Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V horách Pangani, ztracených uprostřed centrální Afriky, žije pětimetrový gorilák Joe. Jeho nejlepší kamarádkou je půvabná dívka Jill (Charlize Theron), jejíž maminka, slavná vědecká pracovnice, studující život goril, zahynula kulkou pytláků. Ze stejného důvodu je sirotkem i Joe, přerostlý opičák s dobrým srdcem a výjimečnou inteligencí, kterého dokáží k nepříčetnosti rozzuřit lidé lovící zvířata. Sympatický lovec Greg O'Hara (Bill Paxton) používá pouze uspávací střely a jeho úlovky čeká pohodlný život v rozlehlé kalifornské rezervaci. Joe ovšem podobné jemnosti příliš nerozlišuje a jejich první vzájemné setkání končí zničením několika jeepů. Podobně silné antipatie cítí ke Greggovi i Jill, ale když se na Joeovu stopu dostává skupina krvelačných pytláků, využije lovcovu nabídku a odjede i se svým pětimetrovým chlupatým přítelem do Kalifornie. Ale ani tady nemá Joe klid . Jeho obří tělo se málem stane hrůznou trofejí distingovaného techno-pytláka, který před dvanácti lety zastřelil obě maminky. Opičákovi se naštěstí podaří s pomocí Gregga a Jill uprchnout do rušných ulic Los Angeles, kde ztropí pořádné pozdvižení. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (86)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Filmů na motiv King Konga už tady bylo hodně a tenhle se od nich moc neliší, ale přece jenom příběh je v různých částech pozměněn a tak to naštěstí neni jenom remake. Za to je to ale typicky rodinný film a tak v něm nemůžou chybět totálně záporný postavy a na druhý straně zase strašně hodný, ale jelikož hodnou hraje Charlize Theron tak mi to ani nevadilo a když už to bylo na mě přílišně trapný, tak jsem se mohl aspoň koukat na ní. Ale jediný co mě na tomhle docela překvapilo jsou triky velkýho Joea, protože na to že to je celkem starý a že to nevypadá na nějaký vysokorozpočtový film, tak vypadal dost dobře a to u takovýhleho filmu docela potěší. ()

jenik71 

všetky recenzie používateľa

Že jde o klon slavnějšího King Konga mi vůbec nevadí. Velký Joe se mi opravdu líbil. Jak zpracováním, přírodou, tak i efekty. Velmi sympatická je tu také Charlize Theron. Jako rodinná podívaná je to rozhodně dobré a přiměřeně dojemné. Čtyři hvězdičky dávám také proto, že tak nízké celkové hodnocení si Joe na CSFD určitě nezaslouží. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nebudete vedľa ak tipujete, že je to niečo ako King Kong. Filmy majú mnoho spoločného. Podobný dej, krásnu blondínku, ktorá nad ním drží ochrannú ruku i zloduchov, ktorí na ňom chcú zarobiť. Podobnosť mi nevadila, film má čo ponúknuť, hlavne mladšiemu publiku, pre ktoré je určené predovšetkým. Na mladú Ch. Theron je radosť pozerať, vtedy ešte taká hviezda nebola, ale talent i krásu mala na rozdávanie už vtedy. Finále s ruským kolom v závere bolo veľkolepé, nečakal som žiadne veľké deštrukcie. Úroveň trikov je rôzna, ale gorila je na tom prekvapivo dobre. Ako rodinný film spĺňa takmer všetky požiadavky. Nemám veľmi, čo vytýkať, deti budú určite spokojné a ja štvrtú hviezdu pridávam za krásnu a talentovanú Ch. Theron. 80%. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Síce je to prostoduchá kingkongovská variácia, ale ako milý rodinný film to funguje na jednotku. Z detstva naň mám jedine príjemné spomienky. Dnes mi to príde trochu infantilné, naopak krásu Charlize Theron som vtedy ešte nevnímal, kým teraz ju považujem za veľký klad snímky. Má to ale dobré triky (Joe sa môže kľudne porovnávať s Kongom Petera Jacksona z roku 2005), fajn hereckú zostavu a rodinnú atmosféru, akú môže mať len film podobného typu. (70%) ()

Merggie 

všetky recenzie používateľa

Krásna Charlize Theron v úlohe Jill, ktorá si vždy dokáže nájsť pochopenie pre Joea - velikánsku gorilu. Vychádzajú spolu výborne, no všetko sa komplikuje po príchode do kalifornskej ZOO. Nemení sa vzťah, ale rozsah výbehu. Joe sa stáva atrakciou i terčom zároveň. Zálusk na mäsko má totiž kadekto. A tak prichádza Rade Šerbedžija, vďaka ktorého intrigám sa LA poprevracia naruby. Znie to ako rozprávka, ale je to naozaj tak. Dokonca je v tom aj pomsta. Vynikajúci casting, naivný príbeh, ale určite pútavejší ako ten s veľrybou. Samozrejme, záverečnú dobročinnosť si tvorcovia mohli odpustiť, ale na mňa to zabralo. Som asi nejaký precitlivelý. Ozaj, rád by som vedel, kde sa počas nakrúcania zdržiaval Michael Clarke Duncan. Je tiež mocný, urastený a ľudia mu spočiatku nedôverujú! ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Když Bill Paxton a Charlize Theron stojí ve vchodu do divadla, na pozadí je vidět filmový plakát Knihy džunglí od Disneyho. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama