Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film bol natočený podľa rovnomenného knižného bestselleru Petra Pišťanka. Satirickým pohľadom uvidíme drastický vzostup jednotlivca k moci. Rácz (Andrej Hryc) prichádza ako jednoduchý človek do kotolne veľkého hotela v hlavnom meste. Možnosť regulovať a ovládať teplo hotela rýchlo prerastie u Rácza k brutálnej snahe o väčšiu moc nad priestorom v ktorom sa nachádza. Na ceste k moci a bohatstvu, počas ktorej sa odohrávajú bláznivé, dramatické i tragické príbehy postáv s ktorými sa Rácz stretáva, sa nezastaví pred ničím čo by mu bránilo k dosiahnutiu svojich cieľov. (ČSFD)

(viac)

Recenzie (53)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Nepochybne je tu Hryc vo svojej koži, akoby mu to niekto napísal na požiadanie. Napriek tomu som film pozeral s minimálnym záujmom, a to si dotyčné obdobie dobre pamätám. Určite mi vo filme vadilo vytrhávanie epizód z nejakého väčšieho celku, pričom postavy neboli dostatočne predstavené a tak mi úplne všetky zostávali ľahostajné. Slabšie tri hviezdy a viac to nepotrebujem vidieť. –––– Možno som bol zbabelec, ale präcu som považoval za poslednú možnosť, ako prísť k peniazom. –––– Vieš, kto som? Povezieš ju ako krehkú nádobu. A ručíš mi za ňu životmi svojich detí. –––– DOBRO nemá v sebe tú uhrančivosť a príťažlivú silu ako ZLO. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Sonda do drsnych ponovembrovych cias hned na zaciatku 90. rokov, kedy sa zacalo divoke obdobie kapitalizmu. Ako Cechoslovak by som mal byt na film hrdy - ono ale osobne sa hlasim k cechoslovakizmu a k odkazu M. R. Stefanika /Stefanik 1870 - 1919 bol cechoslovak/. To je jedna vec, druha vec je ta, ze ja mam problem uznavat tuto ponovembrovu "tvorbu" ....... mam rad normalizacne filmy /Svako Ragan, Chalupari ....../, pretoze tam proste kvalita bola. Tu uz po kvalite niet ani chyru ani slychu. Ale za to, ze Hajdu a Hryc sa snazia, tak aspon 5 % ()

Reklama

kebom 

všetky recenzie používateľa

Somarina. za všetky blbosti stojí len absolútne nezvládnutie stvárnenia obdobia okolo roku 1989 - stánky s reklamami Lucky Strike a West, Fiat Punto na ulici, moderné budovy, oblečenie. Nezvládnuté a zbytočné až na pár vtipných momentov. Koniec celkom dobrý a dramatický, len škoda že trval takých desať minút. ()

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Trpká komédia, miestami satira na spoločnosť, občas trápny nepodarok skvelej knihy. Jednoducho povedané, osobitý mišung. Na Slovenské pomery ide o zaujímavejší kúsok, ale často prehrávajúci a s postavami pri ktorých neviete čo si o nich myslieť. Jediný kto ma ako tak oslovil bol Andy Hric. Film vie byť omamujúci a podivný, no že by ma bavil aspoň na piemerne 3* nemôžem povedať. Dej je viac metaforou ako uceleným príbehom čo by si ma získal na svoju stranu. ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Toto je už dnes veľká kuriozita a absurdita - režijne i scenáristicky absolútne nefunkčné, nezachytávajúce takmer nič z legendárnej Pisťankovej predlohy. Hryc je celkom dobre obsadený, zvyšok osadenstva (na čele s Balcom) však robí všetko možné, len nie rozpráva zaujímavý (a zrozumiteľný) príbeh (aj keď v závere možno pozorovať akýsi pokus o katarziu, vypovedajúcu o mafiánsky-Mečiarovských 90s). Aj tak však film nemožno jednoducho a sebavedomo hodiť do odpadu - rokmi získal jedinečnú 90tkovú atmosféru, plnú rarít ako Godfather Stano Dančiak, Ivo Gogáľ z Jugošky, alebo drag queen Richard Műller. ()

Zaujímavosti (12)

  • Záver filmu sa mal pôvodne nakrúcať na Tahiti. (Raccoon.city)
  • Napriek tomu, že dej filmu sa odohráva na začiatku deväťdesiatych rokov, Rácz (Andrej Hryc) v televízii sleduje wrestlingové zápasy z druhej polovice dekády. Konkrétne ide o zápasy Shawn Michaels vs. Leif Cassidy z 11. marca 1996 (40. minúta filmu) a Owen Hart vs. Kama Mustafa zo 7. októbra 1997 (53. minúta filmu). (GTS_PUNK)
  • Diana Mórová (Silvia) bola počas natáčania dosť časovo aj fyzicky vyčerpaná, keďže súbežne hrala divadelnú Shakespearovskú hru "Ako sa vám páči". (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (viac)

Reklama

Reklama