Reklama

Reklama

Tiger a mačička

  • Česko Tygr a kočička (viac)

Obsahy(1)

V talianskej komédii z roku 1967 sa zoznámime s úspešným riaditeľom podniku na výrobu chladničiek a práčok Franceskom Vincenzinim. Tento zrelý, 45-ročný muž, práve prežíva krízu. Aj napriek pomerne dobrému a dlhoročnému manželstvu a práve narodenému prvému vnukovi, sa necíti šťastný a prepadá smutným náladám. Dokonca aj jeho dospievajúci syn Luka sa pokúsi spáchať samovraždu. Jej príčinou je nešťastná láska k mladému dievčaťu Karolíne. V tej chvíli Francesko ešte vôbec netuší, že Karolína sa čoskoro stane aj jeho srdcovou záležitosťou. Mladá dievčina sa do zrelého muža zamiluje, ale ten ju spočiatku odmieta a snaží sa jej vyhýbať. Ako dlho jej však dokáže odolávať sa dozviete až pri sledovaní filmu. V hlavných úlohách uvidíme Vittoria Gassmana a Ann-Margretovú. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (14)

gizi 

všetky recenzie používateľa

Ano, téma je známé a nekonečně opakované a proto má i nekonečně variací, i když často velmi podobných. Nějaké zvláštní originalita zde sice chybí, ale i tak jde o pěkný snímek s krásnou svůdnou hlavní hrdinkou. Začátek má výborný odpich, pak to trochu upadá, ale zase se vzpamatovává a já si to prostě užíval v pohodě. 75%. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Vittorio Gassman bol v danej dobe populárny komický herec, Ann-Margret som videl spolu s Elvisom vo filme Viva Las Vegas, režiséra Dina Risiho poznám iba podľa mena. Námet filmu je mnohokrát spracovaný a táto verzia určite nepatrí medzi najlepšie. Po polstoročí od nakrútenia je film bez šťavy, komika pôsobí skôr trápne a celok poteší nanajvýš divákov so záujmom o filmovú históriu. Ale nepopieram, že keď som ho videl po prvý krát, pôsobil v tej záplave lido demo filmov osviežujúco. ()

Reklama

dopitak 

všetky recenzie používateľa

I přes vynikající původní dabing z Barrandova musím konstatovat, že Il Tigre pro mě v určitém směru představuje zklamání. Největší chyba je asi ve výrazné žánrové nevyhraněnosti - jako by se celou dobu mělo rozhodovat, jestli to bude komedie nebo hořká komedie nebo drama, a jednotlivé prvky se neustále napřeskáčku střídají. Všechno je takové laxní, málo kontrastu = divákův předčasný spánek. Příběh je velmi univerzálně použitelný na jakoukoliv dobu - úspěšný muž středních let nemá nejmenší důvod si na něco stěžovat, a přesto (anebo právě proto - to je ten paradox stereotypu) si najde mladou "kočičku". Jako podobný film můžu uvést tento žánrově výjimečný kousek Normana Wisdoma, v jehož komentáři naleznete další podobné tituly. ()

andrii 

všetky recenzie používateľa

Když si podzim zadá s jarem. Cítí se být Romeem. Vzlétne vzhůru, do korun stromů. Na větvi je z její přízně, jejím křivkám a půvabům věnuje ódu. Odvahy má, romantické záchvaty, hlava rodu. Dědeček - playboy v kurzu. Rozverný v živelném rendez-vous proudu. Ale, ty, ty, ty. Za četné vyjížďky, časté zajížďky. Slabost pro pudovou slast. Vysoké podpatkové napětí, riskantní módní zálety, ho ofoukne, zchladí lýtka, a on pak ještě rád vpluje do útulných a vyhřátých papučí domova. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Komédia na tému ľúbostného vzplanutia horkokrvného Taliana v rokoch k mladučkej slečne. Muž má rodinu a postavenie, študentka sa rada pohráva s postaršími pánkami. Skvelá herecká kreácia Vittoria Gassmana, ktorý prejde premenou od prácou zavaleného riaditeľa k srandovne tokajúcemu štyridsiatnikovi. Manželka, na radu priateľky ostáva submisívne čakať, dúfajúc v krátkodobé vybúrenie manželových telesných štiav. Obohranosť námetu našťastie z času na čas prebije slušná situačná komika. Vrcholom pre mňa bola mikroscénka s umeleckým dielom Zrodenie Venuše, ktorá sa liahla zo záchodovej misy počas charakteristického zvuku splachovača. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama