Reklama

Reklama

Dexterova laboratoř

(seriál)
  • USA Dexter's Laboratory
Animovaný / Rodinný / Sci-Fi / Komédia
USA, (1996–2003), 28 h 36 min (Minutáž: 22 min)

Série(4) / Epizódy(78)

Obsahy(1)

Dexter je geniálny chlapec. Vo svojej izbe má za knihovňou tajné laboratórium s najmodernejšou technikou, ktorú si aj sám vyrába. Jeho pokojné rozmýšľanie a pracovanie však narúša jeho nadmieru hlúpa sestra Dee-Dee s deštruktívnymi sklonmi. Svoje laboratórium preto musí pred ňou často chrániť, zároveň nesmie dopustiť, aby sa o ňom dozvedeli jeho rodičia. A aby to všetko nestačilo, musí občas aj odolávať útokom svojho vedeckého soka Mandarka. Byť géniom veru nie je med lízať. (pivo)

(viac)

Recenzie (109)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Dee-Dee, how did you get into my laboratory????!!!! Nechápu jak jsem na tenhle seriál mohl zapomenout. Vždyť je stejně geniální jako sám Dexter (ne ten úchyl z hraného seriálu;)) - šikanovanej čtyřokej zakrslík, kterej si není schopnej zavázat tkaničky, a proto nosí boty na zip:) Ale je to super, jestli jste pár dílů viděli, musíte Dee-Dee (a její baletní kámošky Mee-Mee a Lee-Lee) nenávidět. A když už je řeč o superhrdinech - Super Monkey vzešla přímo z Dexterovy laboratoře:) Ale je pravda, že něčemu se zasměje jenom dospělák. A možná, že o to více si zaslouží přinejmenším 90%. ()

glamgirl 

všetky recenzie používateľa

Výborný animák plný odkazov a paródií na všeličo možné. Prvé dve série jednoznačne vedú, ďalšie dve sú výrazne ovplyvnené personálnymi zmenami vo výrobe. Ale aj tak - kto by nezbožňoval malého génia s tajným laboratóriom? Ktorý sa musí denno-denne brániť nájazdom svojej entuziastickej a hlúpej sestry, tajiť laboratórium pred rodičmi, zachraňovať svet, ale aj seba pred svojimi vlastnými vynálezmi, vysporiadavať sa s rivalom Mandarkom, obhajovať svoju povesť génia a nenechať sa znechutiť obyčajnými detskými príhodami, pretože napriek všetkému je Dexter dieťa, s ktorým sa môže malý divák v konečnom dôsledku stotožniť. Hoci - malý divák dokáže oceniť Dextera v celej jeho odkazovej hĺbke až keď vyrastie. Seriál obsahuje aj príhody Super Monkey a Justice Friends, ktoré tvoria vlastný ucelený svet,neskôr sa však už neobjavujú; okrem toho existuje aj niekoľko špeciálnych mimosériových epizód a hodinový film Ego Trip. A všetko to môžem pozerať stále dookola. Dexter's Laboratory je a zostane mojou obľúbenou CN show. ()

Reklama

uiu 

všetky recenzie používateľa

Ráda vzpomínám na doby Cartoonu Networku a kdy jsem byla malá holka a prd jim rozuměla a přesto jsem se u toho seriálu smála, protože mi bylo jedno, co tam říkají, ale co se tam děje. Ovšem taky díky Dextrově laboratoři jsem se pak zdárně učila anglicky a časem jim už začala rozumět. Škoda, že dnes už není ryze anglický program s dětskými seriály, hned by to po jazykové stránce vypadalo v České republice jinak. ()

arbeit 

všetky recenzie používateľa

Je to takým milým spôsobom nechutné a zvrátené. Hlavne celá štylizácia je hrozne podarená. A v dobe keď sa to vysielalo to bola neskutočná pecka. Neviem celkom čo pozerajú deti dnes ale Dextera by som si s chuťou pozrel aj teraz. To sa o vela animákoch povedať nedá, CN vedeli tieto srandy robiť vždy na jednotku. ()

AxusNalim 

všetky recenzie používateľa

1. a 2. řada - klasika, kterou jsem viděl už kdysi v premiéře na Cartoon Network, některé díly skvělé, některé trochu horší. 3. řada - přišly trochu drastické změny výtvarného zpracování a celkově se to zhoršilo, ale třeba díly s Mandarkem, jeho hipísáckou rodinou a jeho redesignovanou laboratoří se mi pořád líbily. 4.řada - na první pohled se mi zdála horší než třetí, ale nakonec kvalitnější díly převážily. Na všechno se dívám s českým dabingem a kupodivu mi po několika dílech přestal vadit. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (14)

  • Epizóda "Trapped with a Vengeance" je paródiou na film Die Hard (1988), vrátane scény, kde Dexter oblečený len v kraťasoch a tričku, bolestvo chodí bosí cez rozmrvené zemiakové lupienky. John McClane bol nútený chodiť po rozbitom skle. (Flipper)
  • Mandarkové pravé meno je Susan. Dôvodom je to, že jeho rodičia boli hippies a dali mu meno podľa "mena, ktoré hovorí vietor". (Flipper)

Reklama

Reklama