Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nepolapiteľný masový vrah terorizuje svojimi rituálnymi vraždami rodiny v Los Angeles. Počet jeho obetí rastie a je iba jediný muž, ktorý je schopný odhaliť vrahovu totožnosť - málovravný a tajuplný detektív Jack Cole (Steven Seagal). Policajné oddelenie v L.A. ho dá dokopy so skúseným vyšetrovateľom Jimom Campbellom (Keenen Ivory Wayans) a táto dvojica - nie príliš nadšená zo vzájomnej spolupráce - sa vydáva do ulíc. Čoskoro dôjde k ďalšej vražde, ktorej obeťami sa stali Coleova bývalá žena a jej nový manžel. Všetky stopy pritom ukazujú práve na Colea. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (257)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Když člověk zabíjí jiné lidi, je označen slůvkem vrah. Když vrah zabijí ve městě, kde je policajt Steven Seagal, už to není vrah, ale sebevrah. Steven Seagal vyšetřuje v Los Angeles tak zapáleně že přidělá práci úředníkům na magistrátu hlavního města Kalifornie - Los Angeles, ti totiž musí na rychlo začít schánět obrovský nezastavěný pozemek na vybudování nového hřbitova. Na branách největšího hřbitova v USA pak bude nápis : "Na tento hřbitov dodává mrtvoly výhradně a pouze Steven Seagal" . ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po troch veľkolepejších akčných filmoch sa Steven Seagal zase vracia k trochu menším žánrovkám, tentoraz ale predsa len k ambicióznejšej, ktorá akčný žáner kombinuje s kriminálkou o hľadaní rituálneho sériového vraha a dopadlo to samozrejme vynikajúco. Kedysi som sa tohto filmu ale trochu obával, keďže film dlhší čas nepripomína klasickú seagalovku, napríklad chýba i nejaká menšia rozbehová akčná scéna na úvod, ktorá ešte s nasledujúcim dejom nemá nič spoločné, miesto toho tu len Seagal zachráni mladíka pred samovraždou a rieši sa detektívny prípad, v ktorom by mal figurovať len jeden páchateľ, ale predsa len sa časom ukáže, že je za tým niečo viac. Kriminálna línia je nakoniec aj pomerne originálna, takže dejovo mi to prišlo nadmieru zaujímavé, Seagal tu ako protivníka opäť dostane celú organizáciu, takže sa to našťastie výrazne priblíži aj ku klasickej seagalovke a k tomu tu má aj plnohodnotného partnera, s ktorým sa výborne dopĺňajú. Jedine ma trochu mrzí, že tu vôbec nie je využitý aj osobný motív, vražda bývalej manželky hlavného hrdinu a jeho následné podozrievanie, toto malo celkom potenciál a film by to pravdepodobne ešte vylepšilo, ale nemôžem si sťažovať, aj takto je to skvelé. Plusom je aj obsadenie, ale skôr kladných a menej dôležitých záporných postáv. Steven Seagal je tu perfektný, charizmy má samozrejme na rozdávanie, v akcii má tiež stále čo ponúknuť a páči sa mi aj celá tá tajomnosť a dokonalosť jeho postavy, toto jeho velebenie ostatnými sa mi pri ňom vždy veľmi páčilo. Skvelo mu sekunduje Keenen Ivory Wayans, s ktorým majú mnoho výborných hlášok, dialógov a situácií, výborné vedľajšie postavy, len by to chcelo lepších záporákov, Bob Gunton a John M. Jackson ma zase tak moc nebavili, v iných filmoch tej doby mával Seagal podstatne zaujímavejších protivníkov. Akcia je očakávane vynikajúca, súboje síce za Seagalovou špičkou trochu zaostávajú, už nie sú tak moc zamerané na aikido techniky a navyše sa občas nájde aj nejaký horší strih, prípadne je kamera bližšie, než by bolo najvhodnejšie, ale aj tak sú stále perfektné a navyše doplnené skvelými situáciami, ktoré im predchádzajú, obvlášť všetky tie reči pred akciou v reštaurácii. Poteší aj výborná prestrelka, kde ma zaujal hlavne dôraz na výmeny zásobníkov, ale aj zvyšná akcia, obzvlášť efektný výbuch bytu. Najlepšia je bitka v reštaurácii a finálny súboj, ale všetka výraznejšia akcia je skvelá. Režijne sa to ešte určite dalo doladiť, hlavne atmosférou, ktorá vzhľadom na tématiku rituálneho sériového vraha mohla byť tajomnejšia a temnejšia, ale v rámci akčného žánru je to predsa len slušná úroveň. Takže za Seagalovou špičkou Glimmer Man trochu zaostáva, ale aj tak je to stále perfektný akčný film so skvelou zápletkou, akciou, obsadením a aj humorom. 87% ()

