Reklama

Reklama

George Simmons (Adam Sandler) je slávny komik ktorý zistí, že trpí nevyliečiteľnou chorobou a zostáva mu menej než rok života. Krátko na to stretne Iru Wrighta (Seth Rogen), ktorý vystpuje v rovnakom klube, no zatiaľ sa ešte neprebojoval medzi tých lepších stand-up komikov a nepresadil sa medzi nimi. George si najme Iru ako osobného asistenta a ponúkne mu miesto predskokana v svojich predstaveniach. Rýchlo sa z nich stanú dobrí priatelia, ktorí si navzájom pomáhajú. Keď George zistí, že jeho choroba ustupuje a bývalá priateľka sa k nemu vracia, začne zvažovať, čo je pre neho skutočne dôležité a čo dáva jeho životu zmysel. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (435)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Swedish nazi giant, Eric "family budha" Bana a Sandler v dramatckej polohe. Toto sú všetky dôvody prečo nepôjdem pod 3 hviezdy a zbytok už bol len marný boj s Apatowovou prepálenou mozaikou štyroch zbytočných filmov v jednom obludnom balení. Stále neviem prečo jeho režisérske plody vôbec riešim. 50% ()

KarelR 

všetky recenzie používateľa

Judd Apatow ohromně filmařsky vyzrál a je radost sledovat, jak dokáže existenciální drama vycpat fóry o koulích, aniž by to působilo nepatřičně nebo lacině. Funny People jsou pro mě jedním z nejpříjemnějších překvapení roku, protože dokazují, že i současný král hrubozrné komedie dokáže točit citlivě, nevtíravě a vůbec v mnoha směrech jinak, než byste po jeho předchozích filmech čekali. V tomhle světě bych dokázal strávit i víc než dvě a půl hodiny. ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Judd Apatow se vrací a zase to bere trošku z jiného soudku a tentokrát už ne moc komediálně. Což v tomhle případě není vůbec na škodu, protože Apatow umí napsat postavy, kterým člověk věří každý jejich slovo a prostě diváka zajímá, jak to s nima dopadne. Příběh je taky výborně napsanej, každá postava tady má svůj příběh a vůbec se to pod tím návalem příběhů a situací film nerozpadá na jednotlivé scénky. Drží to pohromadě jako celek a je to nádherně civilně natočený. I když ne, že by se Apatow vzdal svých prasáren to určitě ne, ale nejsou tam nijak násilně přidaný takže to působí zcela přirozeně. A vtipný situace jsou opravdu vtipný. Herci jsou taky prvotřídní Adamem Sandlerem počínaje, kterýmu tyhle role neskutečně sednou a Ericem Banou konče, který si svojí roli neskutečně užívá. Jenom škoda, že to Apatow vždycky přežene s tou stopáží, protože dvě a půl hodinky je na podobný typ filmu opravdu moc a tempo filmu taky není jedno z nejrychlejších. Jinak ale spokojenost a Apatow zase jednou dokázal, že umí skvěle pobavit i oslovit. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Má to svoje úžasné momenty, mnoho výborne napísaných dialógov, sympatických hercov (všetko valcuje Eric Bana) a celkovo je od Apatowa odvaha ponúkať "svojmu publiku" takto poňatý film, ale... mal som dojem, že to nikdy neskončí!!! Najdlhší film tohto roka, bez ohľadu na minutáž. Je to rozbité a v druhej polovici to zrazu stratí pojem o tom, kam to chce kráčať a čo to chce vlastne povedať, takže sa z toho postupne stáva utrpenie, ktoré neprehluší ani Banova austrálčina a Leslieino džavotanie. Už dávno som nemal taký dojem veľkého tvorčieho potenciálu zmiešaného s obrovskou tvorčou bezradnosťou. ()

mcb 

všetky recenzie používateľa

Film made by Funny people. Kanonáda přisprostlých vtipů "o koulích apod." protínající tíživé drama o člověku s nevyléčitelnou chorobou v režii Sandlera, Rogena a Apatowa. Ústřední trio, stejně jako třeba Kevin Smith, dokáže povznést snímek do dojemných a uvěřitelných sfér, které za žádnou cenu nepůsobí jakkoli nuceně či uměle. Ba co víc, obsahuje momenty přímo dojemné. Po Panicovi a Zbouchnuté dosud nejvyspělejší Apatow, zdatně balancující na vtipné a vážné rovině. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (16)

  • Leslie Mann hraje matku svých skutečných dcer Maude Apatow a Iris Apatow (otec Judd Apatow), stejně jako v Knocked Up (2007). (TomikZlesa)
  • Namiesto miniroly Jamesa Taylora na Myspace show, kde George a Ira vystupovali bol originálne zamýšľaný Bruce Springsteen. (Flipper)
  • Scenárista a režisér Judd Apatow a Adam Sandler boli spolubývajúci na priváte počas štúdií, keď ešte ani jeden z nich nič neznamenal. Boli takí chudobní, že obaja spávali na matracoch na dlážke. Množstvo zážitkov z toho obdobia bolo inšpiráciou pre vznik tohto filmu, Adam Sandler bol potom jasnou voľbou pre postavu. Jedno malé video natočené v tom období bolo použité na začiatku filmu. Mali sa použiť aj ďalšie reálne archívne zábery, ale nakoniec z toho zišlo. (martin1m2)

Reklama

Reklama