Reklama

Reklama

V pasci

  • Česko V pasti (viac)
Trailer 5

Obsahy(1)

Niekoľko dní po Vianociach sa švédsko-nórske nevlastné sestry Ida a Tuva vydali na zimný ponor do odľahlej časti nórskeho pobrežia. Ku koncu ponoru pod vodou Tuvu privalí odlomená skala a uväzní ju. Ida okamžite vypláva nad hladinu, no zistí, že ulomené skaly pochovali ich vybavenie, telefóny a kľúče od auta. Ida a Tuva sú úplne odrezané od akejkoľvek šance na vonkajšiu záchranu. Ida je podrobená skúške charakteru a sily, keď kvôli záchrane svojej nevlastnej sestry musí prekonať samú seba. Kým Ida bojuje o záchranu Tuvy, zistí, že ich sesterské puto nie je také silné, ako sa zdalo. Ukáže sa tiež, že už nejde len o prežitie, ale aj o ich vzájomný vzťah. (Continental film)

(viac)

Videá (5)

Trailer 5

Recenzie (66)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Ida je blonďatá blbka. Tedy ona je naprostý magor. Když byly s Tuvou, mladší sestrou, malé, potápěly se v přístavu. Tuva se málem utopila, kdyby ji matka nezachránila. Od té doby žila Ida s pocitem viny a Tuva se s matkou sblížila tak, jak se to Idě nikdy nepovedlo. V dospělosti se obě s matkou domluví, že si užijí víkend potápění. Ida má dvě malé děti, ale manželství neklape. Doufá, že setkání s rodinou ji přivede na jiné myšlenky. Samozřejmě vše je jinak, než si představovala. Matka je zdravotně indisponovaná, a tak se sestry vydají potápět samy. Nejspíš trollové zatřesou skalami a uvolněný balvan přimáčkne Tuvu ke dnu. Začíná boj o život. Potud ok, odtud fraška. Ida je hysterická kráva, která na co sáhne, to podělá. Výkon hlavní postavy mne přinutil srazit hvězdy na minimum. Hodnotím hlavně nádherné severské fjordy, moře, kameru a hudbu. Pomíjím, jak se nakládá s časem na zemi i pod vodou. To je čistá sci-fi. Škoda, ale jak vidno, jen nádherné exteriéry, lokace a motiv nestačí. Vskutku mizerné a nedoporučuji. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

"Setřičko, ty mazlíku, dej mi loknout kyslíku!" Základní stavební kámen zastydlé hollywoodské odnože severské kinematografie aneb sesterská láska i hory přenáší, resp. nadzvedává. Použitelné coby výukové video pro začínající recidivisty, pod názvem: "Jak se dostat do zamčeného auta snadno a rychle", jehož obsah je v kostce: "Ten byl malej, chce to větší šutrák!", bohužel však neobsahující návod jak, sedím-li už uvnitř auta, otevřít jeho kufr. A já bloud myslel, že na to v autech bývá nějakej čudlík... Uměle vyrobený dramatický materiál dále obsahuje nádherné přírodní scenérie, větší než malé množství kyslíku,  odborné pojednání o fyzikálních principech páky, homemade dekompresní zvon a finále, které potěší citlivé divačky i pana Kesona. Obsahuje též zkrácený kurz sebeobrany proti vzteklým čoklům, poslušně hlídajícím barák před drzými zloději. R.I.P. Rex. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Čakal som nejakú nervydrásajúcu survival podívanú, ktorá by mi zobrala dekel a obsral by som si od strachu slipky. Niečo je ale zle, keď viac napätia dostanete v úvode pri scéne s motorom lode ako v hlavnom príbehu. Nie žeby ma nezaujímalo, či pokapú alebo ni, ale vidieť, čo robí tá blonďatá krava, jaká je neschopná, v zbytočnej panike, čo liezlo na nervy aj jej sestre, napätie opadlo a už to bolo len o prežití, bez emócií. Nehovorím, že v určitých situáciach by som nepostupoval rovnako, ale isto by som si nedal fľašku na okraj móla, resp neverím, že Volvá nemajú sklápacie sedačky. Videl som už od severanov lepšie filmy. 3 z 5 ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Voľnočasová pohybová aktivita meniaca sa v boj o život. Kulisami sú úchvatné nórske horské scenérie a tajomný svet pod vodnou hladinou. Aktérmi príbehu dve nevlastné sestry, ktoré sa vydali za dobrodružstvom zimného potápania.V prvej polhodine sa riešia vzťahové problémy. Následne sa dej prehupne do neprerušovanej záchrannej akcie o život. Technickú vierohodnosť neriešim. Preto som si strhujúcu podmorskú časť i suchozemské scény zúfalého hľadania pomoci (pomocného prostriedku) naplno užil. Dve hviezdičky strhávam: a) za odporné zapichnutie nevinného psa (po tejto scéne som si predstavil alternatívny záver, že na brehu bude stáť majiteľ psa s puškou a z pomsty za zabitie verného druha odpraví každého, kto sa vynorí nad hladinu), b) za celkovú jednoduchosť deja, ktorý je síce spočiatku obohatený naznačenými problémami aktérov príbehu, no nedotiahnutými, c) za to, scéna potápania pri lodi v úvodných minútach filmu mi prišla napínavejšia a strašidelnejšia, ako neskorší hlavný motív vzájomnej snahy o sesterskú spásu. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Domaci predvidatelne drama. Maly nezavisly film. Jedna za srdce berouci scena. Trochu napeti. Presny popis nebezpeci potapeni. Presvedcive herecke vykony. Skandinsvske scenerie. Cele mi to pripadalo, jako by to napsal pocitac. Nenasel jsem odpovedi na otazky 1) Jak to,ze se potapi uprostred niceho v zime? 2) Proc se vubec potapeli? 3) Proc tento fm narozdil od holywoodskych filmu nema rad psy? ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (4)

  • Väčšina scén pod vodou sa nakrúcala v krytom bazéne v Belgicku. Herečky sa však nedali zastupovať dablérkami ani vtedy, keď museli vo februári skočiť do ľadovej vody pri severskom súostroví Lofoten. (krasomama)
  • Pôvodne to mal byť film o horolezcoch, ktorí v polovici náročného výstupu prídu o svoj výstroj. Potom však režisér Joachim Hedén dostal spolu s producentmi originálnejší nápad a hlavné hrdinky poslal pod morskú hladinu. (krasomama)
  • Film sa natáčal vo Vilvoorde (Belgicko), na súostroví Lofoty (Nórsko) a Strömstade a Göteborgu (Švédsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama