Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Oakes (Anthony Hopkins) a Kevin Pope (Chris Rock) sú agentmi CIA, ktorí sa usilujú zabrániť, aby sa do nesprávnych rúk dostala kufríková atómová bomba. Jediný spôsob, ako sa im to môže podariť, je predstierať, že sú potenciálnymi kupcami. Kevin Pope ako pražský obchodník so starožitnosťami Michael Turner si získa dôveru ruského mafiána Adrika Vasa (Peter Stormare). Pope predstaví Vasovi Oakesa ako bohatého záujemca o kúpu. Uprostred rozohranej partie Kevin však tragicky prichádza o život. CIA naplánuje vyhľadať Kevinovho blíženca menom Jake (Chris Rock). Dvojičky boli oddelené bezprostredne po narodení a na Oakesovi je teraz, aby zistil, či je Jake schopný vkĺznuť do Kevinovej úlohy a pomôcť dokončiť misiu. Hoci je Jake inteligentný a šikovný, vychovávala ho ulica. A tak premena nebude ľahká... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (322)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kde si?“ – „Na rohu ulíc ´Bozaj ma´ a ´Nesnaž sa ma nájsť´.“ Nie je to akčný film, sitkom, ani buddy movie. Má od každého niečo a nie je to naplno nič z toho. Taký divný hybrid. Dá sa to pozerať, ale musíme zabudnúť na fakt, že produkoval Bruckheimer (SKALA) a režíroval Schumacher (VOĽNÝ PÁD). Peter Stormare v x-tej verzii afektovaného ruského mafiána, tentokrát mu to ale celkom vyšlo (zábavný pohľad je i na "podávača kabátov" Mareka Vašuta). No a samozrejme bizarné české reálie a striedavo unavený, striedavo znechutený a striedavo unudený Anthony Hopkins (na strane druhej, agenti CIA sú možno práve takýto). Neviem koho to napadlo, každopádne tohto pána skombinoval s Chrisom Rockom, čo je fakt drastická kombinácia. Rock mi pripadá ako sympaťák, nie je to zázrak, ale je fajn. Každopádne, diváci nemali záujem, film s rozpočtom 70 miliónov na celom svete zarobil... 65. Nečudo, je to celé nejaké divné, napr. výcviková časť, v ktorej sa má hlavný hrdina stať svojím dvojčaťom, je úplne blbá, nechápete, ako sa z neho po čomsi takom mohol z pouličného grázlika stať degustačný playboy a vtipné scény (učenie sa po česky hláškou "mám vaginálnu infekciu", to ako vážne?) nie je vtipné. Niektoré hlášky ale potešili ("Boli sme takí chudobní, že sme lízali známky."). ()

F.man 

všetky recenzie používateľa

Nebýt těch několika hlášek a Prahy, tak je to vážně velký propadák. A přitom sestava Schumacher - Hopkins - Rock nevypadá na papíře vůbec špatně. Bohužel Hopkins jako superagent C.I.A. teda nefunguje vůbec a Schumacherova režie je na tom v tomhle případě taky hodně špatně. Nebýt Telefonní budky, která přišla těsně po Bad Company, řeknu že je Schumacher za zenitem, takhle to můžu říct až po ní. Get in the car - bitch. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Snaha urobiť z Chrisa Rocka akčného hrdinu nevyšla. Hlavný problém je v jeho postave, ktorá je proste taký obyčajný neschopný chudáčik. V bežnom akcniaku by nemal ani na to, aby bol sidekickom, ale len vtipnou figúrkou, ktorá sa vo filme občas mihne. Takže prvá hodina sa venuje hlavne humoru. A ani ten vôbec nefunguje. V iných filmov celkom vtipný Chris Rock sa tu vďaka nudnému scenáru nemá jak predviesť. Nie je tu žiadna zapamätateľná hláška. Nič. No a v druhej polovici sa konečne dočkáme trochu akcie. Nejaká tá prestrelka a jedna naháňačka priemernej kvality. Na Bruckheimera sakra komorný akčniak. Vlastne to vyzerá jak video Seagalovky spred 15tich rokov. Len sa to namiesto hnusného Bulharska odohráva v o niečo menej hnusnom Česku, takže si tu užijeme pár českých viet a nepostrádateľného Marka Vašuta. Výsledkom je podpriemerný a nudný akčniak. 4/10. ()

Anthony 

všetky recenzie používateľa

Anthony, tímhle způsobem spolehlivě vyklidíš pozici číslo 1 na žebříčku mých nejoblíbenějších herců!!! Jestli si potřebuješ jen přivydělat a šetříš energií, tak si alespoň rozumně zvol žánr, kde nemusíš běhat. K tomuto filmu jsem přistupovat s pocitem, že to bude blbost, vypnu mozek a jen se budu dobře bavit (jako třeba u té superblbosti XXX). Jenže problém není v tom, že je scénář blbý (to se dá předpokládat), ale že je to všechno nudné. Je to komedie, která není vtipná a akční film, kde je málo akce. Navíc Chris Rock je prostě herecký typ, který mi vůbec nesedí - užvaněný černoch, jehož "vtipné" kecy jsou jen trapné. A ani se mi moc nelíbila ani hudba Trevora Rabina. Stěží dvě hvězdy. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film ve mně vůbec nic nezanechal - po půl nebo třičtvrte roce od spatření absolutně nevím, o čem to bylo... Pamatuju si, že jsem nic moc nečekala a dalo se na to dívat, akorát mi nesedl Chris Rock (já ty rádobyvtipně hláškující afroameričany moc nemusím). On v tom hrál sir Anthony Hopkins? Zajímavé, nevybavuju si jedinou scénu s ním. Tuctový akčně-špionážní thriller, jakých už bylo dost dříve - a lepších. 50% EDIT: Několik dní zpátky byl v TV rozhovor s A. Hopkinsem. Dostal mimo jiné dotaz, jak se mu líbilo natáčení "České spojky" v Praze. Odpověděl ve smyslu, že to byl příšerný film, nejhorší, jaký kdy viděl a už si ani nepamatuje, kde se to natáčelo. Ale Praha se mu líbí a má ji rád :-). Ve světle tohoto prohlášení a utrpení mého oblíbeného herce strhávám hvězdičku! 41% ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (19)

  • V záběru v kladenské hale je možné si všimnout, že v dolní části obrazovky jsou vidět koleje pro kameru. (Mr.Hudson)
  • Když Jake Hayes (Chris Rock) a Oakes (Anthony Hopkins) odjíždějí po střelbě z haly a přejíždí dřevěný "most", je vidět, že sledovací zařízení nespadlo, ale už je na místě položené. (BalbiJirka)
  • Ve filmu je uvdeno, že Kladno je vzdáleno od Prahy přibližně 72 km. Ve skutečnosti je to však okolo 30 km. (Mr.Hudson)

Súvisiace novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (viac)

Reklama

Reklama