Reklama

Reklama

Krotitelia duchov: Mrazivá hrozba

  • Česko Krotitelé duchů: Říše ledu (viac)
Trailer 7

Obsahy(1)

Callie (Carrie Coon) a Gary (Paul Rudd) sa s deťmi po udalostiach z roku 2021 usadia v New Yorku a naplno sa venujú pomoci tým, ktorých trápia nepríjemní duchovia a prízraky. Keď však mesto uprostred leta náhle zamrzne, je jasné, že noví Krotitelia majú dočinenia s hrozbou, s akou sa ešte nestretli… (Itafilm)

Videá (15)

Trailer 7

Recenzie (162)

Wade Wright

všetky recenzie používateľa

Vidět tohle jako dítě jsem nadšenej. Má to spoustu hluchých míst a logických lapsů, Finn naprosto nevyužitej, finále antiklimatické. Ale ty jo, nechtěl jsem na to vůbec myslet. Možná mě při sledovaní posedl nějaký smířlivý duch, ale příjemně jsem se bavil. Je to průměrný rodinný film, ale je to takový ten rodinný film z roku 2011, co ho pořád opakují v televizi a vy si ho rádi pustíte. Krom toho je tu spoustu fajn gagů, nápadů, zajímavých duchů a artefaktů - takové ty věci, co se dřív do filmů dávali, ale teď už to nikdo nedělá. Režisér V tom domě straší je zpětně dost znát, já mám V tom domě straší ale moc rád, takže… fajn film, horší než Jasonův díl, ale jestli se Ghostbusters ubírá tímto směrem, osobně s tím nemám jako fanoušek problém - Kumal Nanjiani si krade každou scénu a svoji postavu idiota povyšuje na pomyslný top. ()

Sludger 

všetky recenzie používateľa

Film ťaží z nostalgie, je prepletený odkazmi na prvú časť, no všetko tam dlho trvá. Kým sa objaví záporák, prejde vlastne celý film a ako rýchlo sa objaví, tak rýchlo aj skončí. Pritom mi prišiel veľmi zaujímavý, ale nemal skoro žiadny priestor. Dej je veľmi priamočiary bez prekvapenia a veľkú časť priestoru majú aj staré postavy, hlavne Ray. Som trochu sklamaný, predošlý diel bol nabitejší. Tento mal len nostalgiu, nemal drive a ani zaujímavý príbeh. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Režisér Ivan Reitman natočil v roku 1984 film "Krotitelia duchov". Keďže táto duchárska komédia dosiahla divácky úspech, zrežíroval s tým istým hereckým obsadením aj druhú časť. Z oboch týchto titulov sa postupom času stali doslova kultové diela. Nadviazať na tieto dva filmy sa pokúsil v roku 2016 Paul Feig, keď natočil rozpačitú, feministickú verziu. Skončilo to ako prepadák. Oživiť slávu Krotiteľov duchov sa potom odhodlal až v roku 2021 Jason Reitman, syn Ivana Reitmana. Prebral štafetový kolík od svojho tatíka a zrealizoval titul "Krotitelia duchov: Dedičstvo". Bolo to veľmi príjemné prekvapenie, ktoré som ocenil plným počtom hviezdičiek. Preto som sa moc tešil na ďalšiu časť "Krotitelia duchov: Mrazivá hrozba". V roku 2024 ju zrežíroval Gil Kenan. Nie celkom sa mu však podarilo naladiť na sviežu retro vlnu predchádzajúceho Reitmanovho snímku. Ono to nie je úplne špatné, no niečo tomu chýba. Alebo som mal len príliš veľké očakávania? Neviem, ale viac ako tri hviezdičky tomu nedám. *** ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Restart z roku 2021, napriek svojim chybám, bol kompaktnejší. Frozem Empire je tuctovým doplnkom tejto ságy, ktorý v podstate stojí na jednom mieste a nedokáže sa posunúť ďalej a to aj napriek snahám celý príbeh alebo koncepciu servírovať v moderných šatách. Stále platí, že B. Murray v priebehu dvoch minút má vo svojom reči viac vtipnejších poznámok ako ostatní za celý film. Pre ne-fanúšikov prípadne začínajúcim divákom v dobrom prípade to bude na dve hviezdičky, pre hardcore fanúšikov sa to môže vyšplhať na slabú a krehkú trojicu hviezdičiek. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

A to jako bylo všechno? Hodina a půl plků o ničem, jedna návštěva knihovny a rychlý konec bez nějakých větších scén, triků a skutečného zla? Bez jakéhokoliv většího zvratu? Hvězdička navíc jen za původní partu, jinak jde o rodinnou selanku s rodinnými hodnotami jako že máme držet při sobě a věřit si navzájem. Což nic proti, ale ve Spy Kids to aspoň znělo uvěřitelně. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (VášaVF)
  • Toto je prvý film z franšízy Ghostbusters, ktorý bol vydaný po smrti spolutvorcu franšízy a otca Jasona Reitmana Ivana Reitmana. Ten posmrtne získal kredit ako producent po boku svojho syna a Jasona Blumenfelda. Film je venovaný Reitmanovej pamiatke a oslavuje 40. výročie prvého filmu. (Arsenal83)
  • Kumail Nanjiani uviedol, že tvorcovia filmu čerpali inšpiráciu z animovaného seriálu The Real Ghostbusters (1986–1991), pričom poznamenali, že „chceli urobiť dlhú epizódu animovaného seriálu“. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (viac)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (viac)

Reklama

Reklama