Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Animovaný

Zaujímavosti k filmom (8)

Dvanásť opíc

Dvanásť opíc (1995)

Šváb, ktorého James Cole (Bruce Willis) vezme ako vzorku z povrchu, je druh rodu Gromphadorhina. Pôvodne sa vyskytuje na ostrove Madagaskar a v zimných podmienkach, ktoré panujú vo filme, by neprežil.

Kolberg

Kolberg (1945)

Pri natáčaní jednej z masových scén prišli dvaja komparzisti o život. Scéna sa však dotočila, akoby sa nič nestalo.

Dobyvatelia stratenej archy

Dobyvatelia stratenej archy (1981)

Pavúky vtáčkare, ktoré Jones (Harrison Ford) striasa zo seba a kolegu v úvodnej scéne v jaskyni, sa odborne volajú Brachypelma smithi. Ich jed pre človeka nie je nebezpečný a pôvodný výskyt majú v suchých oblastiach Mexika, takže v pralese Južnej Ameriky nemajú čo robiť.

James Bond: Chobotnička

James Bond: Chobotnička (1983)

Pavúk, ktorého Bond strasie z nohy pri úteku cez džunglu, je druh rodu Poecilotheria. Jeho jed je dosť silný na to, aby malo uhryznutie aj nejaké vážnejšie (nie smrteľné) zdravotné následky.

James Bond: Diamanty sú večné

James Bond: Diamanty sú večné (1971)

Škorpión použitý na zabitie pašeráka diamantov patrí do rodu Pandinus. Jeho jed je pre človeka absolútne neškodný. Obýva pralesné oblasti Afriky a v púšti, kde sa scéna odohráva, nemá čo robiť.

James Bond: Dr. No

James Bond: Dr. No (1962)

Pavúk Vtáčkar, ktorý je nastrčený do Bondovej postele, sa odborne volá Acanthoscurria antillensis. Pôvodný výskyt má práve v karibskej oblasti a jeho jed nie je pre človeka veľmi nebezpečný.

Za mrežami

Za mrežami (2005)

Pri zábere na väznicu vidíme prebehnúť škorpióna. Je to druh rodu Heterometrus. Pôvodne sa vyskytuje v pralesoch Ázie, čiže v texaskej púšti nemá čo robiť.

Reklama