Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tridsaťročný vedec Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvadsaťdva akademických titulov a miesto knihovníka Metropolitnej verejnej knižnice, kde mu zverili zbierku legendárnych historických artefaktov, medzi ktorými nechýba Svätý Grál. Krátko po jeho nástupe členovia zlovestného Hadieho bratstva ukradnú časť Kopije osudu, ktorou rímsky vojak Longinus bodol ukrižovaného Krista. Flynn si uvedomí, že ak by získali ešte aj ďalšie dve časti artefaktu, stali by sa podľa legendy neporaziteľnými a mohli by ovládnuť a zničiť celý svet. Vedec preto musí odložiť okuliare, vstať od stola a pokúsiť sa získať artefakt späť, pokiaľ možno celý, aj so zvyšnými časťami. Jeho jediným pomocníkom je odvážna a atraktívna kolegyňa Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraňami sú vedomosti, bystrá myseľ a kniha písaná doteraz nepreloženým jazykom. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (363)

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: David N. Titcher .. Byl jsem na tento film dost zvědavý. Indiana Jones a jeho mýtická dobrodružství mám velmi rád. Jenže po chvíli jsem byl překvapen zjištěním, že tohle opravdu v žádné části nelze brát vážně. A ke konci, to už je opravdová parodie, zejména Kill Bill je zřejmě řejžův oblíbený film. Televizní zpracování zahrnuje fádní výpravu, průměrné triky a spoustu nejrůznějších chybek, za všechny do oči bijící rozepnutou bundu na rozevláté košili při horské cestě někde v (studiových) Himalájích. Mezi tím vším samozřejmě čeká nějaká ta akce, spousta náboženských artefaktů, typických tajuplných destinací, vtípků a hlášek. Celkově slušná jednohubka, lehká a osvěžující. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je strasna uchylarna, v tom dobrym smyslu. Bal jsem se, aby to nebyla jen trapna parodie na Indiana Jonese, neco ve stylu parodii z Leslie Nielsenem z poslednich let, ale k tomu nastesti nedoslo. Spis nez parodie na Indiho, to je film, kterej z popularity Indiho tezi. Na to, ze se jedna o tv film jsou herci nadprumerni, hlavne Noah Wyle je skvelej. Je to jako kdyby jste si predstavily Indiho bez bice, bez kuraze a drsnejch hlasek, mozna trochu chytrejsiho, ktery sedel celej zivot ve skole a pak ho vyhodily v dzungli - tohle je Flynn Carsen. Nejak se mi nezda to zarazeni filmu tady na csfd, spis to je dobrodruzna, mysteriozni komedie nez nejaky drama, thriller atd. Rek bych, ze film se spis vytahuje tim, ze je podobnej Indiana Jonesovi, nez aby to skryval, ale rozhodne na nej nema. Triky, i kdyz nejsou nak spatny, jsou dost poznat a i hudba, i kdyz je podobna te u Indiany je taky takova horsi. To co mi brani tenhle film odsoudit je fakt, ze jsem se po celou dobu skvele bavil, sledovat noumu Flynna byla fakt sranda, navic tu je spousta super hlasek a nekolik sparodovanejch scen z jinejch filmu (napr. Kill Bill). Celkove slabsi 4*. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Zábavka, ktorá sa hrá na Indyho a vôbec sa za to nehanbí. Napriek tomu, že televíznosť cítiť z výpravy aj scenára, triky sú slušné. Je to vtipné, dobrodružné a uletené - ja som sa bavil. Lepšie ako seriál RELIC HUNTER, no kinovým "vykrádačkám" (SAHARA, LOVCI POKLADOV) sa nevyrovná. Čím menej čakáte, tým viac dostanete... ()

Fallen_One 

všetky recenzie používateľa

Tupá a podbízivá vykrádačka Indiany Jonese, disneyovky Kačeři z Kačerova, Willyho Foga a jiných klasik. Klasicky blbí záporáci, trapnej hlavní záporák, idiotské herecké výkony a kungfu mniši. Od odpadu to zachraňuje snad jen...já ani nevim. Nepřipadá mi že by ten film vám nic nedal. Uvědomíte si, že na filmy podobného typu nemá cenu koukat. Pár scénáristicky zajámavých dialogů ušlo, ale byly asi tak přirozené jako mír na Zemi. ()

Revanx 

všetky recenzie používateľa

Low cost nového tisícročia a niečo čo dáva výrazu "moderný brak" nový význam. Ak sa vám podarí úplne vypnúť mozog, môžete sa celkom slušne baviť. Ak ostane aspoň jeho časť zapnutá, tak budete mať takmer plné zuby stupídneho príbehu, neuveriteľne slabých trikov a prehrávajúcich hercov. Jednoducho- za tie peniaze to mohlo byť horšie, Noah Wyle v úlohe knihovníka je celkom fajn a Sonya Walger je celkom sexi kosť. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)
  • Když je Flynn (Noah Wyle) doprovázen po schodech z knihovny ke svému prvnímu úkolu, strčí si knížku i s letenkami do tašky. V následujícím střihu, kdy je opět záběr na tašku, drží knížku v ruce. (Kubula333)

Reklama

Reklama