Reklama

Reklama

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska

(seriál)
Slovensko, 2006, 15 h 20 min (Minutáž: 24–27 min)

Epizódy(36)

Obsahy(1)

Boli ich desaťtisíce. Od drobných prečinov až po tie najhroznejšie zločiny. Z toho množstva prípadov je však iba niekoľko takých, ktoré si zapamätali celé generácie. Súčasný pohľad na dvadsaťštyri najznámejších kriminálnych prípadov na Slovensku očami expertov, vyšetrovateľov, aj pôvodných svedkov. Tušili by ste napríklad, že v čase najhlbšieho komunizmu hrozil našej krajine teroristický útok priamo z Ministerstva spravodlivosti? Spomínate si ešte na krvavú vzburu väzňov v Leopoldove a ešte stále vám vlasy dupkom vstvávajú pri zmienke Causa Čubírková? Pôvodný dokumentárny seriál Slovenskej televízie vás v nasledujúpcich týždňoch oboznámi o tom najzaujímavejšom z policajných spisov...
Jednotlivé časti:  1.-Vietnamský masaker
2.-Škrtič žien
3.-Nočný vrah
4.-Čubirková
5.-Nedokončená modlitba
6.-Dvojnásobná poprava
7.-Krutý osud taxikára
8.-Vražda bezdomovcov
9.-Smrť prichádza z hôr
10.-Nemilosrdní
11.-Horehronský rozparovač
12.-Odsúdení na smrť
13.-Sedem rokov nestačilo
14.-Nenapravitelný
15.-Vraždiaci novinár
16.-Unínska lúpež
17.-Teror na Ministrestve spravodlivosti
18.-Vopred ohlásená vražda
19.-Vrah stopárok
20.-Otec
21.-Manžel a milenci
22.-Leopoldovská vzbura
23.-Smrť v plamenoch
24.-Liečiteľ
25.-Prípad Kaplná
26.-Medea
27.-Krvavé meniny
28.-Manipulovateľný
29.-Žena na balkóne
30.-Nikdy neprečítaná pošta
31.-Pištoľník z Považia
32.-Vražda v nočnom parku
33.-Rozsudok smrť
34.-Vinný, nevinný
35.-Zrodený zabíjať
36.-Neobjasnená smrť kurtizány (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (124)

ghatos 

všetky recenzie používateľa

Souhlasím s panem Hnědým. Jsou všude a není úniku. Totálně autentický, nemilosrdný, brutální a hlavně pravdivý rekonstrukční seriál o nejtěžších zločinech na Slovensku. Divák si z toho může vzít i některé užitečné informace. Třeba to, že téměř vždy hraje nějakou roli alkohol a zpravidla bývá spouštěčem nejhorších zvěrstev. Opakuji si i rizikové vzorce chování, nebezpečné místa, nepozornost či nevšímavost okolí. To však nemůže kolikrát zabránit NÁHODĚ - OSUDU, kdy oběť prostě nemá šanci. 95%. PS: Zrušení trestu smrti po roce 1989 je fatální chybou korespondující s Havlou filozofií. Jak to vypadá v praxi, když politik má vliv a neumí s ním nakládat dokazuje Leopoldovská vzpoura (22. díl). ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Neskutočný "mini" seriál, spracovaný skvostne. Je neuveriteľné čo všetko sa odohralo aj na Slovensku. Rozsekaní aziati sekerou, manželka odrezala hlavu manželovi a odložila ju na záchode vo vlaku, vojna bezdomovcov, ktorí odrezali jednému genitálie, či znásilnenia v uliciach, kde by to nik neočakával. Maštalír tomu dodal dobrý dabing, vizuál je tiež dobrý. Každá časť je zaujímavá a hovoríte si, že tá nasledujúca už bude asi oproti tejto nuda. Ale ono nie. Rozhodne takéto slovenské dokumenty vieme točiť, je to vysoká úroveň. Rozhodne si tento seriál ešte minimálne raz zopakujem a to cez to všetko, že je tak morbídny a nechutný. Môžem odporučiť všetkým, ktorí ešte len zvažujú pozerať, ale radím bez popcornu. ()

Reklama

LV.Helter 

všetky recenzie používateľa

Neverte nikomu a ničomu, nikdy neviete kedy na vás číha smrť. Seriál, ktorý nie len na Slovensku, ale ani v svete nemá obdobu ani konkurenciu. Najlepšie časti: Nočný vrah (Ondrej Rigo, najlepšia časť), Škrtič žien, Vražda bezdomovcov (neskutočné zverstvo), Horehronský rozparovač (prvá časť, ktorú som videl a urobil som dobre), Otec , Liečiteľ , Medea , Prípad Kaplná , Vinný, nevinný , Vrah stopárok ()

flawi.f 

všetky recenzie používateľa

Konkrétně zde obzvlášť platí, že to není nic pro slabé povahy a slabé žaludky. Dokument se nesnaží nijak skrýt zmasakrované oběti, vše ukazuje skutečně podrobně, takže občas není sledování v žádném případě příjemné. Jinak každý díl je zdařilou rekonstrukcí zajímavých případů, některé jsou známy všeobecně, ale některé pro mě byly novinkou. Jako čtenář časopisu Krimi revue, v němž se některé případy podrobně rozebíraly, tak v porovnání můžu říct, že i přes krátkou stopáž jsou i zde obsažené informace vyčerpávající. Vyzní to asi divně, vzhledem k tématu, ale toto je skutečně skvělý dokument. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Zimomriavkovo a zážitkovo spracovaná realita z forenzného zákulisia, ktorú nemôžem pozerať inak ako so zatvorenými očami. Jeden z minimálneho mála odborných dokumentov zo slovenskej produkcie! Ochutnávky z histórie kriminalistiky výborným spôsobom komentujú fundované psychologické stálice, dlhoročne sa vŕtajúce vo forenzno-expertíznej problematike. Silno odporúčam, vhodné však len pre silné žalúdky. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (41)

  • Slovák spáchal vo veku 27 rokov svoju prvú vraždu. Udiala sa v lete roku 1978, kedy zavraždil mladú 21 ročnú Juhoslovanku Blažicu. (Patrik200s)
  • Vrahovia Viliam Hauser a Róbert Matta, ktorí vraždili samopalom vzor 61, prezývaným Škorpión, boli odsúdení na doživotie. Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu v roku 2013 uznal sťažovateľovi Viliamovi Hauserovi sťažnosť na neposkytnutie bezplatnej právnej pomoci, za čo mu Slovenská republika zaplatí odškodnenie 5 200 €. (Raccoon.city)
  • Po svojej prvej vražde sa Slovák sám prihlásil na polícii za čo bol odsúdený na 15 rokov. Vzhľadom na kladné správanie počas výkonu trestu bol prepustený už po odsedení si 2/3 trestu. Po prepustení sa jeho vražedné chute opäť prebudili. (Patrik200s)

Reklama

Reklama