Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Damien, který je novým vtělením Satana, usilujícího o návrat a nadvládu nad světem, byl po smrti svého adoptivního otce (zastřeleného policií při neúspěšném pokusu Damiena zabít), adoptován samotným prezidentem Spojených států. Když vyroste, odejde studovat do luxusní vojenské školy. Opět si u něj několik lidí všimne něčeho znepokojujícího, aby vzápětí zahynuli za podivných okolností. Tak dopadne například archeolog Buggenhagen, který najde basreliéf s obrazem antikrista, který se až příliš nápadně podobá rysům Damienovým. Pozornost se však odvrací od jednoduchého vzorce dalších "podivných" úmrtí, aby se film soustředil na Damiena samotného, který si postupně začíná uvědomovat kým je, což celou situaci od základu mění. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (155)

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě povedený díl, s pekelně dobrým Taylorem coby Damienem. Film jsem viděl po hodně dlouhý době co jsem viděl první díl kterej mě uchvátil, sice je pravda že tohle nedosahuje kvalit originálu ani po kotníky, a tady zavládne dost často i nuda ale je to dobré, mordy jsou zábavné a herci jsou překvapivě dost slušní. Henriksen v takové podivné roli, ale zahrál ji obstojně. Jen občas prostě zavládla nuda a to především když se otčím Damiena snaží zjistit co a jak. Film nedosahuje ani atmosféry není tu ani ždibet, ale je to prostě dobré. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Rotvajlery tady vystřídali havrani, vlezlého kněze vlezlá novinářka, opatrovatelku a ochranitelku antikrista důstojník vojenské školy atd., ale atmosférou se to jedničce vůbec nevyrovná. Damien je uplně v rozporu s prvním dílem. Je to ukecanej parchant, kterej vůbec není démonickej a tajemnej... Démonická zůstala jenom satanistická hudba, která zazní kdykoliv někdo trpí nebo umírá nebo se děje něco spojenýho s Damienovým původem biblické šelmy. A jinak taky docela zajimavy smrti. Ale jinak pěkná nuda. ()

Reklama

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Ako to už všeobecne býva, druhý diel je opäť horší a to o dosť oproti prvej časti, na ktorej výborne popracoval Richard Donner. Režisér dvojky Don Taylor ale tento príbeh o Damienovi, pojal úplne zo zlého konca. Tak ako v prvej časti sála z celého filmu pocit hrôzy, z druhej je to pocit beznádeje – a to bohužiaľ režiséra. Rozpačité pokračovanie. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Skutočne teda nerozumiem, v čom tu všetci vidia akúkoľvek dôstojnosť pokračovania fatalisticky temného bezútešného OMENA. A to rozhodne nemuselo byť iba ďalšie z nekonečného radu odfláknutých pokračovaní (pritom evidentne s A-čkovou produkciou a zámermi). Príbeh malého Antikrista mal čo ponúknuť - aj sa mal o čo oprieť, ale toľko nahodených, zaujímavých a zahodených, nerozpracovaných motívov ako v DAMIENOVI sa len tak nevidí. Ani starodávne pozadie sprostredkované archeológiou, ani veľkolepé futuristické záležitosti okolo Thornových závodov, ani prebúdzanie sa Syna Satanovho, keďže Damien sám si nie je zo začiatku vedomý svojej podstaty! Totálne nevyužitá celá možnosť príťažlivej psychológizácie, jeho uvedomenie príde tak, že mu to niekto musí vyzvoniť! (najzaujímavejšia scéna pre mňa rozhodne tá, v ktorej sype letopočty.) Trestuhodne nevyužitý on samotný, uhrančivý fagan - vo filme je veľa všetkého ostatného, len nie samotného Damiena, ktorý by ma práve tu zaujímal, tu mal byť nielen podľa názvu on hlavným, nie ako v predchádzajúcom filme, kde boli predsa len podstatnejší rodičia než decko, čo nič nechápe (alebo hej?, to bola tá vzrušujúca otázka)... namiesto toho sledujeme zmeť náhodne strácaných motívov, vrcholne trápne alebo vôbec nespracované úmrtia (to už len mi je horor, keď niekto začne pučiť oči a potom ho drapne infarkt!) a nudnú kópiu rodičovskej drámy z prvého filmu. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Oproti kultovemu Donnerovmu Omen 1 je toto podstatne slabsi film. Ponajprv vrcholny demental /pardon, satan/ vzbudzuje hrozbu iba obcas, a tak som si strasidelnej atmosfere musel trochu dopomahat : dodatocne som si zaskripal zubami, popripade som si obcas otvaral a zatvaral 30 rokov nenaolejovane dvere. To som praktizoval vzdy, ked Don Taylor zabudol, ze toci horor - aby som vedel, ze sa treba dacoho bat! Takze podstatne slabsie pokracovanie kultoveho Donnerovho Omena. Za zmienku stoji ucast vyborneho Williama Holdena tuna /Sunset Boulevard, Wild Bunch/. 66 % ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (10)

  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)
  • Baskytarista a frontman skupiny Iron Maiden Steve Harris se tímto snímkem inspiroval a nahrál podle něj v roce 1982 CD "The Number of The Best". (Terva)
  • Jedná se o poslední kinofilm herce Lewa Ayrese. (Pumiiix)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (viac)

Reklama

Reklama