Reklama

Reklama

Dva muly pre sestru Sáru

  • Česko Dva mezci pro slečnu Sáru (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Osamelý jazdec Hogan zachráni mladú ženu pred troma hrubými mužmi, ktorí ju chcú znásilnť a s prekvapením zistí, že je to mníška. To je však len prvé z dlhého radu prekvapení, ktoré počas cesty so sestrou Sárou zažije. Sestra Sára, ktorú prenasledujú francúzski okupanti z Mexika, cestuje za stúpencami prezidenta Juareza. Hogan chce zneškodniť posádku jednej pevnosti, ale to len preto, že za ňu od Francúzov dostane tučnú odmenu, polovicu francúzskeho pokladu. Od istej doby totiž pracuje výhradne pre peniaze. Mexickou pustatinou teda putuje desperát a mníška, čudná a nesúrodá dvojica, ktorú čaká mnoho dobrodružstiev a prekvapení. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (140)

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Ne, že bych byl zrovna největším fanouškem westernů, ale ty s Clintem Eastwoodem rozhodně můžu. Tato záležitost byla každopádně trochu jiná; tvůrci se snažili spíše o humorný pohled na věc, a kdo by čekal celou řadu přestřelek, byl by, kromě závěru, těžce zklamán. Já jsem si film i napodruhé docela užil (i když by si bylo na co postěžovat); Clint Eastwood byl jako Hogan patřičně drsný, Shirley MacLane byla jako Sára patřičně roztomilá a Ennio Morricone mi zase jednou připomněl, jak moc mám rád jeho filmovou hudbu. Já jsem byl tedy určitě spokojen a ponechávám své původní hodnocení. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom pútavý príbeh od začiatku do konca - vrátane geniálnej hudby Ennioa Morriconeho (Vtedy na západe). Príbeh o nájomnom zabijakovi (Clint Eastwood), ktorý zachráni ženu (Shirley MacLaine) pred tromi násilníkmi. Čoskoro zisťuje, že ide o mníšku. Humorný príbeh netradičnej dvojice na ceste povstaleckým Mexikom. Clint Eastwood už však hral v mnohých lepších filmoch, toto je skôr humorná story o záchrane mníšky a Clint nieje žiadny drsný pištolník. Ani toľko nehláškuje. Shirley MacLaine mi veľmi pripomínala výzorom Renée Zellweger, čo je u mňa veľkým plusom. Celkovo hodnotím film ako dobrý priemer. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Pribehove je to sice trochu slabsi, i kdyz Clint planuje prepadeni francouzsky posadky, vetsinou to je jenom o tom, ze s jeptiskou nekam jede a neustale kecaj a na akci dojde jen minimalne (coz ale zase vynahradi vybusny finale). Ale tady jde hlavne o skvelou hlavni dvojku, kde si Clint dal svyho typickyho drsnaka a Shirley ne zrovna vzorovou jeptisku, ktera huli, chlasta a nadava. A ackoliv je Clint fajn, Shirley ho prekonava, nicmene spolu tvori fakt dokonalou dvojici, kde neni nouze o perfektni hlasky. Jeste bych zminil Morriconeho hudbu, nenapada me jiny slovo nez uchylna, ne ze by byla spatna, jen je to ulet. I kdyz nejde o spatnej western, vic nez tri hvezdicky to bohuzel neda. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Nejdřív to zaujme skvělým Morriconeho úvodním motivem (což samo o sobě je bomba). A pak se na scéně objeví náš oblíbenej Clintonův drsňák s čvaňhárem v koutku pusy. A pak tu máme slečnu Sáru, o které mužu řict, že to je nejlepši role Shirley McLaine, co jsem zatim viděl. Nejenom že se tady ukáže skoro nahá, ale dokonce tenkrát byla fakt hezká. K tomu byla její postava fakt slušně napsaná a zahraná. K tomu inteligentní děj propojenej s mexickejma revolucionářema, zlejma francouzema a spoustou dynamitu. A dva mezci, na tom prvním jezdila a ten druhej byl očividně tvrdohlavej Hogan. Jinak scéna s indiánama mi tam přišla docela navíc... ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Drsňák Clint Eastwood cestuje pouští s tajemným posláním, přesto zachrání jeptišku Shirley MacLaine ze spárů chlípných bídáků... Obě postavy mají zábavné a vtipné dialogy, do toho naříká Morriconeho hudba, nepřátele jsou postříleni, nebo obelstěni. Proč tedy jen hodnocení na úrovni lepšího průměru? Protože Dva mezci pro slečnu Sáru jsou žánrově někde mezi westernovou komedií, romancí, válečným filmem, dobrodružnou akcí a road movie, mají ze všeho kousek a z ničeho dostatek. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=syWUuboZ99w ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (11)

  • Clint Eastwood o filmu kdysi řekl: „Fakticky je to příběh o dvou postavách, z nichž hlavní je ta ženská a jsem si poměrně jistý, že Shirley MacLaine si toho také všimla. Je to taková Africká královna na Divokém západě.“ (ClintEastwood)
  • Zpěvák Alice Cooper v roce 2001 vydal album "Dragontown", které obsahuje i píseň "Sestra Sára". Píseň je o jeptišce žijící v hříchu. (Terva)

Reklama

Reklama