Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ostřílený detektiv Ho (Kang-ho Song) obdrží anonymní hlášení o teroristickém útoku na let KI501 z Inčchonu na Havaj. Navzdory své fobii do letadla nastoupí. Těsně po vzletu umírá na palubě z neznámého důvodu muž a v letadle nastává panika. V Koreji na zprávy reaguje ministr Hee Sook, jenž svolává nouzovou schůzku s plánem zajistit bezpečné přistání letu KI501. (mikki089)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Počas predprodukcie prechádzal režisér Jae-rim Han detaily filmu s pilotmi, zamestnancami leteckej spoločnosti, detektívmi vyšetrujúcimi terorizmus, ako aj s leteckými silami, aby urobil leteckú katastrofu čo najrealistickejšiu. (Arsenal83)
  • Aby každá rola sadla čo najvernejšie, urobilo sa pri výbere hercov až 5 kôl konkurzov. (Arsenal83)
  • Na 31. ročníku udeľovania kórejských filmových cien Buil Film Awards za rok 2022 získal film cenu za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe (Im Si-wan). Ten istý herec uspel za rovnakú úlohu aj na 9. ročníku udeľovania cien Asociácie kórejských filmových producentov (2022). (Arsenal83)
  • Lietadlo pre film bolo vyrobené z vyradeného lietadla zo Spojených štátov. Na vytvorenie modelu bol použitý motív raného modelu Boeingu 777. Pomocou gimbalu s priemerom 7 metrov a dĺžkou 12 metrov sa dal otáčať o 360 stupňov. (Arsenal83)
  • Film sa po svojom vydaní okamžite umiestnil na prvom mieste v kórejských pokladniach - za 4 dni prekonal hranicu 1 milión divákov a za 18 dní dosiahol už 2 milióny návštevníkov. (Arsenal83)
  • Filmovalo sa predovšetkým v metropolitnom meste Inčchon v Kórejskej republike. Natáčanie prebiehalo od 30. mája do 24. októbra 2020 s prestávkou kvôli covidovým opatreniam. (Arsenal83)

Reklama

Reklama