Reklama

otík 

všetky recenzie používateľa

Předposlední (před Lovcem policajtů) vskutku seagalovský drsný film, který navazuje na řadu prvních filmů o muži na správné straně zákona. Tentokrát si zahrál policistu vyšetřující rituální vraždy, za kterými se však skrývá daleko více než jen obyčejná vražda. Seagal, sice už s malinkým bříškem, ale stále ve výborné formě, předvádí to, co od něj čekáme – souboje tělo na tělo, dobrá kamera i střih nám přinášejí slušné souboje, dobrý partner, vtipné hlášky. Steven už sice i zde začíná některými hláškami (a zvláště tibetským růžencem) upadat do toho svého asijského mírumiluvného světa, naštěstí je to v umírněné míře a zní to spíše vtipně. Co je však na starších seagalovkách dobré, je vždy zajímavý příběh a dobrý záporák. Nejinak je tomu i tady a i proto považuji tento film za skutečně velmi dobrý a povedený. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch lepších filmů se Segalem, možná proto, že to je ještě pořád před tim, než začal svojí kariéru pomalu, ale jistě zabíjet debilníma sračkama co točí posledních 8 let, ale boužel tady se tvůrci jako vždycky rozhodli, že ze segala udělaj, skvělýho vtipálka, kterej má spoustu správnejch zásad, neni možný ho dostat na detektoru lží, protože dokonale ovládá svoje emoce a je prakticky s tim svým šťoucháním do nepřítele nepřemožitelnej a k tomu všemu tam ještě chodí v nějakým pyžamu, aspoň že Wayansovi tam občas nakopali držku a vypadá jakž takž jako normální polda z normálního americkýho filmu, ale to všechno se dá vydržet protože tady konečně nezachraňuje indiány, ale pořádně vyšetřuje, takže tomu dávám krásný 3* ()

adams89 

všetky recenzie používateľa

Na poměry Stevena Seagala patří Glimmer Man určitě k nadprůměrným filmům. Moje vysoké hodnocení vyplývá z toho, jak královsky jsem se u něj bavil. Dvojice neustále se kočkujících detektivů je dnes k vidění už skoro všude, ale tenhle pár má fakt něco do sebe. Lepšího partáka než Keena Ivory Wayanse (výtečný dabing Vladislava Beneše) ještě Steven určitě nikdy neměl. Nezapomenutelnými scénkami pro mně už dlouhou dobu zůstávají účinky jeleního penisu, dialog o filmu Casablanca či "placení" kreditní kartou ruské mafii. Nejslabším článkem tady je potom bohužel záporák s tváří Boba Guntona a ještě pitomější jeho věrný poskok. Dnes už by Seagal podobný film asi natočit nedokázal, což je velká škoda.70% ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (10)

  • Jedná sa o vôbec prvý film Stevena Seagala, kde používa okrem tradičného aikida aj čínske bojové umenie wing chun. V čase nakrúcania tohto filmu mu robil bodyguarda Randy Williams, majster wing chunu, s ktorým Seagal trénoval. Wing chun sa mu zapáčilo a rozhodol sa vo filme použiť niektoré techniky. Randy Williams bol tiež prvým majstrom wing chun, ktorý Seagalovi sprostredkoval kontakt na iného majstra kung fu, Samuela Kwoka, s ktorým Steven Seagal absolvoval v roku 2018 veľký spoločný seminár v Rusku (kazatelSVK)
  • Po dokončení filmovania Warner Bros. vykonali dodatočné úpravy, aby z filmu spravili tradičnú "seagalovku" – zrýchlili tempo scén, vystrihli mnoho komediálnych scén medzi ústrednou dvojkou a tiež takmer všetky scény s detektívovou (Steven Seagal) manželkou. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama