Reklama

Reklama

Bílý tygr

  • India The White Tiger
všetky plagáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jestli chce ambiciózní řidič bohaté indické rodiny uniknout před chudou a začít podnikat, musí vzít rozum do hrsti. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (80)

classic 

všetky recenzie používateľa

„Biely tiger” pochádzal z naozaj veľmi biednych pomerov, a s "trvalým pobytom" kdesi v zapadnutej obci Laxmangar v Indii, pričom zrejme nechcel skončiť, ako jeho mnohí vrstovníci, a tak sa pevne rozhodol chytiť osud poriadne za pačesy, kedy bude musieť začať od samotnej píky, a to predovšetkým u zhýralého majiteľa pôdy "Bociana" , ktorý má dokonca i dvoch podarených synátorov, medzi ktorými by som určite našiel aj najmladšieho Ašóka, čo disponuje vskutku neuveriteľne pôvabnou, ale zároveň i absolútne nepredvídateľnou manželkou Pinky. Istou zhodou okolností, sa práve táto vzácna, "mačkovitá šelma," postupne dostáva čoraz bližšie ku svojim najväčším rivalom, čo je ináč pre niektorého z nich, obzvlášť fatálne rozhodnutie, si ju pripustiť oveľa bližšie k telu, než sa vôbec prislúcha, alebo stručne povedané: „Ako sa z chudobného chlapčiska z čajovne, zámožným podnikateľom stal ?” . Balram Halwai bol príliš ambicióznym jedincom, aby si potom trúfal "Ašókom Sharmom" sa stať, ale to je už povedzme trochu iná história, na ktorú tiež príde automaticky rada, a to až konkrétne v takom význame, kde vás asi kompletne prejde úsmev na tvári... ? Vždy sa zrovna stane to, čo najmenej očakávame, a či ani nie ? Stúpať po kariérnom rebríčku, sa dá rôznymi spôsobmi, na ktorý mimochodom Balram / Ašók, vynaliezol kľúčový patent. / Po menšej odmlke, kedy som sa extra nevenoval pozeraniu najnovších filmov, som konečne naďabil na zaujímavý, indický snímok, nominovaný na Oscara za adaptovaný scenár, podľa knižnej predlohy Aravinda Adigu, a je to na ňom aj patrične vidieť v celej svojej nefaľšovanej kráse a s odvrátenou stranou spoločnosti. Iránsko-americký tvorca Ramin Bahrani, nielenže napísal mimoriadne štipľavý scenár, plný samých prekvapení a zvratov, ale súčasne taktiež stál i za kamerou, aby nakrútil úplne nebollywoodský film, ktorý sa našťastie zaobišiel bez typických tancov a spevov, či krikľavých kostýmov v troj-hodinovej, prepálenej stopáži, na čo by som si inak asi netrúfol...? V žiadnom prípade nie som znalcom bombajskej kinematografie, od ktorej zakaždým bočím na kilometre, ale nevylučujem, že v "blízkej budúcnosti" opäť nevkročím do tej istej rieky. Ak by dajme tomu v obsadení figurovala Priyanka Chopra Jonas, dal by som si určite povedať, len to by musel byť podobný žáner. Ona bola skôr sekundárnou záležitosťou, kedy občas spríjemňovala dianie na plátne, pretože na ňom "triumfoval" najmä herec Adarsh Gourav, na ktorého pleciach spočívala celá ťarcha filmového počinu. Atypický príspevok od Netflixu. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Divak se asi sotva ztotozni s nejakou postavou, ale o to tady myslim ani nejde. Jinak spousta trefne kritiky na celou Indii, ale hlavne konstatovani skutecnosti. Ne, ze bych jim neco zavidel, ale obdivuji jejich jinakost, at uz ve zpusobu zivota, filmu, humoru nebo jidla. Indicky film ma budoucnost, o tom zadna... ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Pozoruhodná a zároveň velmi rozporuplná záležitost, existenciální drama úplně obyčejného chudého kluka s minimálním vzděláním mě vtáhlo, Indie je tu vyobrazena se všemi svými neduhy poměrně dost reálně, řekla bych, že až nepříjemně pravdivě.. No a s ohledem na skutečnost, že nemám červenou tašku a nikdy mít nebudu, nechci rozbíjet lahve, hodnotím shovívavě, neb jsem v sobě našla pochopení, nikoli však souhlas.. Adarsh Gourav se zhostil své role zajímavým způsobem, líbil se mi.. ()

Michelle75 

všetky recenzie používateľa

Jako návod na zbohatnutí by tohle nemělo fungovat nikde, navíc ten konec, kdy mám věřit tomu, že jiná možnost není a je to vlastně správné, mě dostala. Co bude se zbytkem nemalé rodiny je celkem jedno. Všude jsou chudí a všude bohatí. První půle mě bavila a věřila jsem v něco jiného, druhá polovina mě nudila a přímo sr..., docela zklamání. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Na tomto filmu je sympatické to, že ač je z Indie, indický moc není. Naopak. Amík Ramin Bahrami ví, jak natočit originální a neotřelou filmařinu. Plno filmařských nápadů pokrývá příběh průměrného Inda, který dělá všecko proto, aby nemusel žít v nuzných podmínkách a tak na sobě maká. Hodně zajímavé bylo sledovat, jak se jeho postava v průběhu filmu vyvíjí a závěr, byť se Vám nemusí líbit, je asi opravdu takový, jak má být, když se chcete v indickém světě prosadit. Jak řikám, zatraceně neotřelé. Sice Vám hlavní postava nepřiroste k srdci, ale budete jeho životní příběh sledovat s neskrývaným zaujetím. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (3)

  • Väčšina hlavných postáv je vykreslená ako zvieratá, ktoré symbolizujú ich povahu. Napríklad biely tiger Balram (Adarsh Gourav) za to, že bol vypočítavý a nebezpečný, jahňa Ashok (Rajkummar Rao) za to, že bol mäkký a rozmaznávaný, Mukesh (Vijay Maurya) ako mungo a otec (Mahesh Manjrekar), ako bocian. (belinko)

Reklama

Reklama