Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Posledné recenzie (125)

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Ako prvé musím napísať, že som fanúšik kníh. Takže viem, ako vyzerá pôvodný príbeh, ktorý vyšiel priamo z hlavy Franka Herberta. A tým pádom bohužiaľ nemôžem byť fanúšik tejto filmovej podoby...Prvej Dune som dala 3 hviezdy s privretím všetkých oči, s očakávaním, že druhá časť aspoň čiastočne napraví to, čo prvá pokazila. Nestalo sa... Dokonca by som povedala, že to celé len zhoršila. Duna je epos, veľmi ťažko sfilmovateľný... s množstvom ,,vedľajších myšlienok,, ktoré ale dávajú celku zmysel. Do filmu sa to všetko nevopchá, a tým pádom to celé stráca podstatu. Ale už aj keď opomeniem tieto prešľapy, faktom ostáva, že mohli byť zachované minimálne hlavné povahové a fyzické črty postáv... Paul mi v celom filme príde ako splašený, rozmaznaný fracek, neschopný prijať skutočnosti a pripustiť fakty. V knihe je pravý opak... Chani, v knihe tak silná osobnosť, z tej urobili žiarlivú bábiku s minimálnou schopnosťou sebaovládania. Duncanovi chýba jazva okolo úst...Imperátor je starý, šedivý, senilný dedko... Kniha ho opisuje ako hrdého človeka s červenými vlasmi a hranatou tvárou... Mladý na-baron Freyd je v knihe tmavý s kučeravý vlasmi, nie holohlavý ,,nácek,, A ozaj dosť podstatná vec je, že Paul mal s Chani syna a jeho sestra Alia, už bola na svete, keď porazil Harkonenovcov. A zohrala v tom podstatnú úlohu...A takto by sa dalo pokračovať ďalej a ďalej. Z filmu človek, ktorý nečítal knihy, nemá šancu pochopiť odkiaľ sa berie melanž a akú súvislosť má s červami. Akú súvislosť má celý vesmír s melanžou... Ale hlavne, že sú tam dlhé, absolútne zbytočné zábery púšte... Veľa prázdnych rozhovorov...nelogických činov... Miestami som sa cítila, že pozerám dokument o obyvateľoch Sahary. Za mňa zle...Stratil sa duch a podstata celej Duny. Normálne sa obávam tretej časti, ktorú plánuje natočiť. Podať Spasiteľa Duny tak aby sa zapáčil masám a pritom sa držal knižnej predlohy, no neviem, neviem... Spasiteľ Duny je dosť ťažký oriešok.

plagát

Vianočný príbeh (2022) odpad!

Ak sa chcete počas Vianoc mučiť, určite siahnite po tomto príbehu. Možno, že si privodíte aj nočné mory, ako ja. Za prvé, také množstvo nesympatických ľudí pokope som už dávno nevidela. A navyše ešte aj bez hereckého talentu... Česť výnimkám - pani Bohdalová. Za druhé, film nemá ani len malú štipku vianočnej atmosféry. Je to jedna veľká, bezduchá prázdnota... Chaotické, nelogické, nezaujímavé, otravné, plytké... Človeka, ktorý mal na starosti kasting, by som v momente vyhodila. Takže odporúčam zďaleka sa vyhnúť tejto ,,vianočnej,, trapošine.

plagát

Tri zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Na terajších mladých hercov sa naozaj nedá pozerať. Je to utrpenie. Nielenže je hlavná hrdinka maximálne nesympatická, ale ešte by som ju poslala späť na talentové skúšky, ktorými nechápem ako mohla prejsť... Naše deti zo škôlky podávajú lepší výkon na vianočnom predstavení. O tom, že rozprávka nemá žiadny hlbší zmysel, nedajbože ešte zaujímavý dej ani nehovorím... Tá jedna hviezdička je za pána Vajdu, ktorý tam jediný za niečo stál.

Posledné hodnotenia (958)

Duna: Časť druhá (2024)

03.06.2024

Shiti Hanta (2024)

27.04.2024

Jedeme na teambuilding (2023)

11.04.2024

Válečná jeptiška - Série 2 (2022) (séria) (S02)

11.04.2024

Válečná jeptiška (2020) (seriál)

11.04.2024

Na maděru (2023) (seriál)

11.04.2024

Alfa samci - Série 2 (2024) (séria) (S02)

11.04.2024

Alfa samci (2022) (seriál)

11.04.2024

Irské přání (2024)

11.04.2024

Reklama