Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Piesočné pláže, modré more a žiarivé nebo vítajú návštevníkov rekreačného mesta Amity. Nikto netuší, že pod hladinou čaká neobyčajne agresívny sedemmetrový biely žralok. Čoskoro si nájde prvú obeť, neskôr ďalšiu a ďalšiu. Starosta mesta Vaughn (Murray Hamilton) nechce prísť o tučné príjmy z letnej sezóny, preto sa usiluje všetko utajiť a rozhodne nechce pláž zavrieť. V meste vypukne panika. Nezodpovedné správanie stojí životy ďalších ľudí. Všetci s napätím čakajú, až sa objaví niekto, kto obrovského žraloka zabije. Na more vyplávajú traja muži, ichtyológ Hooper (Richard Dreyfuss), lovec žralokov Quint (Robert Shaw) a šéf miestnej polície Brody (Roy Scheider), aby skúsili svoje šťastie... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (916)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Williams: 1. Main Title (Theme From Jaws) [2:20] ,2. Chrissie's Death [1:42] ,3. Promenade (Tourists On The Menu) [2:47] ,4. Out To Sea [2:29] ,5. The Indianapolis Story [2:26] ,6. Sea Attack Number One [5:25] ,7. One Barrel Chase [3:07] ,8. Preparing The Cage [3:28] ,9. Night Search [3:33] ,10. The Underwater Siege [2:34] ,11. Hand To Hand Combat [2:33] ,12. End Title (Theme From Jaws) [2:18], ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Stevena prilis nezeriem (ale Inyho a Jursky park milujem), avsak aj tak vzdy podlahnem a ak je pod filmom jeho meno a skusim, co nam to zasa priniesol. U Celusti je pre mna veeelky problem to, ze som ich nevidel vo svojich Teen rokoch a dostal som sa k nim az teraz, ked uz mam odpozerane kadeco a film ma uz len tak lahko nedokaze vydesit. Popravde, uprimne to lutujem, pretoze som sa pripravil zrejme o jeden zo svojich najlepsich hororovo/dobrodruznych filmovych zazitkov. Takze ako na mna film zaposobil teraz? Mierny zanrovy mix zacinajuci ako horor-drama, pokracujuci ako dobrodruzna vyprava, konciaci ako beckovy monster bijak. Ona samo tato kombinacia na papieri vyzera lakavo, zo samotneho snimku som mal vsak zmiesane, nejednoliate pocity. Ale co, tak mi treba, ked niektore klasiky musim dobiehat tak neskoro. Tak mi treba. Urcite si vsak dam este jednu sancu (7/10) ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Takže - Čelisti jsem viděl poprvé v osmi letech, po dlouhém žadonění a přemlouvání svých drahých rodičů:) A nenechalo to na mě žádné velké následky (vždycky jsem byl trochu zvláštní dítě) - ve chvíli kdy celé příbuzenstvo vyjeklo, jsem dál klidně seděl a čekal, kdy už se sakra objeví ten žralok!!!! Nějaká hudba od nějakého Williamse mi tenkrát byla ukradená (což je dnes poněkud naopak:)), ale nic z toho nemění ani ň na faktu, že Čelisti jsou perfektně natočený thriller a Robert Shaw totální machr:) ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Peter Benchley, Carl Gottieb | Hudba: John Williams | Produkcia: Richard D. Zunack, David Brown | Distribúcia: Universal Pictures | Rozpočet: 9 miliónov $ | Tržby: 470,653,000 $ || Jeden z najatmosferickejších filmov vôbec. Trochu kratšia metráž, svižnejšia dejová linka, a je to plná pálka. V dobe vzniko to ale musela byť jasná pecka. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

9 / 10 Snáď žiadný iný film nezmenil tvár modernej kinematografie tak, ako to urobili Čeluste. Tento námetom nie práve najkvalitnejší snímok stál za vznikom fenoménu tzv. 'letného blockbusteru' a vyniesol Spielberga na filmový piedestál, čo sú udalosti vskutku historického charakteru. Tieto fakty však nevravia nič o skutočnej kvalite filmu, ktorá je nepopierateľne na vysokej úrovni. Snáď najgeniálnejším ťahom bolo sporadické ukazovanie hlavného rybacieho záporáka filmu. Je pravda, že sa nebolo čím chváliť (prvý model neustále škúlil a nezatvárala sa mu papuľa, potom sa utopil...), no Spielberg už pred tým pochopil jednu sakramensky dôležitú vec, ktorú niektorý režiséri nepochopili doteraz - menej je niekedy viac a v prípade nejakej hnusnej potvory to platí dvojnásobne. A to, že to nebola len 'z núdze cnosť' dokazuje už Spielbergov predchádzajúci menej známy film Duel (1971). Späť k Čelustiam - mnohý si neuvedomujú koľko úsilia za týmto dielom stojí a koľko sebadôvery musel Steven mať aby sa pustil do jeho natáčania len pár rôčkov po tom, ako dokončil natáčanie jednej z ďalších televíznych produkcií. Už len z tohoto dôvodu musím dať päť *. Ten kto neskúsil natočiť vlastný film a nezažil všetky tie nervy a občasné pocity absolútnej bezmocnosti si film ako Čeluste nikdy nevychutná naplno. ()

Galéria (211)

Zaujímavosti (237)

  • Když se Hooper (Richard Dreyfuss) nechává spustit v kleci do vody za žralokem, má na nohou potápěčskou obuv. Když se pak vynoří, má na nohou ploutve. (CrownThomas)
  • Všechny tři barely, které Quint (Robert Shaw) na žraloka vystřelí, jsou chyceny na harpuně. 2x ho střelí do ploutve a jednou ho trefí zespoda do tlamy, ale při každém bližším záběru na žraloka není po harpunách ani památky. (Armin82)

Súvisiace novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (viac)

Čelisti se 23. ledna vrátí na velké plátno

Čelisti se 23. ledna vrátí na velké plátno

16.01.2019

Kultovní Čelisti se 23. ledna vrátí na jediný den na velké filmové plátno. Díky projektu Symphonic Cinema se uskuteční projekce tohoto oscarového filmu Stevena Spielberga za doprovodu živé hudby… (viac)

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

10.03.2018

Český národní symfonický orchestr 3. dubna v pražském Obecním domě zahraje hudbu z filmu Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Koncertem s filmovou projekcí začíná mezinárodní projekt Symphonic… (viac)

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (viac)

Reklama

Reklama