Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dokumentárny

Recenzie (20)

plagát

The Bear That Wasn't (1967) 

Veľmi pekné poetické dielko s typickým rukopisom Chucka Jonesa.

plagát

Derren Brown: An Evening of Wonders (2009) (relácia) 

Tlieskam! Týmto divadelným turné dal Derren facku všetkým konšpiračným skeptikom, pretože predvedené triky sa odohrávali pred zrakmi tisíciek ľudí, rovnako si z tohto obrovského davu vyberal dobrovoľníkov. Kedysi som si myslel, že naozaj číta ľuďom myšlienky cez mimozmyslové vnímanie (ESP), čoho následkom bol môj krátky flirt s ezoterikou. Hej, bol som riadne blbý. Brownovi v divadle však dávam plný zásah, hoci by ma zaujímalo, do akej miery boli predstavenia počas celého turné podobné a či mu vychádzali aj zo začiatku. Pred sfilmovaním tohto záznamu mal už za sebou totiž vyše 80 repríz.

plagát

Derren Brown: Ruská ruleta (2003) (relácia) 

Nuž, tento kus od Derrena je ťažko čitateľný. Klamstvo sa dá detekovať čiste z ľudského hlasu, ale spoliehať len na túto schopnosť mi pripadá príliš riskantné. Raz o tom snáď napíše pamäti. Každopádne, bol to solídny nervák, ale nebavilo ma to tak ako jeho elegantnejšie kúsky.

plagát

Derren Brown - Mesiáš (2005) (relácia) 

Skvelá sonda do ľudskej mysle a jej čudnej potreby - poverčivosti, tak typickej pre intelektuálne nesmelých jedincov. Samozrejme, kriticky mysliaci človek by zrejme Derrenovi nenaletel, takýto však tvorí menšinu. Jednu hviezdu uberám za to, že Derren týmto nedemonštroval neexistenciu dotýkaných javov, lež vyprahlosť kritického myslenia v radoch tých Američanov, nad ktorými tu v Európe iba krútime hlavami.

plagát

Derren Brown: Magie a manipulace mysli (2004) (relácia) 

Ako nikdy nezabudne podotknúť Derren, všetky jeho šou sú kombináciou mágie, sugescie, psychológie, zavádzania a šoumenstva. Práve vďaka proklamovanému zavádzaniu uvádza občas do rozpakov nielen širokú, ale aj odbornú verejnosť. Príkladmo, Derren predvádza trik s doslovným naučením textu hrubej knihy za 20 minút. Je to trik starší než samotný Derren, ten sa však rozhodol všetkých zmiasť a svoju schopnosť pripísal tzv. fotočítaniu. Na druhej strane, neraz veľmi presne vysvetlí, ako trik prebehol. Metodiku väčšiny Derrenových trikov poznám. Z toho môžem usúdiť, že Derren je nielen majstrom fachu, ale volí aj skvelý spôsob, ako svoje umenie odprezentovať. Väčšinu trikov síce za neho už dávno vymysleli iní, Derren ich však rafinovane vylepšil. Jeho prínos je však nespochybniteľný v oblasti trikov založených na princípoch hypnózy a neuro-lingvistického programovania. Už len za toto si zaslúži solídnych 5*. Update: všetky hodnotenia, ktoré podozrievajú Derrenove kúsky za kamerový trik či kolaboráciu s hercami, sú bezcenné a vznikli z omylu zapríčineného nevedomosťou.

plagát

Panelstory aneb Jak se rodí sídliště (1979) 

Treba vidieť, precítiť a zaradovať sa z toho, že to je už za nami. Kompatibilita ľudského šťastia s takýmto depresívnym a šedivým prostredím je po zhliadnutí tohto filmu mimoriadne ťažko predstaviteľná.

plagát

Grand restaurant pána Septima (1966) 

Žáner pri tomto filme je napísaný špatne. To nie je komédia, to je funesovka. A v tejto sa zo Septima stane skutočný hrdina :-) Scénku s muškátovým orechom tu predo mnou spomenulo 9 hodnotiacich. Niet divu.

plagát

Šťastnou cestu (1962) 

Plných päť hviezd za pôvab a kaskadérske vodičské zručnosti.

plagát

Lava-Lava ! (1995) (seriál) 

Ja plne chápem, že toto niekomu nemusí sadnúť, ja som sa však bavil kráľovsky :-D

plagát

Záhrada (1995) 

Dobre vymiesený filmový sonet, šmrncnutý typicky ospalým slovenským lyričnom, postupne sa rozvíjajúcim až do magického realizmu. Na začiatku sa to tak síce môže javiť, ale v tomto filme naozaj nejde o to, ako to nakoniec celé dopadne. Najviac mi učarovala hlavná postava a jej báječná, nenútená schopnosť nechať sa vtiahnuť do životom ponúknutých epizód, chápavo žasnúť a popritom sa letargicky nechať unášať zvyškami leta a zbližovať sa (nielen) so záhradou. Dal by som kráľovstvo za takúto schopnosť. Záverom ešte dobrá rada: Nepozerajte tento kus na laptope. Nezaslúži si to.