Reklama

Reklama

Traja chrobáci

(TV film)
  • USA Three Bugs (festivalový názov)
Komédia / Rodinný
Československo, 1976, 49 (31) min

Obsahy(1)

Traja mímovia predstavujúci chrobákov v reálnom svete ľudského obydlia, úmerne obrovského k ich chrobačím rozmerom, prežívajú dobrodružstvá neobyčajného poznávania bežných vecí v ľudskom obydlí. (oficiálny text distribútora)

Zaujímavosti (4)

  • Bolek Polívka, Josef Dvořák a Ota Jirák sa dreli s naozajstným štvormetrovým teplomerom, päťmetrovou zápalkou a dva metre vysokým hrnčekom na čaj. Boj s kukučkou bol naozajstný a Otov pobyt v chladnúcom čaji v hostivarských ateliéroch bol zdraviu nebezpečný. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)
  • Známy brnenský výtvarník navrhoval dekorácie maľované, ale režisér Ján Roháč chcel gigantické doslovné zväčšeniny. Výtvarnú verziu označil za "bábkové divadlo", čo bol z jeho úst ortieľ smrti. Spor o dekorácie mal tragikomickú dohru - rozzúrený výtvarník dal Roháča k súdu za plytvanie verejnými prostriedkami. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)
  • Nápad a jadro libreta vzniklo v roku 1975 v Dánsku, kde autori pracovali ako námezdní mímovia v kodaňskom pouličnom divadle. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)
  • V roku 1978 získal film Hlavnú cenu v kategórii Program pre deti na Bienále Prix Jeunesse International v Mníchove. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama