (Albert Goldman) a Hank Azaria (Agador) nominováni na Oskara v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. (Quido)

Reklama

Reklama