Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Krátkometrážny

Recenzie (36)

plagát

Neviditeľný (2020) 

Fakt parádny film ( ktorý ako celok funguje veľmi dobre ), so skvelým dejom a zvratmi. Máme tu tiež pomerne fajn hercov. Jediné čo ma štve, je nelogické chovanie postáv, a tiež moc nechápem tomu oblečku, on dodával aj super silu :D ???

plagát

Legendy zločinu (2015) 

Spočiatku vás film vtiahne do deja dvoch bratov živiacich sa nelegálnou mafiánskou činnosťou. Tom Hardy zvláda úlohu dvoch sociopatov absolútne excelentne. No v polovici sa dej dosť roztrhne a film akoby nevedel kam smeruje, a to ho veľmi kazí. No i tak ide o priemerný film, ktorý stojí za zhliadnutie.

plagát

Schindlerov zoznam (1993) 

Schindlerov zoznam je úžasný príbeh o človeku, pre ktorého znamenal ľudský život oveľa viac než čokoľvek iné. Schindlerova ľudskosť bola spracovaná fakt na jednotku. Tvorcovia a herci odviedli skvelú úlohu. A to, že bola celá snímka čiernobiela dodalo len na atmosfére. Záverečná scéna bola určite jedna z tých najlepších akú som kedy videl. Proste úžasný film a určite jeden z najlepších filmov aký som kedy mal tú česť zhliadnuť.

plagát

Můj rok se Salingerem (2020) 

My Salinger Year je fajn film pre fanúšikov literatúry ( tým som aj ja ), no pre ostatných toho moc neponúkne. Pravda je taká, že som čakal omnoho menej než to, čo som dostal. Dobre herecké výkony a v hlavnej úlohe sympatická herečka Margaret Qualley v roli Joanni. Každý kto nemá rád literatúru bude sklamaný, no pre ostatných je film zlepený ako tak dobre.

plagát

Terminator Salvation (2009) 

Kde začať, asi tam, že by bolo dobré celého Terminátora započatého Čiernymnegrom už konečne adekvátne ukončiť. Človek je zmätení z časovej osi, a rôznych paradoxov, ktoré sa v tomto filme a celkovo posledných filmoch s terminátorom objavujú. Salvation je jediný film zo série, ktorý je dosť suchý, má hnusné farby, no zase vyniká pomerne dobrým hereckým obsadením. Nechápem ako na niečo takéto nalákali Balea, lebo toto bolo riadne laciné. Ale v skutku fajn, ide o priemernú jednohubku, ktorá ako celok funguje pomerne dobre a oplatí sa vidieť.

plagát

Everest (2015) 

Skutočne parádny film o športe, ktorý mám rád a sám aj niekedy robím. Film na nič nečaká a rozbehol sa už od úplného začiatku, taktiež tu bolo skvelé herecké obsadenie, ktoré zabezpečilo skvelé herecké výkony. Ku koncu sa to zmenilo na parádnu medziľudskú drámu, a čo je podstatné, ide o príbeh podlá skutočnej udalosti. Proste paráda, každý fanúšik podobných športov a filmov podľa skutočnej udalosti by mal Everest určite vidieť.

plagát

Bezos: Najbohatší muž (2023) 

Bezos je film, ktorý človeka moc nezaujme. Ide o dosť suchý film, ktorý ťahajú dopredu ako tak fajn herecké výkony a túžba po doteraz nepoznanom „aspoň teda pre mňa“ príbehu o začiatkoch Jeffa Bezosa. Tvorcovia spracovali iba začiatky jeho podnikania a na záver nás informovali o tom, aký je Jeff bohatý, film by mal určite obsahovať aj to ako jeho impérium vyzerá dnes a tiež, čo všetko zlé i dobré Jeff spravil aby Amazon posunul tam kde je teraz. Oproti filmu o Stevovi Jobsovi alebo seriáli The Playlist o zakladateľovi Spotify je Bezos absolútny odpad, no každý kto má rád príbehy o úspešných ľuďoch by mal tento film určite vidieť, aj keď ide o dosť premárnený potenciál.

plagát

Na nože (2019) 

“Na nože“ je parádny film, ktorému som sa celé tie roky vyhýbal. Nebudem dlho chodiť okolo horúcej kaše. Kamera bola dobrá, obsadenie hercov tiež ( tí odviedli skvelé výkony, aj v oblasti humoru ). Film mi dosť pripomína “The Menu“ z roku 2022, podobne aj “Na nože“ obsahuje záver, ktorý bol veľmi predvídateľný a to mi dosť vadí ( v podstate som nepociťoval žiadne prekvapenie, ktoré vždy očakávam ). Aby som to zhrnul ide o cool a zábavný film, ktorý sa oplatí pozrieť a pre veľa ľudí to bude 5/5, no mňa sklamala tá predvídateľnosť a pevne dúfam, že niekedy niekto natočí film, ktorý mi uj*be dekel.

plagát

Strážcovia galaxie 3 (2023) 

Guardians of the GaYlaxy 3 sú určite najslabší z celej série. Film drží pokope pomerne dobre, no dal by sa skrátiť o takých 20 – 30 minút. Jediné čo robí príbeh zaujímavým je minulosť Rocketa, ktorá je spracovaná fakt kvalitne. Výkony hercov sú super, dosť vo filme vyniká najmä Dave Bautista ako Drax so svojim humorom. Hudba už nie je tak precízne zvolená ako v predchádzajúcich filmoch, a človeka už toľko neohúri, taktiež hranie sa s uhlami kamery je niekedy skôr na škodu a kazí to celkový zážitok z filmu. Druhý deň po vzhliadnutí zo mňa celý film nejak vyšumel, nešlo už o takú zapamätateľnú parádu ako kedysi, neviem kde sa stala chyba, a dosť sa obavám ‘what he is Gunna do with DC Universe‘. Ale aby som len nenadával, film má skvele CGI, nie je scéna kde by sa šetrilo alebo niečo by mi bilo do očí, skutočne sto percentné spracovanie ( posledný rok ani jediný super hrdinský film nemal takéto kvalitné CGI a ten chrcheľ, ktorý si DC odpľulo do kín ani radšej netreba spomínať ). Zhrniem to tak, že film je pomerne sklamaním, nejde už o tú nabitú komiksovku svojou akciou či hudbou, je vidno, že Gunn bral Adama Warlocka ako nejaký tréning na Supermana, a tak isto je na tom aj kamera. James Gunn to dosť odflákal, neviem ako je možné, že po Peacemakerovi a Suicide Squad 2 mu takto klesla kvalita.