Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Eva Nová v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou je príbehom ženy, ktorá by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je abstinujúca alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou. Teraz sa chce vrátiť do života, ktorý mala kedysi. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Pro mě dost slabý a prázdný film, kterému se jakékoli hlubší emoce vyhýbají, nebo jsou dokonce maskovány za primitivní vulgarismy. Vše se tu zmítá v dějové i režijní monotónnosti, zakončené nestoudně kýčovitou bazénovou scénou, jež nejenže rozhodla o mém hodnocení, navzdory skvělé Vášáryové, která by ovšem musela 106 minut improvizovat, aby mohla naplno předvést své herectví, ale hlavně určuje konkrétní cílovou skupinu diváků, kterým je film, dle mého, určen. ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Zhruba ze dvou třetin silný a přesný portrét stárnutí, slabosti a odcizení. Marko Škop má jako dokumentarista cit pro vystižení sociálního zázemí postav bez nadbytečného vysvětlování. Prostě ví, kam se má kamera dívat a jak. Dusivá komořina i zvláštním způsobem sebereflexivní film bohužel v poslední třetině svojí intenzitu rozředí v nadbytečných a opakujících se scénách mizérie a koukání se do zrcadel. Je za tím cítit jasný režijní koncept (Eva se do zrcadla dívá už na začátku), ale zároveň z toho také trčí určitá konstrukce, která na rozdíl od rodinné linie až příliš přímo zobrazuje to, co je divákovi zřejmé mimoděk. Scény z domova důchodců a recepce trochu zaměňují empatii za exploataci. I závěr v bazénu pak vyzní trochu rozpačitěji než vrcholné scény z první části, kdy kamera přesně ví, jak velký odstup od děje a postav má udržet. Eva Nová se nicméně v kontextu současné festivalové kinematografie nemá zač stydět. Přes svoje nedostatky je totiž při věci. Silné *** / slabé ****. ()

Reklama

Zero_Signal 

všetky recenzie používateľa

Žiaden iný film ma nepoloží na kolena tak ako Eva Nová. Určite jeden z najlepších slovenských filmov. Veľká pocta Markovi Škopovi a najmä Milke Vašáryovej. Keby to nebolo zo Slovenska ale trebárs z Británie, tak by to vyhralo oscary za najlepšiu réžiu, scenár, vedľajšieho herca a najmä za hlavnú herečku. Bez pochýb. ()

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Smutný film. Životný príbeh herečky, ktorá zostarla, príbeh jej rodiny. Smutný príbeh ľudí, ktorí bohužiaľ takto žijú a je ich čoraz viac. Film Eva Nová je naozaj o výbornom výkone herečky s veľkým H. Pani Emília Vášáryová zas a znova ukazuje svoje herecké umenie. No nezaostal ani Milan Ondrík v postave jej syna. Filmu dávam 75%. ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Taký štandartný, ničím nevynikajúci slovenský film ponovembrovej éry. Akurát s lepšími hereckými výkonmi a kvalitnejšou atmosférou ako sme zvyknutí. Nič extra sa z toho však nevykľulo. Stále sa nemôžem zbaviť dojmu, že slovenskí režiséri sú príliš priehľadní a disponujú minimálnym zmyslom pre nečakané zvraty alebo agresívnejšie zásahy do deja. Evá Nová je v psycho sonda do nešťastného života ženy, bývalej herečky a alkoholičky, ktorá po návrate z liečenia hľadá zmysel ďalšieho byťia. Vďaka naturalistickej Škopovej réžii sa na to pozorelo dobre, nudných pasáži bolo máličko, ale aj tak tomu ešte niečo na vrch chýbalo. Nejaké nepríjemné pošteklenie alebo väčšia dramatickosť. Buďme však nakoniec radi, že sa aspoň niečo točí... 60 %!! ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • Takmer všetky fotografie z minulosti Emílie Vášáryovej, použité vo filme, pochádzajú z albumov herečkinej obdivovateľky, ktorá ich zbiera od dvanástich rokov. (ambron)
  • Závěrečná scéna v bazénu se točila při teplotě 15°C. (klukluka)

Reklama

Reklama