Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Penelope Wilhernová (Christina Ricci), dcéra bohatých a vplyvných rodičov, trpí dobre utajovanou rodinnou kliatbou, ktorá jej pričarovala prasací rypáčik. Stále má ale ešte nejakú nádej. Kliatbu je možné zrušiť, až si ju vezme niekto, kto bude mať rovnako ako ona modrú krv. Ukrytá v rodinnom sídle čaká, aby jej rodičia našli vhodného ženícha. Každý vhodný nápadník je Penelope a jej veľkým venom nadšený, ale len do okamihu, kým neuvidí jej tvár... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (494)

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Penelope je milej film, dost mu teda napomáha fakt, že je trochu britskej, což je jakýsi pozitivní prokletí, ale i tak jsem už v půlce marně vzpomínala, jak to vlastně začalo a přijde den, kdy si budu pamatovat jen, že tam hlavní roli hrál nějakej prasečí nosánek jakožto lakmusovej papírek charakteru lidí a test vnitřní síly jeho majitelky. Co mě zaujalo víc, byli ty chlapi: sexy McAvoy, vždycky démonickej Grant, dokonce i liliput, kterýho jsem tady neviděla prvně, a zaujetí jeho solidním herectvím mě donutilo si najít jeho jméno - Peter Dinklage, jo a ten barman by stál za hřích (toho hledat nebudu) ... a Christina někde daleko za bramborovou medailí a za Reese. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Moderní verze pohádky o princezně, kterou strašlivá kletba a zlá macecha uvrhly do vysoké věže, a ona čeká až jinějaký zamilovaný princ osvobodí... aneb one woman show Christiny Ricci, která dokáže být neodolatelná i s prasečím rypáčkem místo nosu. Děj je relativně prostý, žádné velké drama se taky nekoná a protože film není hloupý a nebojí se ironického nadhledu, tak se v něm emocí ždímaných až na dřeň taky nikdo nedočká... ale dívá se na něj velmi příjemně. 7/10 ()

Reklama

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Sympatická Christina Ricci a roztomile krásný James McAvoy v netradiční pohádkové love story. Oba do svých rolí skvěle zapadli, Christině takové "podivné" role prostě sedí a James v nich dokáže být zase neuvěřitelně šarmantní a zároveň šibalský. Taková ta vyvážená kombinace rebela s dobrým srdcem. Ač Reese Witherspoon mi pořád přijde víc, jako krásná celebrita a hvězda, než opravdová herečka, v roli drsné punkerky se mi líbila. A závěrečná scéna, kdy se po nějaké době zahalená Penelope setkává s "Maxem"... Panečku, to byla ale scéna. What a kiss:) ()

Fiftis odpad!

všetky recenzie používateľa

Penelope je v podstate hraná rozprávka a zároveň dosť odpudivé dielo. Na rozdiel od bežných rozprávok vo vlastných fiktívnych svetoch sa tu snaží ísť inou, nie neznámou a celkom nudnou cestou. Využíva reálne prostredia (Londýn, +- 30.roky 20. storočia) a dáva im kúzelné prvky pre malých i veľkých divákov. Lenže to nefunguje. Sci-fi rozprávka, ktorá sa hrá na reálny svet nemôže fungovať. Niežeby bol tento spôsob realizácie taký neoriginálny, no v podaní Penelope pôsobí veľmi trápne. Pritom miera bizarností sa drží v stanovených hraniciach a nesmeruje k absolútnej absurdite. Žánrový kritik môže dokonca správne podotknúť, že rozprávková je skôr iba prvá hodina a posledných 40 minút sa prehupne na vlnu romantickej komédie a vyznávania citov vo väčšej frekvencii, ako by divák pôvodne očakával. Na záver treba podotknúť, že ak sa jedná o mužského diváka, pri pohľade na prasačí rypák Christiny Ricci sa z neho ako lusknutím prsov môže stať 100%ná bukvica, ktorá už pri pohľade na akúkoľvek ženu nadobudne dávivý reflex. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Veľmi sympatický,príjemný a milý britsko americký humor,aj keď toho britského tam prevláda.Ako sa prasiatko krásavicou stalo.Toto je taká rozprávočka pre dospelých.Presne tu som si uvedomil,že všedné veci ktoré robíme každý deň možu byt v niektorých očiach zaujímavé,ako napr.Penelope keď po prvý raz videla pulzujúce mesto.Ch.Ricci aj s rypáčikom bola príjemná a sympatická.V tomto filme hralo veľa hviezd,mňa najviac bavila C.O"Hara ktorá to zahrala so cťou.A ten koniec bol z tých romantických klišé ako prasa. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (10)

  • Nasadzovanie prasačieho nosa na Christinu Ricci trvalo jeden a pol hodiny. (ladko)
  • Christina Ricci nemusela prejsť castingom. Oslovila ju Reese Witherspoon. (ladko)
  • Film sa dostal do kín v USA a Veľkej Británii až dva roky po jeho dokončení. (ladko)

Reklama

Reklama