Reklama

Reklama

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 4

Recenzie (471)

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

HODNĚ zábavné a neomaleně nekompromisní, i když tomu k závěru těžknou nohy - energické a nápadité formě vyprávění by trochu pomohlo, kdyby byl film o patnáct minut kratší. Godla definitivně stvrzuje, že fakt umí hrát a devadesátková atmosféra, podtrhovaná až cyberpunkově přepáleným barevným svícením, je přesně tak vtipně cool, jak být má. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

JA VÔBEC NECHÁPEM, KTO BY CHCEL ÍSŤ SÁM DOBROVOĽNE NA POLICIU. Invalidovi jsem moc nevěřil, ale zajímal mě. Kdybych ho neviděl, litoval bych - film prostě vtipný je (občas jednoduše, ale to vadí jen minimálně) a humorným způsobem vypráví o vážných věcech. Ať už je to rasismus, korupce nebo to, že ženy muže zklidňují (i když jsou často důvodem jejich neklidu). 70%. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Bez pochýb sa podarilo slovenskému filmu natočiť komerčne úspešný projekt. Invalid je priamočiara, vulgárna, odzbrojujúca čierna komédia podľa tarantinovského obrazu. Ale výsostne v našich reáliach! Príbeh frustrovaného neurotického muža, na ktorého snáď padlo celé nebo je komický do morku kostí, dokonca aj v malých detailoch, kedy sa divák len tak doblba škerí. Potešilo herecké obsadenie, kde Hološka predvádza svoj azda najlepší výkon. O Godlovi je už zbytočné rozprávať, tento najslávnejší rómsky herec v našich končinách je fantastický a robí s divákom divy. ()

Rimsy 

všetky recenzie používateľa

Sociální komedie nebo retro revenge akčňák? Vlastně cokoli chcete. Svižně sestříhané a sympaticky odlehčené vyprávění trpí nelogičnostmi a balancuje na hranici dobrého vkusu, většinou se však udrží na té správné straně. A zvládne u toho velmi dobře bavit. Více zde. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet EUR990,000║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $1,652,534▐  Iná haluz! S takýmto úletom by som nerátal z našej produkcie ani náhodou. Trošku ľutujem, že som neišiel aj na to do kina, sa mi to podľa plagátu zdala riadna blbina, čo nakoniec aj bola ale dosť úderná, trefná. Režisér Jonáš Karásek sa teda zas osvedčil že vie náramne narábať s témami, ťažil z krásnych 90.rokov a dosť nápadito z toho ťažiť čo sa dá.  /80%/ ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (25)

  • Vo filme si zahrali aj skutoční trnavskí obvodní policajti. (m.a.t.o.)
  • Scéna na vrátnici policajnej stanice, Laco: "Dobrý, došiel som nahlásiť jednu vec." Vrátnik: "Jakú vec?"  Vrátnika hrá slovenský raper Branči Kováč alias Vec. (Dance29)
  • "Pražák" by po strele do hlavy v žiadnom prípade nenabral takú kinetickú energiu, aby preletel cez stenu. Pri detailnom pohľade si môžete všimnúť, že stenu prerazil chrbtom a nie hlavou. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama