Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devätnásťročný Pavel Kříž trávi svoj všetok voľný čas v pražských pasážach, bistrách a na diskotékach s partiou zlodeja Robyho. Pavel síce úspešne zmaturoval, ale pracuje ako čistič okien. Veľkú časť jeho príjmov tak tvorí zisk z podvodov a krádeží Robyho party, ktorej podáva zaručené tipy na byty boháčov. Nie je teda priveľmi nadšený, keď mu vedúci pridelí mladú brigádničku Janu Hálkovú. Napriek tomu, že sa dievčina netají nechuťou k Pavlovmu spôsobu života, vznikne medzi nimi krehké citové puto. To však nemôže vydržať v prostredí, v akom sa Pavel pohybuje. Mladík sa dostáva do stále väčších problémov - časť Robyho komplicov chytí polícia a on nemôže zohnať peniaze na vrátenie dlhu. Situácia sa vyhrotí v okamihu, keď partia zlodejov unesie Janu. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (182)

rigby 

všetky recenzie používateľa

Mladý Vaculík, toho jsem v té době hodně žral, stejně jako spousta jiných. A Láska z pasáže, to je dneska snad klasika filmů pro teenagery z osmdesátek. I když já to viděl ještě jako mladší, pak už jsem přece jen zbožňoval trochu jinou hudbu a styl života, než je ukázán v tomto filmu. Ale film se mi líbí dodneska. ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Bylo legrační sledovat některé české herce před třiceti lety, to bylo však to jediné k pousmání. Láska z pasáže je totiž dosti vážný film, jenž mi náradně sednul, úplně jsem se posunul v čase a držel pěsti milostnému vztahu Pavla a Jany s příhodnou kulisou písniček Michala Davida. Myslím si, že Jaroslav Soukup určitě uměl točit dobré filmy. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

To boli časy, keď Ondrej Vetchý ešte stál na opačnej strane zákona a vykrádal byty. Aj dnes ma pobaví pohľad do malého pražského socialistického podsvetia. K tomu patrí aj hudba Michala Davida a nevedno prečo hraje v každom bare Žbirka po anglicky. Lukáš Vaculík hraje klasiku svojej mladosti, ktorá mi privodí trochu nostalgie. Dodnes si spomínam na vážne mravoučné zakončenie filmu, ktoré ma vtedy vyviedlo z miery, a aj dnes mi to nebolo jedno. –––– Mé motto je Všechno mít. Všechno mít perfektní. ()

venca163 

všetky recenzie používateľa

:D Takovej protiva, jak se pořád na všechny utrhuje. Jako Lukáš Vaculík už dneska nehláškujou ani největší sitcomový hvězdy. Trochu mě nasral ten komoušema nařízenej konec (hale - takovej živel z toho nesmí vyváznout), jinak to ale překvapivě zestárlo docela roztomile. #dejMiColu (70%) ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Vidieť ulice a pasáže Prahy nepokryté reklamnými plagátmi, bannermi či bilbordami je dnes ako zjavenie. Mediálne sa to nazvalo normalizačnou šedivosťou. Tá však skôr vyplývala z toho, že v Prahe sa za socializmu nič poriadne nerekonštruovalo, čo sa týka starých budov a obytných domov. Všetko pokrývali nekonečné lešenia. Omietky boli nedbanlivosťou a nepretieraním obnovnými farbami sivo sivé. Ulicami vírili kúdoly prachu, z toho najmä tá šedivosť. Absencia reklamy v uliciach dojem sivej prítomnosti len zdôrazňovala. Za neskalený pohľad na pôvodné socialistické neónové svietidlá a nápisy na baroch a obchodoch, za vtedajšie pasáže si film zaslúži neostať zabudnutý. V pasáži Lucerna vo filme je reklama, akú už dnes neuvidím, hoc by som chcel: "Program filmového umění - Nonstop.". Príbeh nič moc  - mladý umývač okien má dlžobu u miestneho úžerníka. Popri tom zbalí kolegyňu, podieľa sa na vykrádačkách bytov a kšeftuje s čím režim kšeftovať dovolil - napr. s úzkoprofilovým tovarom, akým vtedy boli napríklad bicykle, či televízory, na ktoré boli v obchodoch poradovníky. V tomto smere je príznačná scéna kedy sa na čerstvo umytom výklade obchodu s cajglami zaskvie rukou načarbaná veľká ceduľa  s nápisom: "Kola nejsou!". P. S. Diskotéky nesmeli vtedy púšťať akúkoľvek hudbu - prehrávkové a inšpekčné oddelenia, udeľujúce licencie nielen hudobníkom, ale aj dídžejom, mali inštrukcie o povinnom púšťaní veľkého percenta domácej a socialistickej tvorby. Aj preto vo filme na didžinách znie síce angličtina, ale všetko sú to len hity Miroslava Žbirku, prespievané do angliny. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (31)

  • Natáčení probíhalo v reálném prostředí za plného provozu a Václavské náměstí i jeho pasáže byly plné běžných lidí. Jenže obyvatelé hlavního města neměli pro filmaře pochopení a často se jim pletli do záběrů, hrozili do kamery nebo nadávali. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy se Pavel (Lukáš Vaculík) setkává s matkou při mytí výlohy, stahuje stěrkou pravou polovinu. Při dalším záběru je tato část opět od pěny. (Proroček)

Reklama

Reklama