Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu je Jan Kavka (Milan Ondrík). Štyridsaťročný záchranár z malého mesta práve opustil manželku Evu (Dominika Morávková-Zeleníková). V okamihu rozchodu sa Eva stane tragickou obeťou zločinu. Z Jána je vdovec, ktorý žije s vedomím, že ženinu smrť nepriamo zavinil a neprišiel jej v kritickej chvíli na pomoc. Útočisko pred neodbytným pocitom viny nachádza vďaka kamarátovi Michalovi (Hynek Čermák) v miestnom boxerskom klube. Spriatelí sa s Michalovou zverenkyňou Gretou (Leona Skleničková), ktorej telocvičňa nahrádza nepoznanú rodinu. Vyšetrovateľ Dvořák (Vladimír Javorský), ktorý má prípad smrti Evy Kavkovej na starosti, naráža na množstvo podivných okolností. Ukazuje sa, že páchateľ, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský), je informátorom pod ochranou vyšetrovateľky z protidrogovej centrály Mudrovej (Kristýna Frejová). Jan chce veriť v spravodlivosť aj v to, že sa dokáže s pomocou svojich priateľov vrátiť do všedného života. Ale obava z toho, že by vrah nakoniec mohol uniknúť trestu, ho privedie k rozhodnutiu vydať sa na vlastnú cestu odplaty za nečakaných okolností a s neistým výsledkom. Nájde okrem pomsty aj stále nenájdené odpustenie sebe samému? (Continental film)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Celkově se hodně natáčelo v Ústí nad Labem. Podchod, ve kterém Eva (Dominika Morávková-Zeleníková) běhá a je sražena, se nachází pod železniční stanicí Ústí nad Labem západ. Budovu i kanceláře, ve kterých se pohybuje Dvořák (Vladimír Javorský), ztvárňuje opravdová pobočka kriminální policie v ulici Velká Hradební. (RedBoryyys)
  • Byt Jana a Evy byl kompletně postaven v prostorách budovy areálu Nákladové nádraží Žižkov. (Falcon)
  • Záchranářská akce se odehrává v průmyslovém areálu Setuza Ústí nad Labem. (Falcon)
  • Jezero, kam Jan (Milan Ondrík) sype popel, je lom Kosov nedaleko Berouna. Milan Ondrík se koupal ve čtyřech stupních. (Falcon)
  • Benzinová pumpa je reálná pumpa v areálu Agro Jesenice. Točilo se v noci a z jednoho z okolních bytů přišla stížnost na rušení filmovým světlem. Producenti pozvali majitele na plac, podívat se, co se tam děje. Zůstal se štábem celou noc a nadšeně sledoval filmovačku. (Falcon)
  • Jan Jankovský kvůli své postavě feťáka hodně zhubnul. Milan Ondrík se musel během půlročního natáčení dvakrát holit a dvakrát si musel nechat narůst vousy. (Falcon)
  • Vyjma dvou herců jsou dozorci ve filmu opravdoví dozorci, zaměstnanci Vězeňské služby. (Falcon)
  • Natáčelo se ve Vazební věznici v Hradci Králové. (James87)

Reklama

Reklama