Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď Harry stretol Sally, neboli si navzájom vôbec sympatickí. Sally vadili predovšetkým Harryho úvahy o sexe. Pri ďalšom náhodnom stretnutí sa spriatelili a keď sa Sally rozišla so svojim priateľom, Harry ju utešoval. Čoskoro však začali cítiť, že je medzi nimi niečo viac ako priateľstvo, zároveň sa však obávali, že by prípadným ľúbostným vzplanutím mohli svoj pekný vzťah zničiť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (357)

classic 

všetky recenzie používateľa

Keď Harry stretol Sally...To bolo ešte v 70tych rokoch na Univerzite v Chicagu,kde sa potom spolu vybrali na 18 hodinovú Tour do New Yorku,ale uplynulo vyše 12 rokov pokiaľ sa vzali...Mladí a nerozhodní,ich cesty sa potom rozišli,stretli sa opäť po piatich rokoch na letisku,kde pomaly ani jeden druhého nevedel spoznať,mali všelijaké vzťahy,dokonca dali dokopy Máriu a Jessa,ktorí sa vzali skôr ako oni dvaja,do toho vstupujú do obrazu staré manželské páry,ktorí spomínajú,ako voľakedy dávno začínali...Rob Reiner je na vrchole režisérskej tvorby,neviem,kto pre kinematografiu urobil tak veľa,v tak krátkom časovom intervale,ako zmienený Rob Reiner,k tomu sa pridávajú dvaja zaľúbenci Billy Crystal a Meg Ryan,kde mimochodom v Meginom prípade sa jedná o mimoriadny prísun v jej kinematografii,o Billym viem,že uvádzal niekoľko Oscarových večerov,ale určite je tento snímok ich najlepší,najznámejší... Seriózne som uvažoval o maximálnom hodnotení,ale niekedy sa film zasekáva,stojí na mieste,neposúva sa ďalej,len zopakuje ročné obdobie,zimu,Silvester,kde už je človeku jasné,že ich cesty sa musia spojiť.Klasické Klišé,ktoré ospravedlňuje extra zaujímavý Scenár+herci a ich výnimočný herecký koncert+pohľad na Meg,kde si človek dopraje byť Harrym a sakra,že nechodiť okolo horúcej kaše! ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Nora Ephron .. Tenhle symptom teď spí s mojí ženou.. _ Jak Harry drtí Sally (verbálně;-)). Od úvodu výborně kontrastovaný děj a hra s předpokládaným diváckým očekáváním. Scénář na vysoké úrovni, jako by jej kořenil sám mistr Allen. Billy Crystal ve formě a Meg Ryan plná šarmu. Výkladní skříň vkusných a empirických romantických komedií. ()

Reklama

havLord 

všetky recenzie používateľa

Krásná Meg, krásný Chicago - i když jen asi 2 minuty na začátku... ale pak krásnej New York, krásný osmdesátý léta, krásnej a tolik opravdovej příběh "napsáno životem" a dojemně krásnej, ač od začátku jasnej, protože pravidly žánru danej, konec. 90% (no kuwa, co jsem to poslední dobou za ufňukanou babu?!) ()

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Klasika žánru romantickej komédie, ktorej sa vyrovná máločo, Nora Ephron (nerežíruje, ale napísala scenár) asi vo svojej najlepšej forme, Meg Ryan vo svojej druhej najlepšej (alebo skôr najroztomilejšej) forme hneď po Láske cez internet a hláškujúci Billy Crystal tiež ujde :-). Už samotný film by bol asi na plný počet, ale keď si k tomu pripočítam tú už skultovnenú scénu s predstieraným orgazmom, 10/10 je úplne jasných :-))) ()

Freemind 

všetky recenzie používateľa

Po celé té chvále (allenovská atmosféra, bla, bla, bla) jsem čekal malý zázrak v navoněné žumpě romantických filmů. Ach, já bláhový! Schytal jsem to do oka slaďoučkým bonbónkem plným utahaných dialogů a křečovité snahy o ležérnost a humor. Plus newyorský pustý snobismus v nejhorším vydání, plus Meg Ryan, kterou ze srdce nesnáším, plus stupidní účesy a móda 80tých let. Aaaargh! ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (43)

  • Scéna, ve které Jess (Bruno Kirby) a Marie (Carrie Fisher) leží vedle sebe v posteli, ale každý zároveň ze svého telefonu volá svému příteli z titulního páru (Jess Harrymu, Marie Sally), se musela točit jednašedesátkrát a zabírala se tři různá místa najednou. „Telefony jsou na sebe napojené, možná jste si všimli, že v té scéně nejsou žádné střihy. Když někdo udělá chybu, celá čtyřstránková scéna se jede znovu. Na konci maji postupně jeden po druhém položit telefony, v jednom rytmu. Na asi 54. pokus jsme si říkali: ‚To je perfektní, teď dokonale zavěsili telefony. A pak Bruno zkazil svou poslední repliku,‘“ vzpomněl na dlouhý proces režisér Rob Reiner. (DavePave)
  • Na začátku před zastávkou v restauraci rozebírají Harry (Billy Crystal) a Sally (Meg Ryan) slavnou scénu z filmu Casablanca (1942). (Toneil)

Súvisiace novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (viac)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (viac)

Reklama

Reklama