Reklama

Reklama

The Rental

Trailer 1

Obsahy(1)

Dva páry si na predĺžený víkend zarezervujú krásne sídlo na pobreží. Trochu ich prekvapí nepríjemný správca (Toby Huss), ale ten zakrátko zmizne a môže sa začať víkend plný prekvapení. Tie ale vôbec nebudú príjemné a vysnívaná dovolenka sa po malej chvíli zmení na teror. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (104)

Kienast 

všetky recenzie používateľa

Debutový film Davea Franca není vůbec špatný, čistokrevný horor to není, blíže to má k thrilleru, ale nese to v sobě i prvky psychologického dramatu a pár komediálních vsuvek. Rychle to uteče, na herce se dobře dívá a vrah se s tím na konci vůbec nepáře. Fajn víkend na chatě, který by neměl nikoho urazit. 6/10 ()

UhLee 

všetky recenzie používateľa

(6/10). Další z těch průměrnějších horrorů.. Ovšem! Co musím moc pochválit je postupné budování napětí. Jak už hudbou, která byla vážně nervy - drásající a také postupné náznaky cizí přítomnosti.. Opravdu nepříjemný pocit. Dalším velkým plusem pro mě byla Alison Brie. Nádherná herečka o kterou se prostě bojíte, aby se jí něco nestalo.. A jdeme k mínusům.. Čekal jsem, že si "zabiják" víc užije smrt svých obětí. Seknutí kladivem do hlavy mi přijde u tohoto typu filmu dost milosrdné. A taktéž jsem byl malinko zklamaný z utajení totožnosti vraha, ale zde jsem na vážkách, zda mi to vadilo. All in all.. Myslím si, že Dave Franco se za svůj režisérský debut vůbec nemusí stydět, ale od svého staršího brášky se má pořád co učit. ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Sympatický,komorný, malý horor, resp. triler. Dva páry (áno, jeden chlap podvádza svoju priateľku s priateľkou toho druhého) si na víkend rezervujú odľahlý prekrásny dom s cieľom oddýchnuť si. Všetko sa zmení v moment, keď zistia, že ich niekto sleduje tajne nainštalovanými kamerami v dome... 2 tretiny filmu sú presne také ako by ste čakali a ide sa podľa šablóny. S príchodom tajomného zabijaka (parádna maska) Rental ožije, naberie spád, napätie a dočkáme sa aj pár úmrtí. Logika chovania postáv síce nie je ukážková, čo však poteší je záver ktorý sa výnimočne podaril a osobitne podarený twist o postave zabijaka, resp. stalkera ktorý umiestnil kamery do domu. Dozvieme sa, kto ním určite nebol a keďže tipujem že 99% všetkých divákov (vrátane mňa) by vsadilo ruku do ohňa práve na daného chlapíka, tak tento twist musím pochváliť. Otvorenejší záver ponúkajúci možnosť sequelu sa mi taktiež pozdával a nebránil by som sa mu. Dave Franco vo svojom debute teda nakoniec z tuctovej látky dokázal vymyslieť niečo aspoň trocha inovatívne. Na 4* však ísť nemôžem- dve tretiny filmu sú fakt iba čistým a predvídateľným priemerom. Takže lepšie 3* a 60%. PS: Reggieho koniec ma zahrial pri srdci :) ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Väčšie klišé už ani nemôže byť. Nevera, riešenie vzťahov, a potom všetkých naháňa vrah. To už aj Rossakunda Pičnerová píše tvorivejšie. Navyše vrah je proste VRAH - anonymný, bez tváre a bez bližšieho motívu. Stále som dúfala, že tam bude nejaká hlbšia zápletka, niečo, čo by vysvetľovalo konanie vraha, preto som to dopozerala až do konca. To som však následne oľutovala. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Možno to bude znieť divne, ale verím, že keď si pozriete koncovú 20-minútovku, dáte mi za pravdu: z The Rental by sa pokojne mohla stať séria á la Piatok 13. To prostredie na to má. Lesy, megaluxusný dom uprostred nich, more, pláž, hlboké priepasti, temné noci plné hustej hmly a slnečné, ale napriek tomu studené dni. A „on“. Problém je, že sa z tohto séria nikdy nestane a zostane len pri jednom filme. Ale vydarenom. Finále na mňa zapôsobilo tak mocne, že som chvíľu uvažoval nad štvrtou hviezdou. Napokon ju však nedávam, na to je to predsa len miestami rozvláčna nuda. A, to najmä, po záverečných titulkoch si uvedomíte, že mnohé z toho, čo ste videli, azda ani pre príbeh nemalo význam. Kým neviete, o čo ide, čo sa hrdinom vlastne deje, tak si vravíte, že na konci do seba všetko zaklapne, ale ono to vlastne príliš nezaklapne a zo všetkého najviac mi to pripadá tak, ako keby Dave Franco natočil vzťahovú drámu a potom ho to prestalo baviť, vyhodil posledné strany scenára do koša a narýchlo dopísal hororový záver. Oceňujem kvalitnú prácu so sympatickými hercami, z nich aj najslabší má celkom slušne napísanú rolu (favoritom je ale pochopiteľne Dan Stevens z Legion a Apostle Garetha Evansa). ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama