Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset krásných let se mladá Mija (An Seo Hyun)  starala v srdci jihokorejských hor o svou obří zvířecí společnici Okju. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy se Okji zmocnila nadnárodní společnost Mirando Corporation, která ji přemístila do New Yorku. Bezcitná ředitelka společnosti Lucy Mirando (Tilda Swinton) má se zvířetem své vlastní plány a Mija se musí vydat na dlouhou a náročnou záchrannou misi, aby mohla svou milou Okju dovést zpět domů. Na cestě se ale setkává s dalšími lidmi, kteří mají o osudu zvířete své vlastní představy. (Kiisaki)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (147)

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

Myslim ze tento film nedocenialen divaci bez toho nejakeho vacsieho srdca a celkovej empatie. Je to klasicka rozpravka, nevidim v tom ziadnu "agitku" :) ,ibakeby to nemal clovek v hlave zrovnane. Natocene je to nadpriemerne s korejskym duchom, vizualizacia rovnako ma nieco spolocne s autentictiou, kebyze sa na cgi nesustredovalo privelmi. A nevidel som v tom ziadne nutenie, nanutenie, prinutenie. Pribeh priatelstva, odvahy a lasky, kombinovany s hmlistym obrazom sucasnej situacie darmozracskych "korporacii" a konzumnej spolocnosti, co nekracaju po svojich a vidia vege -society ako pohorsujucu , nebezpecnu society, ktorej vlastne zalezi na kazdom zivom dychajucom tvorovi. Na zaver, empatickeho cloveka, scena z bitunku premeni na dym. Nezalezi ci sa to deje alebo nie, to su len reci "hrdinov". A.L.F rulezz!! ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní film, který se na Netflixu objeví jen v cizojazyčných verzích. Kruté, dojemné, neúprosné. Specifický náhled na svět byznysu v kontrastu s ochranou přírody, zvířat, ekologii. Okja byla roztomilá, stejně tak Mija, jež se o ni rvala za všech okolností. Tilda Swinton zářila ve značně odpudivé dvojroli. Mně samozřejmě nejvíce vyhovovali mí oblíbenci Paul Dano v obleku a Lily Collins s červenými vlasy. Pěkné tři hvězdičky. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Joon-ho Bong spravil eko film. Agitku pre mäsožravcov, ktorá sa nesie vo vizuálnom duchu jeho predchádzajúcich filmov. Páči sa mi diverzita, čudné postavičky, malé dievčatko, postava Paula Dana, ktorá je zase raz skvelá a celkový feeling filmu. Je pravda, že výplň občas pokulháva. Ako keby to presne nevedelo, čo to má byť. Ale scéna na jatkách a finále bolo natoľko uspokojivé, že zvyšujem o jednu hviezdu. Nie je to najlepší Bongov film, ale rozhodne je zaujímavý. A hlavne sa mi páči multikultúrnosť snímku, využívanie viacerých jazykov a svojský prístup k práci. Škoda tých striekajúcich výkalov. Tie mi tam dosť vadili. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Zatím nejslabší a filmařsky nejméně podnětný Džun-ho Pon, s jakým jsem měl tu čest. Balancování na hraně závažného eko-argumentu a bizarní komedie s pomateným Gyllenhaalem a šišlající Tildou Swinton se mi bohužel nejeví nijak sofistikované a navzdory tomu, že se opět jedná o autorsky laděný počin s výrazným rukopisem, musím tentokráte palec obracet lehce dolů. Nejvíce mě pobavila groteskní akční scéna podbarvená mou oblíbenou Annie's Song od Johna Denvera. Prasátko bylo také roztomilé, ale nemohl jsem se ubránit pocitu, jak parádní by z něj byla prosincová zabijačka. :/ 65% ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Okja” , vyslovuj "Okča" , má byť jedálničkom blízkej budúcnosti, kedy je už zrejme očividný problém vykŕmiť svetovú populáciu, čítajúcu 7 miliárd ľudí a viac, a tak sa nadnárodná spoločnosť Mirando Corporation, následne rozhodne podniknúť razantný krok, spočívajúci vo vyšľachtení a geneticky modifikovane upravených, v tomto prípade - super objemných prasiatok, pričom práve jedno z takýchto je aj vychované v horskej prírode, kde sa zrovna s takouto "mašurou" skamaráti dievčina Midža. V oficiálnych stanoviskách ich je 26, a to konkrétne roztrúsených všade po svete, čo je len bohapustým, krycím manévrom, keď v skutočnosti ide o niečo naprosto iné, čo priam najideálnejšie korešponduje, bezmála so záverom filmu, ktorý je zároveň i odkazom na istú a nedávnu dobu, počas ktorej boli ľudia takmer na úplne rovnakej úrovni so zvieratami, ak nie ešte horšej, že poukázanie kritiky sa netýka nielen týchto, hororových dejín, ale sú aj ďalšie, kedy si berie na mušku, trebárs média a ochrancov práv zvierat, keď i napriek danej vážnosti, tu existuje čierny humor, najmä nad extrémnymi aktivitami A.L.F. / Skompletizoval som kompletnú tvorbu juho-kórejského talentu Bong Joon Hoa, ktorý tentokrát opäť nakrúcal s anglicky hovoriacimi hercami, medzi ktorých patrili napríklad - Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal, či Paul Dano, to sa miestami prelínalo s kórejským jazykom, čím v podstate dochádzalo k rečovej bariére, ale našťastie sa väčšinou vždy niekto našiel, kto by preložil repliky, bez tlmočníka by si asi neporadil ani pán režisér ? Býval som zvyknutý, že v jeho snímkoch bývalo často zamračené, kedy potom lialo, ako z krhly, čo sa teraz absolútne nepotvrdilo, najskôr len v čisto domácich počinoch, kde k tomu bežne dochádzalo. Okja mi svojim zovretím trochu pripomínala Monštrum, čo sa teda týka tej, vskutku ozaj abnormálnej veľkosti, ale aj súčasne i opačného významu, keďže ten zmutovaný experiment, sa predsa správal celkom inak. Bizarnosť, tá ma sprevádzala po celý čas. No, nie je to pre každého. ()

Galéria (161)

Zaujímavosti (7)

  • A.L.F je skutočná organizácia, ktorá zachraňuje zvieratá z bitúnkov a klietok a taktiež narušuje ekonomiku veľkých firiem tohto odvetvia. (Astonko)
  • Tvár Okji bola vymodelovaná na vzor Lamantína. Ide o morské zviera aké obýva oblasť od juhovýchodu USA až po severovýchod Južnej Ameriky a karibskú oblasť. (dwdb)

Reklama

Reklama